KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Öğrenim kredisi faiz affı meclis'e geliyor

Haber7'nin gündeme getirdiği üniversite mezunu öğrencilerin öğrenim kredisi faiziyle ilgili mezunların sıkıntısı Meclis gündemine geliyor...

Öğrenim kredisi faiz affı meclis`e geliyor
04 MAYIS 2009 PAZARTESİ 08:51
0
1857
0
AA aa
Üniversiteyi bitirip öğrenim ve harç kredisi borçlarını ödeyemeyen yaklaşık 1,5 milyon gencin sorunu TBMM gündemine geliyor.

Borçlu üniversite mezunlarının sorunlarını Meclis gündemine taşıyan CHP, MHP ve DSP'li milletvekilleri, TBMM Başkanlığı'na sundukları 6 ayrı kanun teklifiyle geri ödemelerde kolaylık getirilmesi önerisinde bulundu.  

HABER7'NİN DAHA ÖNCE GÜNDEME GETİRDİĞİ HABER İÇİN TIKLAYIN
 
CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay'ın hazırladığı teklifte halen 1 milyon 476 bin üniversite mezununun öğrenim ve harç kredilerini ödeyemediğine dikkat çekiliyor. Kanun teklifinde, borçların Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan toptan eşya fiyat endeksindeki artışın yüzde 50'si uygulanarak hesaplanması talep ediliyor. Alınan bilgilere göre toplam borç miktarı 260 milyon lirayı buluyor.

CHP'li milletvekilleri 4, MHP ve DSP'li milletvekilleri ise 1'er kanun teklifi hazırlayarak borçların hesaplanması ve geri ödenmesi noktasında yeni düzenleme yapılması önerisinde bulundu. CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütünce ve arkadaşlarının hazırladığı teklifte, borç ödemelerine öğrenci mezun olduktan 4 yıl sonra başlanması, öğrencinin askerlik yaptığı dönemde ise ödemelerin yeniden iş bulana kadar ertelenmesi öngörüldü.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru ve arkadaşlarının kanun teklifinde borçlarını ödeyemeyen üniversite mezunları hakkında icra takibi başlatıldığına işaret edildi. Üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranının yüzde 10'un üzerinde olduğunun belirtildiği teklifte, "Kredi alan öğrencilerin borcu, kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürece veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar, her yıl için yüzde 1 fark uygulanmak suretiyle tespit edilir." ifadesine yer verildi. DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert ve arkadaşlarının hazırladığı teklifte ise sosyal güvenlik kapsamında iş bulunamadığı sürece borçluların borçlarını erteleyebilmesi önerisinde bulunuldu. Düzenlemeler, daha önce mezun olan üniversitelileri de kapsıyor.

CİHAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın