KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

'Öğrencilerin en tabi hakları ellerinden alınmasın'

Solhan'da 4 köy okulu sınıf öğretmeninin Solhan ve Bingöl Merkez'e alınıp yerlerine ise Eğitim fakültesi mezunu ancak başka branştan öğretmen atamasının yapıldığını belirten Bildik, bu atamaların yapılması ile özellikle birinci sınıf öğrencilerinin öğrenme teknikleri hususunda sıkıntı yaşayacaklarını belirtti.

09 EKİM 2023 PAZARTESİ 01:00
2
1510
6
AA aa

Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, Solhan'da köy okulları öğretmenlerinin görevlendirmeleri hakkında açıklamada bulundu.

Taşıma Merkezi okulları dışındaki köy okullarından 4'ünün öğretmenlerinin Solhan ve Bingöl Merkez'e alındığını belirten Bildik, şunları kaydetti: "2023-24 Eğitim - Öğretim yılının başlaması ile geçmişte yaşanan bazı sıkıntıların yeniden yaşanmasını üzüntü verici olarak değerlendiriyoruz. Solhan'a bağlı 4 köy okulu öğretmenlerinin Solhan ve Bingöl merkeze görevlendirme talepleri olmuştu. Ancak bu taleplere ilçeden değil ilden olur verilmiştir. Köy öğretmenlerinin merkeze alınmasını doğru bulmuyoruz. Bununla beraber İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaymakamlık ilçeyi daha iyi bilirken onayın üstten verilmesini de doğru bulmuyoruz. Boşalan yerlere eğitim fakültesi mezunu ancak başka bıranşlardan öğretmenler ile doldurulması çocukların eğitiminin sürmesi için olumlu olabilir ancak birinci sınıf öğrencisinin sınıf öğretmeninden ders alması onun en tabi hakkı iken hakları ellerinden alınmıştır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın haklarının verilmesi ve bundan sonra da böyle bir durumun yaşanmaması temennimizdir. Göreve gelirken her yerde hizmet edeceklerini söyleyenler nedense göreve geldiklerinde yer beğenmiyorlar. Göreve başlarken 3+1 zorunlu görev süresi dolmadan ilçe merkezi değil de il merkezi ve başka ilçelere görevlendirme yapılmasını da anlamış değiliz. Bir de her görevli böyle bir imtiyaz elde ederse ne olur öğrencilerimizin ve geleceğimizin hali?"

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104315)
10 Ekim 2023 Salı 08:29
Bu geçici görevlendirme il merkezi ve ilçe merkezlerine alınanlar, Eğitim-Birsen Müdürlüğünün teklifi valiliğin oluru ve bize üye ol karşılığında yapılan bir hizmettir. Hatta bu geçici görevlendirmeler için sendika değiştiren memurlar bile var çok ciddi bir iddia ve tespit....Vay memleketimin haline....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104311)
09 Ekim 2023 Pazartesi 22:24
...... madem ogretmenlik yapmayacaktin neden atadilar seni....Mülakat şart , vatanını seven adam gibi görev yapacak bireylere ihtiyaç var...Bunlarida geçmişlerini araştırarak yapacaksin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104304)
09 Ekim 2023 Pazartesi 15:45
Veli oğlum para getirsin, karnımız doysun, helale harama bakmadan mideden birşeyler geçsin. Öğretmen olmasada olur mantığı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104303)
09 Ekim 2023 Pazartesi 15:43
Bunu il Milli eğitime değil Eğitim Birsen Müdürlüğüne söyle. Siyasetle oturup siyasetle kalkan bir millet bu hale gelir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104302)
09 Ekim 2023 Pazartesi 15:41
Başkan öğretmen olmuş ne olmamış ne. İl merkezindekilere ne eğitim sağladılar ilçeler ve köyler geri kaldı. Adam ekdersim maaşım yatsın gerisi önemli değil. Vizyon yok ki bunlarda. Adam yetiştirip memlekete faydamız olsun diye. Batıda ki öğretmende burdan ne zaman giderimin hesabını yapıyor. Olan evlatlarımıza oluyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104294)
09 Ekim 2023 Pazartesi 08:34
Şuan il Mem emrinde 100'lerce öğretmen norm kadro fazlası münasebetiyle bankamatik öğretmen olarak salla başı al maaşı, bir diğer husus Mart ayında İlimize 31 adet Sözleşmeli büro memuru istihdam edildi. Bunların 25'i İlçe emirlerine verildi. Bunlarla çakılı kadro yani 3 1 olmasına rağmen hepsi geçici görevle il merkezine alındı. İlçe MEM'leri memur bulmazken şuan il merkezinde ilkokul dahil her okulda 4-5 memur görev yapmaktadır. Sahipsiz il sahipsiz memleket
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın