KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Öğrencilere LGS için motivasyon önerileri

LGS öncesi öğrencilere motivasyon önerisinde bulunup ön hazırlıkları sıralayan Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, öğrenci velilerine yönelik tavsiyelerini de paylaştı.

Öğrencilere LGS için motivasyon önerileri
31 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA 16:39
6
1486
2
AA aa

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirecek. Sınav öncesi LGS adaylarına stres yönetimi, psikolojik hazırlık konularında bir dizi tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu-Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, öğrenci velilerine yönelik hatırlatmalarda da bulundu.

Sınav öncesi uyku düzenine vurgu yapan ve her sabah sınav saatinde test çözme önerisinde bulunan Ayan, çevresel olumsuz söylemlerden uzak durulmasını istedi.

Ayan, LGS adaylarına şu tavsiyelerde bulundu;

“Kaliteli bir üniversiteye gitmenin yolu kaliteli bir lise hayatından geçer” felsefesi ile aylarca, günlerce gece gündüz demeden emek verdiniz, gayret ettiniz. Yorucu bir LGS maratonun sonuna geldik. Öncelikle şunu iyi bilmelisiniz ki, gerek aileleriniz gerek biz öğretmenleriniz, verdiğiniz büyük emeği yürekten alkışlıyoruz.

Nihayet sınav geldi, çattı. Bugünlerde sınav öncesinde gerek psikolojik gerek fizyolojik birtakım reaksiyonlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumun gayet normal olduğunu bilmelisiniz. Şiddetli huzursuzluk, ders çalışırken dikkat toplayamama, kalp atışlarının hızlanması, diğer öğrencilerin sınava daha iyi hazırlandığı fakat kendinizin iyi hazırlanmadığı düşüncesi gibi birçok olumsuz durumun belirmesi çok ama çok olağandır. Bu durumlar sizleri endişeye sürüklemesin.

Şimdi sizlere bu gibi olumsuzluklardan arınmak için bir iki tavsiyede bulunmak isterim.

Sınava kalan günlerde, sınava gireceğiniz saatlerde kalkın; hazırlıklarınızı yapın ve saat 09.30'da deneme çözmeye başlayın. Denemenizi bitirdikten sonra analizini yapmayı ihmal etmeyin. Bunun yanında kalan sürede MEB örnek soruları çözebilirsiniz. Ağır fiziksel aktivitelerde bulunmayın. Kısa yürüyüşler yapıp nefes egzersizleri yapabilirsiniz.

Siz öğrencilerimizle birlikte velilerimizin de -öğrencilerimizin sınavdaki başarılarının yükselmesine yönelik- düzenli beslenmenize, uyku düzeninize dikkat etmeleri gerektiğini de hatırlatmak isterim. Ayrıca velilerimizin gireceğiniz sınava olmazsa olmaz bir anlam yüklememeleri gerektiğini de bilmeleri gerekir.

Bu yıl ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeni ile sınavda 8.sınıf müfredatının tamamından sorumlu olmama durumu ve Millî Eğitim Bakanının sınavın çok zor olmayacağını açıklaması, siz kıymetli adaylar için az dahi olsa rahatlatıcı olmuştur. Daha önce başaralı olduğunuz anları düşünün. Bu pozitif düşünce sınav anınızdaki motivasyonunuza da olumlu katkı sağlayacaktır.

Sınav öncesinde ve sınavın ilk basamağından sonraki 45 dk. arada çevrenizdeki olumsuz söylemlerden uzak durmaya çalışın. Moralinizin, konsantrasyonunuzun bozulmasına müsaade etmeyin. Sınav başlangıcında “ben bu sınavı kazanmak istiyorum, kazanabilecek yeteneğe sahibim” deyin ve tüm konsantrasyonunuzu sınava verin. Emek verdiniz, mücadele ettiniz. Geleceğiniz aydınlıklarla dolu olsun.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102261)
01 Haziran 2023 Perşembe 15:21
okulda geçen 12 sene okul öncesi geçen 1-2 yıl dersanelerde 3-5 sene yetmiyor özel dersler yetmiyor koçluk sistemi veli çalışıp sizlere veriyor neden öğretmenlerimiz öğrencilere işin önemini anlatıp dersleri sevdirse işlerini düzenli hakkıyla yapsa hiçbir sorun kalmaz ha eğitim aileden başlar doğru haklısınız ama aile çalışıp siz ve sizin gibi rant kapısı açanlara yetişemiyor ki çocuklarına zaman ayırsın EĞİTİM ŞART
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102256)
01 Haziran 2023 Perşembe 11:01
Zaten hep öneride bulunuyorsunuz. İşiniz gücünüz bu. Biz velilerin siz eğitimcilere de önerisi eğitim camiası eğitimi neden iki katmanlı hale getiriyor. İlla ki dershanenin olması gerekiyor mu. Maaş ve ekdersleriniz bir gün gecikti mi dünyayı yıkıyorsun. Bu vefasızlığınız, sorumsuzluğunuz, vurdum duymazlığınız ne zaman sona erecek. Başka da sorum yok. Zaten bunları halletseniz zaten ülke düzelir. Kısacası ne zaman düzeleceksiniz.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın