KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ocak 2026 Cuma
°C

Öğrencilere İsraf anlatıldı

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere, Ekmek İsrafını Önleme konularında eğitimler verildi.

Öğrencilere İsraf anlatıldı
10 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 21:15
1
1874
0
AA aa

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2013 yılından itibaren yürütülen,  toplumun her kesiminin sofrasına giren ve nimet kelimesiyle özdeşleştirilerek kutsal kabul edilen ekmeğin israfının önlenmesi için çalışma başlatıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Ekmek israfının yanında güvenli ve sağlıklı alışveriş bütün toplumun en önemli hakkı olduğu düşüncesi ile gerek yaptığımız çalışmaları anlatmak gerekse hedef kitleye güvenli alışverişin sırlarını anlatmak için özellikle alışveriş ile yeni tanışan ortaokul öğrencilerine yönelik olarak "Gıda Güvenliği" ve " Ekmek İsrafını Önleme" konularında eğitimler her yıl tekrarlanmak üzere yapılmaktadır. Bu eğitimler ile Gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konuları gündeme taşıyarak dünya çapında büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadele, sağlıklı ve güvenilir gıda, GDO'lu olmayan, hormonsuz ve ilaç kalıntısı asgari olan sağlıklı gıdaları tüketmek için eğitim faaliyetleri ile genç zihinlerin dikkatleri çekilmeye çalışılmaktadır. Yapılan bu farkındalık eğitimleri ile; dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, gıdaların üretimi - tüketimi ve satış noktalarındaki temizlik ve gıda güvenliği etkinliğinin nasıl sağlandığı ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanmaktadır. Geçmiş yıllarda yüzlerce öğrenciye ulaşan bu eğitimlerin en büyük semeresi bilinçli, sorgulayan tüketici toplumu oluşmasıdır.  Bu kapsamda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz tarafından "Tarladan Sofraya  –  Sabandan Çatala Gıda Güvenliği"   sloganı ile Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğini alarak İlimiz Merkez ve İlçelerde bulunan Orta Okullarımızdaki 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencilerimize 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar sürecek eğitimlerin ilki İlimiz Merkez TOBB Cevdet Yılmaz Orta Okulunda düzenlendi” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
22.01.2026
11:22
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın