KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Öğretmenlere çevre eğitimi verildi

MEB ve ÇEKÜD iş birliğiyle 81 ilde eş zamanlı “çevre” konulu eğitici eğitimler düzenlendi. Bu kapsamında Bingöl’de düzenlenen seminere değişik branşlarda görev yapan 17 öğretmen katıldı. Eğitimlerde öğretmenlerin, çevre bilinci ve sorunları hakkında donanımlı hale getirilerek bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması hedefleniyor.

Öğretmenlere çevre eğitimi verildi
13 EYLÜL 2014 CUMARTESİ 07:35
0
1833
1
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) işbirliğiyle öğretmenlere yönelik 81'de eş zamanlı çevre konulu hizmetiçi eğitim kursu düzenlendi.

Bingöl'deki eğitim semineri ÇEKÜD İl Temsilciliği koordinatörlüğünde, Bingöl İl Milli eğitim Müdürlüğü, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü katkılarıyla ilde değişik branşlarda görev yapan 17 öğretmenin katılımıyla Serkan Akyazı Ortaokulu'nda düzenlendi.

Program çerçevesinde; çevre ve ahlak, ormanların önemi, ormanların faydaları, Türkiye'nin orman alanları, doğa koruma ve biyolojik çeşitlilik, ekoloji, çevre kirliliği ve etkileri, çevre kirliliğini önlemek için alınacak önlemler, küresel ısınma, iklim değişikliği, atıklar ve geri dönüşüm, yenilenemez enerji kaynakları, yenilenebilir enerji kaynakları, enerji kirliliği, enerji verimliliği gibi çevre konuları öğretmenlere özlü biçimde aktarıldı.

Seminerin ardından ÇEKÜD İl Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada: “Çevre konulu hizmetiçi eğitimde; teknolojik ürünlerin, aşırı tüketim alışkanlıklarının, israf ve gösterişe dayalı ben merkezli yaşam felsefesinin, endüstriyel kirlenme ile başlayan çevre sorunlarını olan etkileri ele alınmıştır. Öğretmen-öğrenci arasındaki etkili eğitim-öğretim yöntemi araç olarak kullanılıp, çevre bilinci ve sorunları hakkında öğretmenlerin bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması ile çevrenin korunması ve geliştirilmesi, çevre sorunlarının çözümlenmesi konularında örgün ve yaygın eğitim kurumlarının katılımları ile geniş bir fayda sağlamak amaçlanmıştır” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ismail (@Misafir_17779)
13 Eylül 2014 Cumartesi 09:21
Bu konuda en son eğitim alması gerekenler öğretmenlerdir.İlk başta kimler almalı derseniz orman yangınlarını uzaktan seyreden orman işletme müdürlüğü ve belediyeler......Gerisi laf olsun ...
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın