KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2026 Cuma
°C

Öğretmenlere en doğal hediye

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’ne bağlı Karlıca Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan Nuray Şardağ ve Sibel Sıldıroğlu’na öğrencileri, Öğretmenler Günü hediyesi olarak peynir, sac ekmeği, tereyağı, yumurta gibi ürünler ile patik ve yazma getirdi.

Öğretmenlere en doğal hediye
24 KASIM 2014 PAZARTESİ 21:31
1
9609
0
AA aa

Karlıova İlçesi'ne 40 kilometre mesafede bulunan 80 haneli, 500 nüfuslu Karlıcı Köyü'ndeki 3 derslikli ve 49 öğrencisi bulunan okulda, zorlu iklim şartlarına rağmen görev yapan Giresunlu Nuray Şardağ (32) ve İzmir Karşıyakalı Sibel Sıldıroğlu'na (24) öğrencileri, öğretmenler gününde ilginç hediyeler verdi. Öğrenciler, bugün sabah erken saatlerde okula gelirken evde bulabildikleri örük peynir, tereyağı, yumurta,sac ekmeği, yoğurt ve benzeri gıda maddeleri ile patik, işlemeli yazmalar ve evde yaptıkları pasta hediye etti. Öğretmenler aldıkları hediyeler karşısında duygulu anlar yaşadı.

Kış mevsiminde kar kalınlığının 3-4 metreye yükseldiği köy dışına çıkamayan öğretmenler, tüm zamanlarını öğrencileriyle geçiriyor. Mecburi görev süresinin 3 yıl olduğunu belirten Nuray Şardağ, 4'üncü yılında olduğunu hatırlatarak, sonraki yıllarda da bu köyde görev yapacağını söyledi. Bölgede öğretmen sıkıntısının fazla olduğunu ifade eden Şardağ, bu yüzden köyde 8 yaşındaki oğluyla birlikte kalmayı tercih ettiğini belirtti.

Karlıca Köyü'ne geldiği ilk günlerde birçok öğrencisinin Türkçe bilmediği için onlarla Kürtçe konuşmaya çalıştığını kaydeden öğretmen Şardağ: “İlk geldiğim zamanlarda öğrencilerin çoğu Türkçe bilmiyordu. Ben de öğrendiğim Kürtçe ile onlarla anlaşmaya çalıştım. Köydeki kız öğrenciler, belirli zamanlarda aileleri tarafından okula gönderilmiyordu. Bu yüzden aileleri ziyaret ederek kızların okula gönderilmeleri konusunda ikna etmeye çalıştık. Sağolsun bazı veliler, beni kırmayarak ikna oldu. Bu velilerden Mehmet Hadi Yalçın, 3 kız öğrencisini tekrar okula gönderdi. Bundan dolayı çok mutlu oldum” dedi.

Mehmet Hadi Yalçın da, okula gönderdiği 3 kızının da liseye gittiğini belirterek: “Nuray Öğretmen sayesinde kızlarımı köy işlerinden alıp tekrar okula gönderdim, şimdi onlar liseye gidiyor ve çok başarılılar. İyi ki de Nuray öğretmen beni ikna etti, onun sayesinde kızlarımı tekrar okula gönderdim” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın