KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Öğretmen açığı, kadro ile kapatılmalı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğretmen açıklarının sözleşmeli ve ücretli atamalar yerine, kadro sistemiyle kapatılması gerektiğini söyledi.

Öğretmen açığı, kadro ile kapatılmalı
21 MAYIS 2016 CUMARTESİ 02:44
0
1951
0
AA aa

 Eğitim-Bir-Sen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge toplantısı, Genel Başkan Ali Yalçın ve başkan yardımcılarının katılımıyla Bingöl'de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Yalçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının bir an evvel iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Yalçın, “Öğretmen açığı, ücretli öğretmenlik vb. uygulamalar yerine kadrolu öğretmen atanarak kapatılmalıdır. Bu bölgelerimizde öğretmen istihdamı kalıcı hale getirilerek, sorunlar ivedilikle çözüme kavuşturulmalı, görev yapan öğretmenlere ek tazminat verilmelidir” dedi.

Sorunların masaya yatırılarak, çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı sonrası, atılması gereken adımlar şöyle sıralandı;

“-Bölgede yaşanmakta olan terör olaylarından kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi, eğitim-öğretimdeki aksamaların telafisi için verilen eğitimler olumlu olmakla birlikte daha etkin hale getirilmelidir.

-Ücretli öğretmenlik gibi istihdam biçimleri eğitime, öğrencilere katkı sağlamaktan uzaktır. Öğretmen açığının kadrolu öğretmenlerle kapatılması elzemdir.

-Öğretmenlerin bölgede uzun süreli isteğe bağlı olarak kalmasını sağlayacak politikalar geliştirilmeli, söz konusu bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmeli ve kendilerine ek tazminat ödenmelidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın