KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Aralık 2025 Perşembe
°C

Öğretmenlere ücretsiz ulaşım talebi

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten öğretmenler için ‘Ücretsiz Ulaşım Hakkı' istedi.

Öğretmenlere ücretsiz ulaşım talebi
10 EYLÜL 2009 PERŞEMBE 09:14
0
1185
0
AA aa
Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Avcı, Gökçek'e öğretmenlere ‘Ücretsiz Ulaşım Hakkı' talebiyle ilgili bir mektup göndererek, ücretsiz ulaşım talebiyle ilgili öğretmenler ve eğitim çalışanları arasında önemli bir kamuoyu oluştuğunu belirtti.

Mektupta, Ramazan bayramı ve ardından kış mevsimi hazırlıkları nedeniyle 2009 – 2010 eğitim öğretim döneminin öğretmenler için sıkıntılı başladığını ifade eden Avcı, şunları dile getirdi:
“Sayın Melih Gökçek'in, bir öğretmen eşi olarak öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının yaşadığı sıkıntı ve zorlukları anlayabileceğini düşünüyorum. Sayın başkanın, dar ve sabit gelirli ailelere dönük gerçekleştirdiği yardımları da biliyoruz. Toplumun bazı kesimlerine ücretsiz ulaşım hakkı tanıyan belediyenin bu uygulamasından özellikle bu dönem büyük bir moral ve desteğe ihtiyacı bulunan öğretmenlerimizin de faydalandırılması çok anlamlı olacaktır. Ücretsiz ulaşım hakkı, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz için en güzel bayram müjdelerinden birisi olacaktır.”

- “YÖNETİCİLERİMİZ İCRAAT YAPMALI”-

Avcı, taleplerinin ‘yoksulluk edebiyatı yapmak' şeklinde algılanmaması gerektiğini dile getirerek mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Hiçbir çalışan, bin 400 TL maaş alan öğretmen kadar kutsal, öğretmen kadar önemli, öğretmen kadar geleceğimizi şekillendiren bir hizmet, bir değer üretemez. Her konuda gelişmiş ülkeleri örnek alan yöneticilerimiz, ülkemizde de öğretmenlere verilmesi gereken değerin ayrımını sözlerle değil icraatlarıyla yapmalıdırlar. Her alanda örnek alınan gelişmiş ülkelerde en iyi ücretlerin ve sosyal hakların öğretmenlere tanındığı, sık sık yurtdışı gezileri yapan yöneticilerimizin ortak malumudur.”

Avcı, ayrıca bu talepleriyle ilgili olarak Ankara'da görev yapan 30 bin öğretmen ve eğitim çalışanı adına umutlu olduklarını söyledi.  (ANKA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın