KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Öğrencilerden örnek proje

Bingöl’de sokaklara dökülen lise öğrencileri, her gün kentin farklı noktalarında kitap okuyarak, toplumsal farkındalık oluşturuyor.

Öğrencilerden örnek proje
20 KASIM 2015 CUMA 21:40
0
1598
0
AA aa

 Bingöl İMKB Anadolu Lisesi'nde tamamı öğrencilerden oluşan ‘iletişim ve farkındalık' ekibi tarafından yapılan ve okul yönetimi tarafından onay alan ‘kitap okumanın önemi ve toplumsal farkındalık' projesi kapsamında kentin çeşitli noktalarında kitap okuma etkinlikleri düzenleniyor.

Proje kapsamında Genç Caddesi Hacı Hıdır Camii önünde toplanan öğrenciler, 20 dakika boyunca kitap okuyarak toplumsal farkındalık oluşturdu.

Burada proje hakkında bilgi veren Rehber Öğretmeni Sefa Seyhan, “Okulumuzda, tamamı öğrencilerden oluşan ‘İletişim ve farkındalık' ekibimiz var. Bu farkındalık ekibimiz böyle bir çalışma kararı alarak okul yöneticilerine iletti. Bizlerde bunu olumlu karşılayarak, böyle bir etkinlik başlattık. Projemiz Aralık ayı sonuna kadar devam edecek ve her gün 10 kişiden oluşan öğrenci ekibi, ilimizin çeşitli noktalarında 20 dakika kitap okuyacak. Aralık ayında havalar soğumasından dolayı projeye ara verilecek ve havaların ısınmasıyla tekrar start verilecek. Projemiz, toplum tarafından olumlu tepkilerle alıyor, umarım böyle devam eder” dedi.

Amaçların toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Sefa, “Burada amacımız, ilimizdeki kitap okuma farkındağını arttırmaktır. Toplumumuzda herkes kitabın öneminden bahseder ancak kimse çok fazla kitap okumaz. Bizlerde, kitabın çok fazla uzak olmadığını, kitabın her zaman bizlere yakın olduğunu göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın