KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Öğrencilere beslenme eğitimi

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencilerine ‘gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme’ eğitimi verildi.

Öğrencilere beslenme eğitimi
18 MART 2017 CUMARTESİ 07:03
0
1598
0
AA aa

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Abdulhamit Han Ortaokulu ve 100. Yıl Ortaokulunda ‘okullarda gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme' eğitim çalışması düzenlendi.

Eğitim programında konuşan Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, gıda hijyeninin insan sağlığı açısından son derece önemli ve göz ardı edilemeyecek bir konu olduğunu belirtti.

Yıldırım, “Gıda işletmelerimizin gıda hijyeni konusunda son derece hassas davranmaları ve hijyen kurallarına uymaları gerekmektedir. Bu amaçla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın mevzuatları gereğince İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Okullarda Gıda Güvenliği ve Sağlıklı Beslenme Konulu Eğitim Çalışması başlatılmıştır. Güvenli ve sağlıklı alışveriş bütün toplumun en önemli hakkı olduğu düşüncesi ile gerek yaptığımız çalışmaları anlatmak gerekse hedef kitleye güvenli alışverişin sırlarını anlatmak için özellikle alışveriş ile yeni tanışan ortaokul öğrencilerine yönelik olarak ‘gıda güvenliği' ve ‘sağlıklı beslenme' konularında eğitimler her yıl tekrarlanmak üzere yapılmaktadır” dedi.

Eğitimlerin devam edeceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Bu eğitimler ile Gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konuları gündeme taşıyarak, gıdaların üretimi - tüketimi ve satış noktalarındaki temizlik ve gıda güvenliği etkinliğinin nasıl sağlandığı ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz tarafından ‘Her tüketici bir gıda denetçisidir'  sloganı ile Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğini alarak ortaokullarımızdaki öğrencilerimize 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonuna kadar eğitimler devam edecektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2026
21:39
Kooperatiften Yayan`ın iddiaların jet yanıt!
Kooperatiften Yayan'ın iddiaların jet yanıt! 'Genel Kurul Şeffaf ve Usule Uygun Yapıldı'
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Demir, genel kurul sonrası ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, sürecin mevzuata uygun ve şeffaf şekilde yürütüldüğünü ve genel kurulun kamera kaydı altında olduğunu açıkladı.
03.05.2026
19:48
Bingöl Basın Konseyi`nden `Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi`
Bingöl Basın Konseyi'nden 'Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi'
Bingöl Basın Konseyi tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde yapay zekâ araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Yapay zekâ teknolojilerinin medya alanında sunduğu imkânlara dikkat çekerken, bu araçların bilinçli ve etik kullanımının önemine vurgu yapan Konsey Başkanı Bayraktar, farklı alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.
03.05.2026
19:46
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası 'Şike' İddiası
Genç Muratspor'un Doğubeyazıtspor'u 2-0 mağlup etti ve bu skorla ligde kalacaktı ancak aynı anda oynanan Kurtalanspor – Şırnak Petrolspor maçı 5 dakika uzatıldı ve Kurtalanspor 5 dakikada 3 gol atarak 5-4 maçı kazanınca Genç Muratspor küme düştü.
03.05.2026
19:45
Yayan`dan `Genel Kurulda Usulsüzlük` iddiası!
Yayan'dan 'Genel Kurulda Usulsüzlük' iddiası!
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi genel kurulunda adaylıktan çekilen Saim Yayan, 501 üyeli kooperatifte yönetimin yalnızca 27 oyla belirlenmesini eleştirerek, sürecin usulsüz ve adil olmayan bir şekilde yürütüldüğünü öne sürdü.
03.05.2026
19:43
Bingöl`de yakalanan 16 şüpheliden 4`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 16 şüpheliden 4'ü tutuklandı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yürütülen narkotik ve asayiş uygulamalarında 16 şüpheli yakalanırken, 4 kişi tutuklandı.
03.05.2026
19:42
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Bingöl'de Yapı Stokunun Yüzde 75'i Yenilenmiştir'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 1 Mayıs 2003 depreminin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, il genelinde yapı stokunun yüzde 75 oranında yenilendiğini belirterek, konteyner ve çadır kent kapasitesine ilişkin detayları paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın