KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Öğrencilere 'pardon kalmışsınız' şoku

Muğla'nın Milas İlçesi'nde 13 öğrenci, okula başladıkları ilk gün, aldıkları kötü bir haber ile şok oldu.

Öğrencilere `pardon kalmışsınız` şoku
24 EYLÜL 2007 PAZARTESİ 12:43
0
974
0
AA aa
2006-2007 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda üst sınıfa geçtiklerine dair karne alan öğrenciler, yeni eğitim döneminin ilk gününde sınıfta kaldıklarını öğrendi. Öğrenci velilerinin şikayeti üzerine araştırma başlatan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin bir üst sınıfa devam edeceğini bildirdi.

Milas İlçesi'ndeki Milas Lisesi'nde, geçen eğitim dönemi sonunda bir üst sınıfa geçtiklerine dair karne alan 13 öğrenci, 2007- 2008 Eğitim- Öğretim döneminin ilk gününde yeni sınıflarında derse girdi. Yoklama kağıtlarında ismi okunmayan öğrenciler, aldıkları kötü haberle sarsıldı. İsmi açıklanmayan bir yetkili “Bir yanlışlık olmuş. Sizler geçen yıl sınıfta kalmışsınız. Bu yıl da lise ikiye devam edeceksiniz” dedi. Neye uğradıklarını şaşıran öğrenciler, okul çıkışı durumu velilerine bildirdi. Biraraya gelen veliler de çocuklarının haksızlığa uğradığı gerekçesiyle Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili araştırma başlattı.

BİR ÜST SINIFA DEVAM EDECEKLER
Konu hakkında bilgi sahibi olduğunu ve gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, “Milas Lisesi ikinci sınıfında okuyan öğrencilerden 13 kişiye geçen yıl sonunda bir üst sınıfa geçtiklerine dair karne verilmiş. Fakat daha sonra yapılan incelemelerde öğrencilerin sınıfta kaldığı ortaya çıkmış. Bu da öğrencilerimize yeni eğitim öğretim dönemi başında aktarılmış. Öğrencilerimiz mağdur olduklarını belirterek bizlere şikayette bulundu. Konunun araştırılması için soruşturma başlattık” dedi.

Okul müdürüne talimat verildiğini ve yeniden inceleme yapıldığını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, öğrencilerin bir üst sınıfa devam edeceğini bildirdi.

Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın