KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Öğretmenlere en doğal hediye

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’ne bağlı Karlıca Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan Nuray Şardağ ve Sibel Sıldıroğlu’na öğrencileri, Öğretmenler Günü hediyesi olarak peynir, sac ekmeği, tereyağı, yumurta gibi ürünler ile patik ve yazma getirdi.

Öğretmenlere en doğal hediye
24 KASIM 2014 PAZARTESİ 21:31
1
9624
0
AA aa

Karlıova İlçesi'ne 40 kilometre mesafede bulunan 80 haneli, 500 nüfuslu Karlıcı Köyü'ndeki 3 derslikli ve 49 öğrencisi bulunan okulda, zorlu iklim şartlarına rağmen görev yapan Giresunlu Nuray Şardağ (32) ve İzmir Karşıyakalı Sibel Sıldıroğlu'na (24) öğrencileri, öğretmenler gününde ilginç hediyeler verdi. Öğrenciler, bugün sabah erken saatlerde okula gelirken evde bulabildikleri örük peynir, tereyağı, yumurta,sac ekmeği, yoğurt ve benzeri gıda maddeleri ile patik, işlemeli yazmalar ve evde yaptıkları pasta hediye etti. Öğretmenler aldıkları hediyeler karşısında duygulu anlar yaşadı.

Kış mevsiminde kar kalınlığının 3-4 metreye yükseldiği köy dışına çıkamayan öğretmenler, tüm zamanlarını öğrencileriyle geçiriyor. Mecburi görev süresinin 3 yıl olduğunu belirten Nuray Şardağ, 4'üncü yılında olduğunu hatırlatarak, sonraki yıllarda da bu köyde görev yapacağını söyledi. Bölgede öğretmen sıkıntısının fazla olduğunu ifade eden Şardağ, bu yüzden köyde 8 yaşındaki oğluyla birlikte kalmayı tercih ettiğini belirtti.

Karlıca Köyü'ne geldiği ilk günlerde birçok öğrencisinin Türkçe bilmediği için onlarla Kürtçe konuşmaya çalıştığını kaydeden öğretmen Şardağ: “İlk geldiğim zamanlarda öğrencilerin çoğu Türkçe bilmiyordu. Ben de öğrendiğim Kürtçe ile onlarla anlaşmaya çalıştım. Köydeki kız öğrenciler, belirli zamanlarda aileleri tarafından okula gönderilmiyordu. Bu yüzden aileleri ziyaret ederek kızların okula gönderilmeleri konusunda ikna etmeye çalıştık. Sağolsun bazı veliler, beni kırmayarak ikna oldu. Bu velilerden Mehmet Hadi Yalçın, 3 kız öğrencisini tekrar okula gönderdi. Bundan dolayı çok mutlu oldum” dedi.

Mehmet Hadi Yalçın da, okula gönderdiği 3 kızının da liseye gittiğini belirterek: “Nuray Öğretmen sayesinde kızlarımı köy işlerinden alıp tekrar okula gönderdim, şimdi onlar liseye gidiyor ve çok başarılılar. İyi ki de Nuray öğretmen beni ikna etti, onun sayesinde kızlarımı tekrar okula gönderdim” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın