KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2026 Cuma

Öğrencilerimizi güler yüzlü görmek istiyoruz

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın Danışmanı Aydın Polat, “Öğrencilerin barınma sorununun tamamen ortadan kaldırılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bingöl’de açıkta kalmış öğrenci görmek istemiyoruz. Onları daima güler yüzlü, birbirlerine destek olan, ışık saçan gençler olarak görmek istiyoruz” dedi.

Öğrencilerimizi güler yüzlü görmek istiyoruz
10 AĞUSTOS 2011 ÇARŞAMBA 01:15
0
2266
0
AA aa

 Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın Danışmanı Polat, yaptığı yazılı açıklamada öğrencilerin barınma sorununun çözümü konusunda çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

“BİNGÖL BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Bingöl'ün büyümeye devam ettiğini söyleyen Polat, daha önce Bingöl Üniversitesi'nde bir fakülte varken, bugün 5 fakülteye yükseldiğine dikkat çekerek, “Öğrenci sayımız da buna paralel olarak artmaya devam ediyor. Yüksek öğrenime devam eden öğrencilerin, çağın gereklerine uygun olarak modern bir ortamda barındırılmaları, sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmeleri konularında çabalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce Bingöl'de 750 kişilik Öğrenci Yurdu İnşaatı yapımı ihaleye çıkarılmış, ancak Kamu İhale Kurumu'na itiraz yoluyla şikâyette bulunulmasından dolayı ihale sonuçlanmamıştı. Kamu İhale Kurumu'ndan nihai kararın çıkmasıyla birlikte yüklenici firma ile sözleşme imzalanmış olup, 09.08.2011 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Yer tesliminden itibaren yüklenici firma tarafından 450 takvim günü içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. Bingöl'de 750 kişilik Öğrenci Yurdu İnşaatı yapımı işi, toplam 26.332.05 m2 alanıyla, 3 adet Yurt Bloğu, Sosyal tesisleri, Kontrol Binası, Su Sarnıcı, Teknik Merkez Binaları ile çevre tanzim ve altyapı imalatları yapımını içermektedir” dedi.

“ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN 800 KİŞİLİK YURT YAPILACAK”

Orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin barınma problemini ortadan kaldıracak çözümler üretmeye devam ettiklerini kaydeden Polat, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kapsamda, İl Özel idaresince ihalesi yapılan üç adet 200'er kişilik ve Karlıova Hizmet Götürme Birliği'nce ihalesi yapılan bir adet 200 kişilik yani toplam 800 kişilik ihalesi bitmiş yurt yapımı işi çalışmaları devam etmektedir.

-Bunlardan bir tanesi Kiğı'da 200 Kişilik Yurt yapım İşi. Sözleşme aşamasında olup 01.08.2011 tarihinde işlemleri başlatılmış, yüklenici firmaya tarafından sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 500 takvim günü içinde işin tamamlanması planlanmaktadır.

-Bir diğeri 24 Derslikli Merkez Kız Meslek Lisesi 200 Kişilik Yurt ve Anaokul yapım işi. 10.03.2011 tarihinde sözleşmesi yapılmış olup, proje revizesinden dolayı 25.05.2011 tarihinden itibaren işe başlanmış ve 13.02.2013 tarihinde yüklenici firma tarafından işin bitirilmesi planlanmaktadır.

-Yine Merkez'de 200 kişilik yurt yapım işi 08.07.2011 tarihinde sözleşmesi imzalanmış, 12.07.2011 tarihinde inşaatına başlanmış, 24.11.2012 yılında yüklenici firma tarafından işin bitirilmesi planlanmaktadır.

-Karlıova ilçemizde 200 kişilik Orta Öğretim Pansiyonu işine de, 2010 yılında başlanmış olup, inşaatı devam etmektedir. Bu yurt binamız da 2012 yılında hizmete girecektir.”

“Öğrencilerin barınma sorununun tamamen ortadan kaldırılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz” diyen Polat, “Bingöl'de açıkta kalmış öğrenci görmek istemiyoruz. Onları daima güler yüzlü, birbirlerine destek olan, ışık saçan gençler olarak görmek istiyoruz. Unutmayalım, onların mutluluğu ve başarısı bizlerin en büyük mutluluğu ve başarısıdır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.11.2026
18:06
Bingöl`de feci kaza: 2`i ağır 4 yaralı
Bingöl'de feci kaza: 2'i ağır 4 yaralı
Kervansaray Köyü mevkiinde meydana gelen kazada yabancı plakalı suv araç, sürücü kursu aracına çarptı. Kazada 2'si ağır 4 kişi yaralandı.
05.11.2026
17:29
Almanya`dan Türk iş insanlarına vize kolaylığı hazırlığı!
Almanya'dan Türk iş insanlarına vize kolaylığı hazırlığı!
Almanya, Türk iş insanlarının vize işlemlerini kolaylaştırmak için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Başvuru süreçlerinin sadeleştirilmesi ve hızlandırılması planlanırken, Türkiye'de yeni bir dış temsilcilik açılması seçeneği de değerlendiriliyor.
05.11.2026
17:15
Yeni Hal Kanunu geliyor: Üreticiye vergi muafiyeti ve destek!
Yeni Hal Kanunu geliyor: Üreticiye vergi muafiyeti ve destek!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni Hal Kanunu taslağının ayrıntılarını açıkladı. Düzenlemeyle üretici birlikleri ve kooperatiflerin pazarlardaki payının artırılması, vergi ve rüsum muafiyetleri sağlanması, kendi halini kurmak isteyen üretici örgütlerine bedelsiz Hazine arazisi tahsis edilmesi planlanıyor.
05.11.2026
17:04
Meteoroloji`den Bingöl`e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl'e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 16 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. 6 Kasım Cuma sabahından itibaren etkili olması beklenen yağışların sel, su baskını ve heyelan riskini beraberinde getirebileceği belirtilerek vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.
05.11.2026
16:50
Vali Çelik ve Eşi Nermin Çelik`ten Şehit Ailelerine Ziyaret
Vali Çelik ve Eşi Nermin Çelik'ten Şehit Ailelerine Ziyaret
Bingöl Valisi Dr. Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, BİŞHAK yönetimiyle birlikte Karlıova ve merkeze bağlı Elmalı köyünde şehit ailelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde şehitlerin aileleriyle yakından ilgilenilerek hâl ve hatırları soruldu.
05.11.2026
16:34
Bingöl Umut Kervanı 205 aileye yardım eli uzattı
Bingöl Umut Kervanı 205 aileye yardım eli uzattı
Bingöl Umut Kervanı, 2026 yılı Ekim ayında kentteki 205 aileye toplam 564 bin 979 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Gazze'ye ise 809 bin 150 TL nakdi yardımda bulundu. Ekim ayındaki toplam yardım miktarı 1 milyon 374 bin 129 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın