KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
17 °C Kısmen güneşli

Öğretmenin öğrencileri için kaleme aldığı kitaptan deneme sınavı yapıldı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren genç öğretmen Yazar Muhammed Bayşu'nun kaleme aldığı kitaptan görev yaptığı özel okulda seviye belirleme sınavı yapıldı.

Öğretmenin öğrencileri için kaleme aldığı kitaptan deneme sınavı yapıldı
06 MAYIS 2023 CUMARTESİ 16:51
4
1174
0
AA aa

Bingöl'de özel bir lisede görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Bayşu'nun kaleme aldığı kitaptan okul idaresi okulda öğrencilere ilgili kitaptan ödüllü deneme sınavı yaptı.

Öğrencileri ile sıkı bir ilişkisi olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Bayşu, hem çocukları eğitiyor hem de temel İslami bilgiler noktasında kendisinin kaleme aldığı kitabı öğrencilere hediye ederek öğrencilerin bilgilerinin doğru ve kalıcı olmasını sağlıyor. Genç öğretmen Bayşu'nun yazdığı kitaptan okul öğrencilerine seviye tespit sınavı yapıldı.

Bayşu'nun kaleme aldığı kitap 100 sayfadan oluşmakta. İçeriğinde Allah'ın sıfatları, Esma-Ül Hüsna, İslami kavramlar, fıkıh konuları, farz ibadetler farzları ve sünnetleri ile beraber açıklaması,  adap ve edep konuları, Kur'an'da adı geçen peygamberler ve kıssaları ile birlikte kısaca bilgilendirilmekte.  Cennetle müjdelenen sahabeler de konu edinildiği kitap yine İslami sözlük bölümü de soru cevap şeklinde yer aldığı konulardan oluşuyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Bayşu'nun kaleme aldığı 'İslami Şuur Yolunda Pratik Bilgiler' adlı kitap öğrencilerden tam not aldı. Okul idaresi de ilgili kitaptan öğrencilere yönelik ödüllü deneme sınavı yaptı. Kitaptan sorumlu olunan ve lise öğrencilerinin katılım gösterdiği sınav 80 dakika sürdü. Sınav sonrası öğrenciler duygularını İLKHA mikrofonuna aktardı. Kaleme aldığı kitap ve sınavla ilgili okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Bayşu da açıklamalarda bulundu.

Kitabın temel dini bilgiler içerdiğini aktaran Bayşu, Eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla kitabı yazmaya başladığını aktaran Bayşu, kitabı yazmadaki amacın öğrencilerin dini bilgilerdeki eksiklilerini tamamlamada yardımcı olması olduğunu aktardı. Kitabı tüm öğrencilere ücretsiz dağıttıklarını aktaran Bayşu, kitabın yayına girmesi sürecinde gerek okul idaresi gerek öğretmenler, öğrenciler ve maddi manevi katkı sunan tüm dostlarına ve sponsorlarına teşekkür etti.

"Kitabı okuyan öğrenci ve velilerden olumlu dönüşler aldık"

Muhammed Bayşu; “Öğrencilerin manevi gelişimine katkı sunma adına bu çalışmayı uygun gördüm. İslami Şuur Yolunda Pratik Bilgiler' adlı kitabımızı yazmaya başladık. Hamdolsun Allah bizlere bitirmeyi nasip etti. Bizler de yılbaşından sonra bu kitabı öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıttık. Öğrencilerimizden olumlu dönütler aldık, özellikle veliler tarafından güzel mesajlar aldık. Bu durum bizi ziyadesiyle mutlu ve motive etti. Bizler de bu kitap üzerinden bir seviye belirleme sınavı düzenlemek istedik. Hamdolsun sınavımızı yaptık. Allah nasip ederse ilk beşe giren öğrencilerimize birinciye çeyrek altın olmak üzere çeşitli hediyeler takdim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sınava 600 öğrenci katıldı”

Bayşu, "Seviye belirleme sınavına 9, 10 ve 11'inci sınıflar olmak üzere toplamda 600'e yakın öğrencimiz sınava girdi. Rabbim hepsinden razı olsun hepsine başarılar diliyorum." dedi.

“Öğrencilerimizin dünyasını inşa ederken ahiretlerini de unutmamamız lazım”

Bu sınavdaki ve hazırlanan kitaptaki ana gayemiz, öğrencilerin dünyalarını inşa ederken ahiretlerini de unutmamaktır diyen Bayşu, "Allah nasip ederse öğrencilerimizin ahiretlerini de imar edeceğiz inşallah. Hedefimiz bu doğrultudadır. İnşallah Allah bizlere muvaffakiyetler nasip eder. Allah Resulü Aleyhisselam'ın güzel bir hadisi var; 'İlim öğrenmek Müslüman her erkek ve kadına farzdır.' Bizler de farziyeti noktasında abdest, namaz ve oruç gibi ibadetleri öğrencilerimize öğretirken olumlu dönüşler aldığımızda ciddi anlamda mutu oluyorduk. Bazı öğrencilerin bize gelip, 'hocam biz yanlış abdest alıyorduk meğer ancak bu kitabı okuduktan sonra doğru bir şekilde abdest almaya başladık. Abdestin erkanlarını, farz ve sünnetlerini karıştırırdık ancak bu kitap sayesinde öğrendik' dediklerinde bu tarz olumlu dönütler alınca mutlu oluyorduk. Motive olunca da öğrencilerimize daha faydalı olabilmek için gayret ediyorduk." dedi.

Bayşu son olarak, “Özellikle bu kitabın yazılma ve dağıtım aşamasında, bu sınavın düzenlenmesinde bizlere her türlü maddi ve manevi desteğini sağlayan okul idaresine teşekkür ediyorum. Bu konuda bizlere yardımcı olan kıymetli meslektaşlarıma, hocalarıma şükranlarımı sunuyorum. Yine bu kitabı sahiplenen, okuyan ve çalışan öğrencilerime de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Kitap ve sınav noktasında bizlere sponsor olan kardeşlerime ve abilerime de teşekkür ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Rabbim bu hayırlarını sadaka- cariye olarak dünyada da ahirette de karşılarına çıkarsın inşallah” şeklide konuştu.

“İslam hakkında bilmediklerimizi tamamladık”

Okul öğrencilerinden 10'uncu sınıf öğrencisi Muhammed Ensar Dağ, "Muhammed hocamızın hazırladığı deneme sınavına girdik. Ailece kitabı okuyoruz. Çok eksikliklerimiz vardı ve çok faydalandık. Peygamberler hakkında bilmediklerimizi öğrendik. İslam hakkında bilmediklerimizi tamamladık. Hocamıza teşekkür ederiz. Sınavda derece yapıp ödüllere talibiz. Okulumuza ve hocamıza teşekkür ederiz. Her biri bizimle tek tek ilgilendiler." dedi.

“Birçok bilgiyi özetleyerek bizlere anlatmış”

10'uncu sınıf öğrencisi den Emir Hattab Yıldırım, "Kitabın adı İslami Şuur Yolunda Pratik Bilgiler kitabıydı. Hocamız kitabında İslam'a dair birçok bilgiyi özetleyerek bizlere anlatmış. Bilmediklerimizi tamamladık, hocamıza ve okulumuza teşekkür ediyoruz. Deneme sınavına girdik inşallah derece yaparız. Hocamızdan Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
17.04.2024
16:26
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, 'Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz' dedi.
17.04.2024
14:29
Bingöl`de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Bingöl'de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Motoruyla il il gezerek Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Saliha Özkan'ın Bingöl'den çekip paylaştığı video, sosyal medyada milyonlarca izlenmeye ulaştı. Sempatik tavırları ile büyük beğeni toplayan Bingöllü Ali Tuçdan, 'Video sayesinde meşhur olduk' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın