KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Öğrencilere müjdeli haber

Bingöl Belediyesi, şehir içi yolcu taşıma ücretlerinde yapılan zammı iptal etti. Bundan böyle yetişkinler 85, öğrenciler 50 kuruşa taşınacak...

Öğrencilere müjdeli haber
03 KASIM 2009 SALI 08:39
0
1861
0
AA aa
Bingöl Belediyesi Basın Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şehir içi toplu taşıma ücretlerine yaklaşık 20 gün önce yapılan zammın iptal edildiği, bundan böyle yine eski tarifenin geçerli olduğu belirtildi. Açıklamada, Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın ‘zamlı ücret alan araçların plakasını belediye bildirin' uyarısının altı çizildi.

Açıklamada, şu bilgi ve ifadelere yer verildi. “Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu tarafından 15.10.2009 tarih ve 107 sayılı kararla, Belediye sınırları içerisinde çalışacak olan toplu taşıma araçlarının raic bedellerini arttırma kararı alınmıştır. Ancak 03.07.2005 tarihli 5393 sayılı Belediye kanununa göre belediye sınırları içinde çalışacak her türlü toplu taşıma araçlarının raic bedelinin tespit edilmesi hususunda yetki Belediye meclisimize verilmiştir. Böylece, Esnaf ve Sanatkâr Odalar Birliği yönetim kurulunun 15.10.2009 tarih ve 107 sayılı kararıyla toplu taşıma araçlarının raic bedellerinde yapmış oldukları artış geçersiz olup, hukuki bir dayanağı bulunmamaktadır.  Bu konu 02 Kasım günü toplanan Belediye Meclisinde, Belediye meclis üyeleri tarafından verilen bir önergeyle gündeme alınmış oylanmış ve kabul edilmiştir. Belediye Meclisinin aldığı  kararla; Belediye sınırları içerisinde çalışacak olan toplu taşıma araçlarının raic bedeli, önceki Belediye meclisinin almış olduğu kararda belirtilen; Kültür Mahallesi 60 Kr , Düzağaç Mahallesi, R.T.Erdoğan Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi , Kaleönü Mahallesi, Hastane güzergahı 85 Kr , Öğrenci 50 Kr , İndi Bindi ise  60 Kr rakamları geçerlidir.”

Açıklamada, Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın görüşleri de yer aldı. Vatandaşların eski raic üzerinden ücret ödemeleri gerektiğini belirten Atalay, bunun aksine herhangi bir işlem yapan aracın plakasının belediyeye bildirilmesini istedi.

Bu konuda eski tarife dışında fazla ücret alanlar hakkında cezai işlem uygulanacağının bilinmesini isteyen Başkan Atalay, şikâyetlerin 214 14 26 bolu Beyaz Masa ve 153 nolu Alo Zabıta hattından bildirilebileceğini kaydetti.


Bingöl Kent Haber/Bingöl MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın