KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

Öğrencilere dert yandılar

Bingöl Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen engelliler, yarının geleceği olan öğrencilere yaşadıkları zorlukları anlattı.

Öğrencilere dert yandılar
26 MAYIS 2016 PERŞEMBE 01:11
0
2281
0
AA aa

Altı Nokta Körler Derneği ile Bingöl Engelliler Ve Kültür Derneği, Bingöl Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde okuyan öğrencilerle bir araya geldi.

Toplantının ardından yazılı basın açıklaması yapan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, “Bizim manevi hizmet ortağımız Sayın Yunus Bucuka hocamızın katkılarıyla engelli sorunları ve sıkıntılarının nasıl aşılacağı konusunda öğrencilerimize özverili bilgiler sunarak, engelsiz bir birey engelsiz bir kent engelsiz hayat kalitesinin yükseltilmesi hakkında konferans verdik. Yarınların teminatı olan gençler özellikle okudukları bölüm itibariyle bizlerin yarınına ışık tutacak, bize öncülük yapacak, yarının eğitmenleri müdürleri olacak gençlere, yaşadığımız maddi manevi sıkıntıları anlattık. Ders kitaplarında anlatılandan daha zor bir hayatımızın olduğunu, kentimizdeki eksik çalışmalar eğitim istihdam sosyal ve kültürel yaşadığımız tüm olumsuz koşullar hakkında Bingöl Engelliler Ve Kültür Derneği Başkanımız Bahattin Tuz ile önemli bilgiler aktardık. Yaşadığımız hayatı kendimiz tercih etmediğimizi Yüce Yaradan'ın bir sınavı olduğunu ve kendilerinin de bizim ile bu sınavda ortak olduklarını anlatarak bizi temsil edecek gençler ile söyleşilerde bulunduk” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın