KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Öğretmenlere hayati uyarı

Meslek hayatları boyunca ses, varis ve ortopedik sorunlar gibi rahatsızlıklarla karşı karşıya kalan öğretmenlerin uzun süre ayakta durmaları nedeniyle yumuşak tabanlı ayakkabı giymeleri tavsiye ediliyor.

Öğretmenlere hayati uyarı
28 KASIM 2010 PAZAR 13:31
0
2194
0
AA aa

Toplumda öğretmen hastalığı olarak da anılan 'varis' ile ilgili bilgi veren uzmanlar, öğretmenleri gün boyu ayakta durmamaları veya hareketsiz kalmamaları konusunda uyardılar. Uzun süre ayakta durmak veya hareketsiz oturmak zorunda olan öğretmenlerin ayaklarını oturduğu yerde hareket ettirmeleri gerektiğine değinen uzmanlar, bu hareketlerin hem varisi hem de toplardamarlarda pıhtı oluşumunu engellemeye yardımcı olacağını vurguladılar.

Uzmanlar, uzun süre ayakta durmanın bel ağrısı ve ayak ağrılarına neden olabileceğini belirtiyorlar. Uzmanlar bu nedenle meslek icabı uzun süre ayakta kalan öğretmenlerin ayakkabı seçiminin son derece önemli olduğunu dile getirerek, yüksek topuklu ayakkabı yerine, yumuşak tabanlı ayakkabı tercih edilmesi gerektiğini söylediler.

Öğretmenlerde diğer sık görülen bir diğer rahatsızlığın omuz ağrıları olduğunu kaydeden uzmanlar, "Tahtaya uzun süre yazı yazanlarda omuz çevresinde adale sıkışması sorunları görülebiliyor. Bunu önlemek için mümkün olduğunca baş seviyesinin üstünde yazı yazmaktan kaçınmak, ağır taşımamaya özen göstermek gerekiyor. Yapılacak basit omuz egzersizleri bu tip sorunlarda faydalı olabilir" dediler.

Meslek gereği sesini yoğun olarak kullanan öğretmenlerde sıklıkla ses kısıklığı, ses tellerinde ödem, nodül ve polip gibi hastalıklara rastlandığına dikkat çeken uzmanlar, bu tip sorunları azaltmak için sesi doğru kullanmayı öğrenmek gerektiğine değinerek, "Sesi doğru kullanamamaya bağlı olarak, ses tellerinde nodül gelişebiliyor. Bu gibi durumlarda, hastalara gerektiğinde ses eğitimi için şan dersi almaları öneriliyor. Öğretmenlerin ses kısıklığı sorunu yaşamasında, sigara ve tebeşir tozunun da etkisi büyük. Sigaradan uzak durmak, bulunulan ortamı sık sık havalandırmak, varsa klimanın düzenli temizletilmesi, ses tellerinin sağlığı için önemli. Ses tellerini tehdit eden bir diğer unsur da kuru ortamlar. Bu nedenle içerisinde bulunulan ortamların nemlendirilmesi gerekiyor." diye konuştular.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın