KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2026 Cuma

Öğrencilerimizi güler yüzlü görmek istiyoruz

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın Danışmanı Aydın Polat, “Öğrencilerin barınma sorununun tamamen ortadan kaldırılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bingöl’de açıkta kalmış öğrenci görmek istemiyoruz. Onları daima güler yüzlü, birbirlerine destek olan, ışık saçan gençler olarak görmek istiyoruz” dedi.

Öğrencilerimizi güler yüzlü görmek istiyoruz
10 AĞUSTOS 2011 ÇARŞAMBA 01:15
0
2258
0
AA aa

 Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın Danışmanı Polat, yaptığı yazılı açıklamada öğrencilerin barınma sorununun çözümü konusunda çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

“BİNGÖL BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Bingöl'ün büyümeye devam ettiğini söyleyen Polat, daha önce Bingöl Üniversitesi'nde bir fakülte varken, bugün 5 fakülteye yükseldiğine dikkat çekerek, “Öğrenci sayımız da buna paralel olarak artmaya devam ediyor. Yüksek öğrenime devam eden öğrencilerin, çağın gereklerine uygun olarak modern bir ortamda barındırılmaları, sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmeleri konularında çabalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce Bingöl'de 750 kişilik Öğrenci Yurdu İnşaatı yapımı ihaleye çıkarılmış, ancak Kamu İhale Kurumu'na itiraz yoluyla şikâyette bulunulmasından dolayı ihale sonuçlanmamıştı. Kamu İhale Kurumu'ndan nihai kararın çıkmasıyla birlikte yüklenici firma ile sözleşme imzalanmış olup, 09.08.2011 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Yer tesliminden itibaren yüklenici firma tarafından 450 takvim günü içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. Bingöl'de 750 kişilik Öğrenci Yurdu İnşaatı yapımı işi, toplam 26.332.05 m2 alanıyla, 3 adet Yurt Bloğu, Sosyal tesisleri, Kontrol Binası, Su Sarnıcı, Teknik Merkez Binaları ile çevre tanzim ve altyapı imalatları yapımını içermektedir” dedi.

“ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN 800 KİŞİLİK YURT YAPILACAK”

Orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin barınma problemini ortadan kaldıracak çözümler üretmeye devam ettiklerini kaydeden Polat, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kapsamda, İl Özel idaresince ihalesi yapılan üç adet 200'er kişilik ve Karlıova Hizmet Götürme Birliği'nce ihalesi yapılan bir adet 200 kişilik yani toplam 800 kişilik ihalesi bitmiş yurt yapımı işi çalışmaları devam etmektedir.

-Bunlardan bir tanesi Kiğı'da 200 Kişilik Yurt yapım İşi. Sözleşme aşamasında olup 01.08.2011 tarihinde işlemleri başlatılmış, yüklenici firmaya tarafından sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 500 takvim günü içinde işin tamamlanması planlanmaktadır.

-Bir diğeri 24 Derslikli Merkez Kız Meslek Lisesi 200 Kişilik Yurt ve Anaokul yapım işi. 10.03.2011 tarihinde sözleşmesi yapılmış olup, proje revizesinden dolayı 25.05.2011 tarihinden itibaren işe başlanmış ve 13.02.2013 tarihinde yüklenici firma tarafından işin bitirilmesi planlanmaktadır.

-Yine Merkez'de 200 kişilik yurt yapım işi 08.07.2011 tarihinde sözleşmesi imzalanmış, 12.07.2011 tarihinde inşaatına başlanmış, 24.11.2012 yılında yüklenici firma tarafından işin bitirilmesi planlanmaktadır.

-Karlıova ilçemizde 200 kişilik Orta Öğretim Pansiyonu işine de, 2010 yılında başlanmış olup, inşaatı devam etmektedir. Bu yurt binamız da 2012 yılında hizmete girecektir.”

“Öğrencilerin barınma sorununun tamamen ortadan kaldırılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz” diyen Polat, “Bingöl'de açıkta kalmış öğrenci görmek istemiyoruz. Onları daima güler yüzlü, birbirlerine destek olan, ışık saçan gençler olarak görmek istiyoruz. Unutmayalım, onların mutluluğu ve başarısı bizlerin en büyük mutluluğu ve başarısıdır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın