KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Öğrencilere 'pardon kalmışsınız' şoku

Muğla'nın Milas İlçesi'nde 13 öğrenci, okula başladıkları ilk gün, aldıkları kötü bir haber ile şok oldu.

Öğrencilere `pardon kalmışsınız` şoku
24 EYLÜL 2007 PAZARTESİ 12:43
0
1015
0
AA aa
2006-2007 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda üst sınıfa geçtiklerine dair karne alan öğrenciler, yeni eğitim döneminin ilk gününde sınıfta kaldıklarını öğrendi. Öğrenci velilerinin şikayeti üzerine araştırma başlatan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin bir üst sınıfa devam edeceğini bildirdi.

Milas İlçesi'ndeki Milas Lisesi'nde, geçen eğitim dönemi sonunda bir üst sınıfa geçtiklerine dair karne alan 13 öğrenci, 2007- 2008 Eğitim- Öğretim döneminin ilk gününde yeni sınıflarında derse girdi. Yoklama kağıtlarında ismi okunmayan öğrenciler, aldıkları kötü haberle sarsıldı. İsmi açıklanmayan bir yetkili “Bir yanlışlık olmuş. Sizler geçen yıl sınıfta kalmışsınız. Bu yıl da lise ikiye devam edeceksiniz” dedi. Neye uğradıklarını şaşıran öğrenciler, okul çıkışı durumu velilerine bildirdi. Biraraya gelen veliler de çocuklarının haksızlığa uğradığı gerekçesiyle Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili araştırma başlattı.

BİR ÜST SINIFA DEVAM EDECEKLER
Konu hakkında bilgi sahibi olduğunu ve gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, “Milas Lisesi ikinci sınıfında okuyan öğrencilerden 13 kişiye geçen yıl sonunda bir üst sınıfa geçtiklerine dair karne verilmiş. Fakat daha sonra yapılan incelemelerde öğrencilerin sınıfta kaldığı ortaya çıkmış. Bu da öğrencilerimize yeni eğitim öğretim dönemi başında aktarılmış. Öğrencilerimiz mağdur olduklarını belirterek bizlere şikayette bulundu. Konunun araştırılması için soruşturma başlattık” dedi.

Okul müdürüne talimat verildiğini ve yeniden inceleme yapıldığını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, öğrencilerin bir üst sınıfa devam edeceğini bildirdi.

Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın