KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Öğrencilerden şok yanıt: 'öğretmenimiz yoktu

Öğrenciler, Liseler Arası Bilgi Yarışması'ndaki Fizik sorusuna beklenmedik bir yanıt verdiler: Kiğı Fuat Dağıstanlı Lisesi öğrencileri, ‘Başarıda Hedef 12 İçin 12 Adım' Projesi kapsamında düzenlenen Liseler Arası Bilgi Yarışması'ndaki fizik sorusuna &';Fizik öğretmenimiz yoktu, kimya öğretmeni dersimize girdi” yanıtını verdiler.

Öğrencilerden şok yanıt: `öğretmenimiz yoktu
17 MAYIS 2013 CUMA 07:06
0
5549
2
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ‘Başarıda Hedef 12 İçin 12 Adım' Projesi kapsamında il genelindeki liseler, bilgi yarışmasında birincilik için kıyasıya mücadele etti. Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen bilgi yarışmasına, 10 okul katıldı.

Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve çok sayıda öğrencinin izlediği bilgi yarışmasında, yarışmacılara 15 soru soruldu.

KİĞILI ÖĞRENCİLERDEN ŞOK YANIT

Yarışmanın en ilginç anları, fizik sorusunda yaşandı. Kiğı Fuat Dağıstanlı Lisesi öğrencileri, yöneltilen soruya karşılık “Fizik öğretmenimiz yoktu, kimya öğretmeni dersimize girdi” yanıtını verdiler ancak yanıtları okuyan program sunucusu Orhan Korkmazcan, Kiğılı öğrencilerin yanıtını okumadı. Bunun üzerine öğrencilerin ısrarı ve izleyicilerin baskısı üzerine yanıt okundu.

İLÇELER İLİ SOLLADI

Yarışma sonucunda 15 sorudan 8'ine doğru yanıt veren Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencileri birinci olurken, Genç Anadolu lisesi ikinci, Bingöl Anadolu Lisesi de üçüncü oldu. Kiğı Fuat Dağıstanlı Lisesi ise beşinci oldu.

Yarışma sonucunda birinci olan Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencileri kupa, birer adet yarım altın ve kitap seti, ikinci ve üçüncü olan okul öğrencilerine de kupa ve birer adet çeyrek altın ile kitap seti hediye edildi.

Yarışma sonucunda tüm öğrencileri tek tek kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrencilere başarı dileğinde bulundu.

Yarışma sonrası Vali Yardımcısı Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, okul idarecileri ve bilgi yarışmasına katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kiğılı (@Misafir_13573)
17 Mayıs 2013 Cuma 18:31
Bence de şaşılacak bir durum değil, Kiğı ilçesini arka planda tutmak alışılası bir durum haline geldi.Bir zamanlar kültürel anlamda ön sıralarda yer alan Kiğı ilçesi, sonraları siyasilerin kurbanı oldu.Kendi ideolojisinde olmadığı için, sefalete, geri kalmışlığa mahkum edilen bu ilçenin ne doğru düzgün eğitimi,ne doğru düzgün yolu, ne hastanesi var.Bu durumlara düşürenler utansın... Bunca kısıtlı imkana rağmen Kiğı yibo nun başarısını göz ardı etmeyelim.
Alp Er TUNGA öldü mü??? (@Misafir_13571)
17 Mayıs 2013 Cuma 14:03
Çok şaşılacak bi durum değil aslında; ilimiz merkezinde yer alan bir çok okulda ki dil sınıfı olan bir anadolu lisesindeki ingilizce dersine kadrolu öğretmen bulunmadığı aşikarken bu kadar bu durumu çokta abartmamak lazım!Bu iş fotoğraf çekmeye benzemiyormuş değil mi? Ankara'dan göründüğü gibi değilmiş değil mi sayın müdürüm ve sevgili yandaş sendikacı abilerimiz??? Bu şartlar altında 71.lik bile başarı sayılmalı! Sodesten parayı yandaşçılara aktarın sonra okulda öğretmenin sırtına vurun küfeyi; yok öyle! Ne kadar köfte o kadar ekmek müdür beg!
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın