KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Öğrencilerin zehirlendiği olayda ihmal iddiası

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM'ye sunduğu önergede Sancak ilkokulunda yaşanan 'civa zehirlenmesi' ile ilgili ihmaller olduğunu söyledi. Aydemir: 'Civa maddesinin sınıfta masanın üzerinde açık bir vaziyette bulunduğu bilgisini aldık.'

Öğrencilerin zehirlendiği olayda ihmal iddiası
25 EYLÜL 2019 ÇARŞAMBA 18:14
12
2819
12
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sancak ilkokulunda yaşanan ‘civa zehirlenmesi' ile ilgili TBMM'de Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarına soru önergesi sundu.

Sancak ilkokulunda ‘civa zehirlenmesi' şüphesiyle 47 öğrenci, 5 öğretmen ve 1 hizmetli ‘civa zehirlenmesi' şüphesiyle tedavi altına alınmıştı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sancak ilkokulunda yaşanan ‘civa zehirlenmesi' ile ilgili TBMM'de Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarına soru önergesi sundu. Aydemir'in her iki bakanlığa sundu önergede şu ifadelere yer verildi:

“Bingöllü İli Sancak Beldesinde bulunan Sancak İlkokulu ve Orta Okulunda Fen Bilimleri Laboratuvarındaki kimyasal malzemelerin dağılması sonucu yayılan kimyasallar nedeniyle iki gün önce 27 öğrenci cıva zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Şu anda Bingöl, Elazığ ve Erzurum illerinde gözetim altındalar.

Yaşanan olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okula AFAD ekipleri sevk edildi. Okulda çalışma yürüten AFAD KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer) ekipleri, deney tüplerinin yere düştüğünü ve öğrencilerin oynamak maksatlı etkileşime girdiğini aktardı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ‘Merkeze bağlı Sancak beldesinde ilköğretim okulunun fen dersliğinde kullanılan deney tüplerinin yere düştüğü ve öğrencilerin bu madde ile oynamak amacı ile etkileşim kurduğu bu nedenle bir kısım öğrencinin mide bulantısı, kusma şikâyeti ile hastaneye başvurdukları bilgisi üzerine Arama ve Kurtarma KBRN ekibimiz olay yerine intikal etmiştir. Yapılan kimyasal gaz detektörü çalışmaları sonucunda organik bileşik maddelere dair yanıcı ve uçucu maddelerin ortama yayıldığı, PPM değerlerinin 40 olduğu ve ortamda karbonmonoksit zehirleyici maddenin bulunduğu KBRN ekibimizce tespit edilmiştir. Okulda bulunan fen laboratuvar derslik sınıfında bulunan deney tüpleri olay inceleme ekibi gözetiminde muhafaza edilecek duruma getirilerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir' şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

82 KİŞİ ETKİLENDİ

Ancak belde de şu an itibari ile vakanın 82 kişiyi etkilediği görülmektedir. Bu sayı daha da artabilir. Cıva maddesinin sınıfta masanın üzerinde açık bir vaziyette bulunduğu bilgisini aldık. Açıkta bulunan cıvayı çocuklar oyun oynama amacıyla alıp uğraşmış ve bazı çocuklar oyun hamurunun içerisine koyarak evde oynamak suretiyle evlere götürmüştür. Bu evlerde yaşayanların sağlığı da tehdit altındadır. Okul yönetimi ortada bulunması tehlikeli, sakıncalı ve yasak olan cıva maddesinin sınıfa getirilmemesi ve muhafaza edilmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Ortada çok ciddi bir ihmal söz konusudur. Sancak beldesinde yaşanan bu hadise ciddi boyutlara ulaşmıştır. Sancak İlkokulu ve Ortaokulunda yaşanan olayla ilgili sorumlu kişi veya kişilerin bakanlığınızca tespit edilmesi ve cezai işlemlerinin uygulanması, okulun Fen laboratuvarının teknik yeterliliğinin olup olmadığının tespitinin gerekliliği söz konusudur.

Bu bağlamda;   

1-Bingöl ili Sancak Beldesi, Sancak İlkokulu ve Ortaokulunda yaşanan bu olaydan haberdar mısınız?

2-Bakanlık olarak herhangi bir çalışmanız olacak mı?

3-Sancak Beldesindeki, Sancak İlkokulu ve Ortaokulundaki yaşanan vakanın sorumlu kişi veya kişileri hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız?

4-Sancak İlkokulu ve Ortaokulundaki Fen laboratuvarının teknik yeterliliği hakkında bilginiz var mı? Olması gereken standartlar nelerdir?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50676)
27 Eylül 2019 Cuma 12:42
Oraya çıkıp şov yapma sırf devleti eleştirmek için gazete manşetlerinde yer almak için çaba sarfediyorsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50634)
26 Eylül 2019 Perşembe 19:04
Bİ ÖNERGE DE DİYARBAKIRDA ÇOCUKLARINI BEKLEYEN ANNELER İÇİN VER BAKALIM O ZAMAN BEN SENİ TEBRİK EDERİM
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50628)
26 Eylül 2019 Perşembe 14:55
aman aman aman bir memleket sevdalısı bingöl için konuşmuş:))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50605)
26 Eylül 2019 Perşembe 10:39
tam da aradığınız bir haber dört gözle bekliyordunuz. bunun üzerinden kurumlara ve hükümete nasıl vurabilirim diye çakırkeyf yapıyorsunuz şimdi. diyarbakırdaki anneler için bir soru önergesi de kandile ver bakalım. söz de milletin vekilleri.....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50584)
26 Eylül 2019 Perşembe 08:07
Bi soru önergeside diyarbakır daki Anneler için verseydin sayın vekil Anneler terör örgütünden çocuklarını istiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50619)
26 Eylül 2019 Perşembe 13:01
@Misafir Kullanıcı Annelerin muhatabı iktidardir. Harbiyeli Anneler, Cumartesi Anneleri ve Beyaz Tülbentli Annelerde cocuklarini istiyor. Istediklerinde de iktidar tarafindan oplaniyorlar, yerde dürükleniyorlar ,gözaltina aliniyorlar. Askerine ve polisine sahip çikmasi gereken iktidardir. Bu devleti HDP Yönetmiyor . Devleti yöneten herşeyden sorumludur..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50574)
26 Eylül 2019 Perşembe 07:26
Kimden aldın bu bilgiyi PKK danmı? Diyarbakırda çocuklarını arayan analardan da bilgi alsan erdal efendi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50621)
26 Eylül 2019 Perşembe 13:08
@Misafir Kullanıcı Polisine ve askerine dahip cikmayan bir devlet, normal vatandsşa zaten sahip cikmaz. Zehirlenen sayisi 100 ün üzerindedir. Sancak yani başindadir. Erdal bey annelerin sorunlarinin mecliste çözülecegini söylüyor, iktidar , hayir diyor. Bilmen için, Cumartesi Anneleri, Harbiyeli Anneler ve Beyaz Tülbentli Anneler de, annedir. Senin annende annedir. Yani anneler arasi ayirim olmaz. Diger anneler coplanirken, diyarbakirdaki annelere iktidarin kendi cikari için sahip çikmasi ikiyüzlülüktür. Hepsine sahip çikmasi gereken iktidar ve devlettir. Sorumlulugu başkasina atmakla sorun çözülmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50560)
26 Eylül 2019 Perşembe 01:17
İyiki varsınız sayın vekilim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50550)
25 Eylül 2019 Çarşamba 21:38
1.Savunucusu olduğunuz terör örgütünün yaptıklarından haberdar mısınız?2.Parti olarak sahiplenmek dışında bir çalışmanız olacak mı?3.Öldürülmesine ortak olduğunuz kişiler için sizi kime şikayet etmek lazım4.Parti olarak yapmaniz gereken ne gibi standartlarinzi var once bunlari cevaplayin Erdal Bey sonra bakanlıklara soru sorsun ya da önerge versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50532)
25 Eylül 2019 Çarşamba 19:10
İHMAL VARSA GEREĞİ YAPILIR O SANA DÜŞMEDİ KİMSE BİLEREK YAPMAZ SİZ GİDİN DAĞDAKİ ÇOCUKLARI GETİRİN BEY EFENDİ NİYE KİMSE KONUŞMUYOR İŞİNİZE GELMİYOR MADEM KÜRT MESELESİYSE KENDİ ÇOCUKLARINIZI GÖNDERİN EY HDP MİLLETVEKİLLERİ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50625)
26 Eylül 2019 Perşembe 13:16
@Misafir Kullanıcı Her insana sahip cikmak gerekir . Bu olay basına yansimadan önce ört bas edilmek istendi. Basına çiktiktan bir müdet sonra valilikten açiklama geldi. Bu şu anlama geliyor: vatandaşa sahip cikilmiyor, vatandaşin sağliği ihmal ediliyor. Zehirlenen sayisi hala Tam olarak açiklanmamiş. 100 kişiden fazladir. Coplanan Cumartesi, Harbiyeli Beyaz Tülbentli anneleri unutma. Iktidarin kendi cikari için kullandigi anneler tek anne degildir. Anneyse3 hepsi annedir.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın