KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

'Öğretmenlik, dünyanın en onurlu mesleğidir'

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Vali Kadir Ekinci; 'Öğretmenlik; şefkat, özveri ve sabır isteyen, mesuliyeti ağır, dünyanın en onurlu mesleğidir. Eğitimin temel gayesi, taze dimağları evrensel değerler ışığında, üretken, idealist, değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.'

`Öğretmenlik, dünyanın en onurlu mesleğidir`
23 KASIM 2022 ÇARŞAMBA 15:03
2
1790
0
AA aa

Vali Kadir Ekinci, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. “Ülkemizin dört bir yanında mesleğini hakkıyla ifa etmeye çalışan fedakâr öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum” diyen Vali Ekinci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlik; şefkat, özveri ve sabır isteyen, mesuliyeti ağır, dünyanın en onurlu mesleğidir. Eğitimin temel gayesi, taze dimağları evrensel değerler ışığında, üretken, idealist, değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Toplumların ruh ve karakterinin şekillenmesi, bilgi ve bilinç düzeyinin gelişmesi ve medeniyetlerin inşasında en büyük rol hiç kuşkusuz öğretmenlerindir

Bu onurlu mesleğin mensupları; dün olduğu gibi bugün de ufku geniş, hak ve adalet duygusu gelişmiş, bilim ve kültür dünyasına katkıda bulunan, kendine güvenen, sahip olduğu bilgiyi insanlık adına kullanan nesiller yetiştirmeye devam etmektedirler.

Ülkemizin her bir köşesinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini aşılayan öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak yeterli değildir. Onlara gerekli sevgiyi, saygıyı, önemi ve değeri vermek ve toplumdaki itibarlarını daha da artırmak için imkânları seferber etmek hepimizin ödevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; vefat etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür temenni ediyor, öğretme aşkıyla yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın