KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Aralık 2025 Perşembe
°C

Öğrencilerden manevi dokunuş

Solhan'daki öğretmenler ve öğrenciler, hayata geçirdikleri proje kapsamında ilçedeki yaşlılarla bir araya gelerek, onların hayatlarını kolaylaştıracak manevi yardımda bulunacaklar.

Öğrencilerden manevi dokunuş
12 NİSAN 2018 PERŞEMBE 23:21
1
1994
0
AA aa

Meslek Lisesi öğrencileri ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor' projesi kapsamında Solhan'daki yaşlılar ile ihtiyaç sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımlar ulaştırma, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşlar bulunma amacıyla ziyarette bulundular.

Yapılan ziyaretlerde öğrenciler, hane halkı ile sofraya oturup aynı tastan yemek yedikleri gibi, ev işlerini de yaparak ailelere yardımcı olup hayır dualarını alarak proje faaliyetlerini sürdürdüler.

‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor' projesi hakkında bilgi veren Proje koordinatörü Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Selman Boylu; “MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesini okulumuzda bulunan alanlara uyarlayarak hazırladığımız proje ile ilçemizdeki yaşlı, ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç, manevi destek ve ilgi bekleyenleri mutlu etmek ve öğrencilerimizin yardımda bulunma, paylaşma, fedakarlık, iyilikte yarışma gibi insani değerlerin tadına varmasını ve bu erdemleri desteklemeyi hedefledik. Öğretmen ve öğrencilerimizle ziyaret ettiğimiz yaşlı ve hasta teyzemizin genel ev temizliğini yaptık. Ayrıca bir öğün bile olsa hazırladığımız sofra ile teyzemize ikramda bulunduk. Teyzemizin yaşam tecrübelerini de aktardığı hoş sohbeti ise ziyaretimizin en kıymetli hediyesi oldu. Günün sonunda teyzemizin hayır dualarını alan öğrencilerimiz tüm yorgunluklarına rağmen paylaşma, karşılıksız yardım duygularının tarifsiz mutluluğunu ve iyilikte bulunmanın büyük zevki ile ayrıldılar. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize modern dünyanın insani değerlerimizi yakıp kavurduğu bir zamanda merhamet denizinden birer damla oldukları için minnettarız” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.12.2025
18:53
Başkan Adayı Alpay`dan Destek Çağrısı
Başkan Adayı Alpay'dan Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Zülküf Alpay, Solhan, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde esnafla bir araya gelerek sorunları dinledi, değişim ve yenilik çağrısında bulundu. Alpay, seçim bildirgesinde 'yenilikçi vizyon' ve 'şeffaf yönetim' vadettiklerini belirterek tüm esnaflardan destek ve dua istedi.
04.12.2025
17:56
Bingöl`de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl Kent Konseyi ve Belediye iş birliğiyle düzenlenen 'Birlik ve Dayanışma Gecesi', 9 engelli derneğini bir araya getirerek farkındalık dolu bir buluşmaya sahne oldu.
04.12.2025
16:58
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç`e 750 kişilik spor salonu!
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç'e 750 kişilik spor salonu!
Bingöl'ün Genç İlçesi'nin yıllardır beklediği müjdeyi Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta verdi. 750 kişilik kapalı spor salonu için Spor Toto Teşkilatı ile protokol imzalandı.
03.12.2025
14:58
Bingöl`den gidenler dikkat! Gürcistan`dan yeni şartlar!
Bingöl'den gidenler dikkat! Gürcistan'dan yeni şartlar!
Yeni yılla birlikte, ülkeye yapılacak tüm ziyaretlerde seyahat ve sağlık sigortası zorunlu hale gelecek. Belgeyi sunamayanlar, günübirlik giriş yapmak istese dahi ülkeye alınmayacak.
03.12.2025
14:18
'Ek Ödeme Adaletsizliği Çalışma Barışını Bozuyor'
'Tüm kamu görevlileri düzenlemeden eşit şekilde yararlanmalıdır' diyen Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu: 'Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,' dedi.
03.12.2025
14:10
'Tabela Dernekleri Sivil Toplumun İtibarını Zedeliyor'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata: 'Engelli bireyler üzerinden menfaat sağlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Hukuki çerçeve net, beklenti açık: Şeffaf, hesap verebilir ve topluma dokunan STK'lar güçlendirilmeli'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın