KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Kasım 2025 Cuma
°C

Öğrencilere LGS için motivasyon önerileri

LGS öncesi öğrencilere motivasyon önerisinde bulunup ön hazırlıkları sıralayan Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, öğrenci velilerine yönelik tavsiyelerini de paylaştı.

Öğrencilere LGS için motivasyon önerileri
31 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA 16:39
6
1663
2
AA aa

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirecek. Sınav öncesi LGS adaylarına stres yönetimi, psikolojik hazırlık konularında bir dizi tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu-Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, öğrenci velilerine yönelik hatırlatmalarda da bulundu.

Sınav öncesi uyku düzenine vurgu yapan ve her sabah sınav saatinde test çözme önerisinde bulunan Ayan, çevresel olumsuz söylemlerden uzak durulmasını istedi.

Ayan, LGS adaylarına şu tavsiyelerde bulundu;

“Kaliteli bir üniversiteye gitmenin yolu kaliteli bir lise hayatından geçer” felsefesi ile aylarca, günlerce gece gündüz demeden emek verdiniz, gayret ettiniz. Yorucu bir LGS maratonun sonuna geldik. Öncelikle şunu iyi bilmelisiniz ki, gerek aileleriniz gerek biz öğretmenleriniz, verdiğiniz büyük emeği yürekten alkışlıyoruz.

Nihayet sınav geldi, çattı. Bugünlerde sınav öncesinde gerek psikolojik gerek fizyolojik birtakım reaksiyonlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumun gayet normal olduğunu bilmelisiniz. Şiddetli huzursuzluk, ders çalışırken dikkat toplayamama, kalp atışlarının hızlanması, diğer öğrencilerin sınava daha iyi hazırlandığı fakat kendinizin iyi hazırlanmadığı düşüncesi gibi birçok olumsuz durumun belirmesi çok ama çok olağandır. Bu durumlar sizleri endişeye sürüklemesin.

Şimdi sizlere bu gibi olumsuzluklardan arınmak için bir iki tavsiyede bulunmak isterim.

Sınava kalan günlerde, sınava gireceğiniz saatlerde kalkın; hazırlıklarınızı yapın ve saat 09.30'da deneme çözmeye başlayın. Denemenizi bitirdikten sonra analizini yapmayı ihmal etmeyin. Bunun yanında kalan sürede MEB örnek soruları çözebilirsiniz. Ağır fiziksel aktivitelerde bulunmayın. Kısa yürüyüşler yapıp nefes egzersizleri yapabilirsiniz.

Siz öğrencilerimizle birlikte velilerimizin de -öğrencilerimizin sınavdaki başarılarının yükselmesine yönelik- düzenli beslenmenize, uyku düzeninize dikkat etmeleri gerektiğini de hatırlatmak isterim. Ayrıca velilerimizin gireceğiniz sınava olmazsa olmaz bir anlam yüklememeleri gerektiğini de bilmeleri gerekir.

Bu yıl ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeni ile sınavda 8.sınıf müfredatının tamamından sorumlu olmama durumu ve Millî Eğitim Bakanının sınavın çok zor olmayacağını açıklaması, siz kıymetli adaylar için az dahi olsa rahatlatıcı olmuştur. Daha önce başaralı olduğunuz anları düşünün. Bu pozitif düşünce sınav anınızdaki motivasyonunuza da olumlu katkı sağlayacaktır.

Sınav öncesinde ve sınavın ilk basamağından sonraki 45 dk. arada çevrenizdeki olumsuz söylemlerden uzak durmaya çalışın. Moralinizin, konsantrasyonunuzun bozulmasına müsaade etmeyin. Sınav başlangıcında “ben bu sınavı kazanmak istiyorum, kazanabilecek yeteneğe sahibim” deyin ve tüm konsantrasyonunuzu sınava verin. Emek verdiniz, mücadele ettiniz. Geleceğiniz aydınlıklarla dolu olsun.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102261)
01 Haziran 2023 Perşembe 15:21
okulda geçen 12 sene okul öncesi geçen 1-2 yıl dersanelerde 3-5 sene yetmiyor özel dersler yetmiyor koçluk sistemi veli çalışıp sizlere veriyor neden öğretmenlerimiz öğrencilere işin önemini anlatıp dersleri sevdirse işlerini düzenli hakkıyla yapsa hiçbir sorun kalmaz ha eğitim aileden başlar doğru haklısınız ama aile çalışıp siz ve sizin gibi rant kapısı açanlara yetişemiyor ki çocuklarına zaman ayırsın EĞİTİM ŞART
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102256)
01 Haziran 2023 Perşembe 11:01
Zaten hep öneride bulunuyorsunuz. İşiniz gücünüz bu. Biz velilerin siz eğitimcilere de önerisi eğitim camiası eğitimi neden iki katmanlı hale getiriyor. İlla ki dershanenin olması gerekiyor mu. Maaş ve ekdersleriniz bir gün gecikti mi dünyayı yıkıyorsun. Bu vefasızlığınız, sorumsuzluğunuz, vurdum duymazlığınız ne zaman sona erecek. Başka da sorum yok. Zaten bunları halletseniz zaten ülke düzelir. Kısacası ne zaman düzeleceksiniz.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
06.11.2025
16:47
Bingöl Umut Kervanı`ndan 141 aileye destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 141 aileye destek
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Ekim ayında; 141 aileye 291 bin 863 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği, 26 Kasım 2025 tarihinde Afrika'nın Benin bölgesinde yardım faaliyetinde bulunacak.
06.11.2025
16:12
FKA`dan 2026`ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80`i projelere ayrıldı
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın