KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Öğrencilerin seçim heyecanı

Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk ve ortaöğretim kurumlarında okul meclisi başkanlık seçimi yapıldı.

Öğrencilerin seçim heyecanı
02 KASIM 2010 SALI 09:30
0
2117
0
AA aa

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapılan seçim renkli görüntülere sahne oldu. 490 öğrenci kapasiteli okulda 25 sınıf temsilcinin belirlenmesinin ardından 8 öğrencinin yarıştığı okul meclisi başkanlık seçiminde adaylar, seçmen öğrencilere hitap etti. Vaatlerin verildiği konuşmaların ardından kurulan 2 sandıkta oy kullanma işlemi başladı. Oy pusulası, seçmen listesi ve sandık kurulmasıyla gerçek bir seçim havasının oluştuğu okulda 454 öğrenci oy kullandı. 446 oy geçerli, 8 oy da geçersiz sayıldı. 446 geçerli oyun 165'ini alan adaylardan 6/A sınıfı temsilcisi Elif Tezer, okul meclisi başkanı seçildi.
Seçim sonrası konuşan İMKB Atatürk İlköğretim Okulu Meclis Başkanı Elif Tezer, geri dönüşüm ve kayıp eşya kutuları oluşturacağını, kantindeki yiyeceklerde çeşitlilik sağlayacağını, satranç ve diğer sportif alanlarla ilgili kulüpler oluşturacağını ve okul parklarını yaptıracağını söyledi. Öğrenciler arasında rekabetin arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmesi konusunda da girişimlerde bulunacağını kaydeden Tezer, ilk projesinin de okul içi bilgi yarışması olacağını dile getirdi.
Genç ilçesindeki tüm okullarda yapılacak seçimin ardından ilçe öğrenci meclis başkanlığı seçimi yapılacağı, kazanan adayın daha sonra Bingöl'de yapılacak il öğrenci meclis başkanlığı seçimine katılacağı ve bunun ardından da seçilecek olan başkanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılacak Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimine katılmaya hak kazanacağı belirtildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.01.2026
03:29
Zirvede fırtına sürüyor! 12Bingölspor farkı açmanın peşinde
Zirvede fırtına sürüyor! 12Bingölspor farkı açmanın peşinde
TFF 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdüren 12Bingölspor, 19. hafta mücadelesinde grubun son sırasında yer alan Suvermez Kapadokyaspor'u Bingöl'de konuk edecek. Lider, bu karşılaşmadan da farklı bir galibiyetle ayrılarak puan ve averajını artırmayı hedefliyor.
30.01.2026
03:27
Meteoroloji`den Bingöl İçin Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl İçin Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde cuma günü itibariyle kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının beklendiğini duyurarak, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
30.01.2026
03:25
Kafe ve restoranlarda masa ve servis ücretleri kaldırıldı
Kafe ve restoranlarda masa ve servis ücretleri kaldırıldı
Ticaret Bakanlığı'nın restoran ve kafelerde servis ve kuver ücretini yasaklayan yönetmelik değişikliği Resmî Gazete'de yayımlandı.
30.01.2026
03:25
Bingöl`de hasta gencin imdadına helikopter ambulansla yetiştiler
Bingöl'de hasta gencin imdadına helikopter ambulansla yetiştiler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Konakbaşı mezrasında rahatsızlanan 21 yaşındaki genç, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle ambulans helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
30.01.2026
03:24
Taşeron Firmaların Kıdem Yüküne İlişkin Düzenleme Resmî Gazete`de Yayımlandı
Taşeron Firmaların Kıdem Yüküne İlişkin Düzenleme Resmî Gazete'de Yayımlandı
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO), 696 sayılı KHK kapsamında kadroya alınan işçiler nedeniyle alt işveren firmalara yüklenen kıdem tazminatı rücu işlemlerinin kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemenin Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.
29.01.2026
16:51
Bingöl`de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl'de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl Belediyesi, ölçüm güvenilirliğini artırmak ve hatalı faturalandırmanın önüne geçmek amacıyla, kullanım süresi 10 yılını dolduran 20 bin su sayacını belediye bütçesinden karşılayarak ücretsiz olarak yenileyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın