KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Öğretmenler gününü kutlamayacağız'

Eğitim-Bir-Sen Şubesi, taleplerinin gerçekleşmediği için 24 Kasım öğretmenler gününü kutlamayacaklarını dün düzenledikleri basın toplantısında açıkladı.

Öğretmenler gününü kutlamayacağız`
24 KASIM 2005 PERŞEMBE 13:15
0
3213
0
AA aa
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi 24 Kasım Öğretmenler günü öncesi basın toplantısı düzenledi. Eğitim-Bir-Sen Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada;" Eğitim-Bir-Sen olarak bu öğretim yılı başında yaptığımız ek ders ücretlerinin 10 YTL olması talebimiz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kanun tasarısı haline getirilerek Başbakanlığa ulaştırılmış ve Başbakanlık tarafından ilgili Bakanlıklara (Devlet Personel Başkanlığının bağlı bulunduğu Devlet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı) 'na görüşleri alınmak üzere gönderilmişti. İlgili Bakanlıkların görüşlerinin alınmasını müteakip söz konusu tasarının, Meclise gönderilmesi ve bir an önce yasalaşmasına yönelik olarak konuyla ilgili yurt çapında yürüttüğümüz kampanyalar halen devam ediyor. Maliye Bakanı Unakıtan'a rağmen hükümetin öğretmenlere 24 kasım 10 YTL müjdesini vermesini bekliyoruz. Şayet müjde verilmezse sürekli bizleri umutlandıran Sayın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'in görevini bırakması eğitim camiası için en büyük müjde olacaktır. Bilindiği gibi öğretmenler maaş karşılığı olarak 15 ile 20 saat derse girmektedirler. Bu miktardan fazla dersler için ödenen ücret, ders saati başına yalnızca 3,51 YTL'dir. Bu çok düşük rakam, öğretmenleri ek ders almamaya, ek derse girecekleri süreyi geçinmelerine yardımcı olacak bir ücret karşılığı başka işlerde çalışmaya sevk etmektedir. Oysa ek ders ücretinin hiç olmazsa 10 Ytl olması, öğretmeni daha fazla derse girmeye teşvik edecek ve öğretmen açığının büyük ölçüde azalması da sağlanmış olacaktır. Bu taleplerimizi hükümet yerine getirmediği için bugün ki öğretmenler gününü kutlamayacağız."açıklaması yapıldı.

Haber:BİNGÖL GAZETESİ
www.bingolgazetesi.com
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın