KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

Öğretmen atamaları yargıda

Türk Eğitim-Sen, 2006-2 öğretmenlik için başvuru ve atama kılavuzunda bulunan seçenekler nedeniyle dava açtı.

Öğretmen atamaları yargıda
30 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA 17:31
0
1094
0
AA aa
Türk Eğitim-Sen, 2006-2 öğretmenlik için başvuru ve atama kılavuzunun tercihler kısmında yer alan “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına sözleşmeli öğretmen olarak atanmak istiyorum” ile “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına kadrolu ya da sözleşmeli öğretmen olarak atanmak istiyorum” seçeneklerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dün yaptığı 10 bini kadrolu 7 bini sözleşmeli öğretmen ataması, Türk Eğitim-Sen tarafından yargıya taşındı. Türk Eğitim-Sen, 2006-2 öğretmenlik için başvuru ve atama kılavuzunun tercihler kısmında yer alan “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına sözleşmeli öğretmen olarak atanmak istiyorum” ile “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına kadrolu ya da sözleşmeli öğretmen olarak atanmak istiyorum” seçeneklerinin yasaya aykırı olduğunu belirterek, yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'da dava açtı.

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hem sözleşmeli hem de kadrolu öğretmen atamalarını, aynı dönemde ve aynı atama kılavuzunda yapmasının, “sözleşmeli öğretmenlerin asal öğretmen gibi algılandığını” belirtti. Sendika, atama kılavuzunda yer alan şekliyle, sözleşmeli ve kadrolu öğretmen arasında hukuki bir fark bulunmadığını savundu. Devlet memurları yasası uyarınca, öğretmen ihtiyacının karşılanmaması durumlarında sözleşmeli öğretmen alınabileceğine işaret eden Sendika, “Durum bu olunca 2006-2 Öğretmenlik için Başvuru ve Atama Kılavuzu ile hem kadrolu öğretmen atamasının yapılması hem de sözleşmeli öğretmen ataması yapılması, normlar hiyerarşisine, kanuna ve adalete aykırıdır” dedi.

Türk Eğitim-Sen, ayrıca sözleşmeli öğretmenlerin görev aldıkları okullara kadrolu öğretmen atamasının yapılmadığını da iddia etti. Dava dilekçesinde, “Bu uygulama, daha yüksek puanlı olan öğretmenlerin atanmaması sonucunu doğurmaktadır. Dolayısıyla sözleşmeli öğretmen alımı, kadrolu öğretmen istihdamını engelleyerek, acil öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere başvurulan bir tedbir olmak ötesinde asal atama şekline dönüşmektedir” denildi.

Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın