KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Öğretmenlik yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır

Bingöl Valisi Kadir Ekinci; Öğretmenlik mesleği insani ve ahlaki değerlerle harcımızı karan ve yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır. Öğretmenlerimiz tarih boyunca ahlaki sınırları korumanın, milli ve manevi değerlerin taşıyıcısı olmuşlardır dedi.

Öğretmenlik yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır
23 KASIM 2018 CUMA 20:23
3
2217
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ekinci mesajında; “ Her İnsan Müstakil Bir Alemdir ideali ile insanımıza ve tarihimize yön veren öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Her anı ve adımı ayrı bir fedakarlık isteyen bu kutsal görevi ifa eden öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ait olduğumuz kültür ve medeniyet havzası bilgiyi, ufuk, imkan ve gelecek olarak görür ve ‘bilenlerle bilmeyenlerin bir olmadığını' öğretir. Onun için toplumsal hafızamız ve pratiğimiz daima, bilmediklerimizi öğretenlere en yüksek değeri vermiş, onları her zaman muazzez ve mükerrem bilmiştir. Öğretmenlik mesleği insani ve ahlaki değerlerle harcımızı karan ve yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır. Öğretmenlerimiz tarih boyunca, akletmenin, fıtrata münasip davranmanın, ahlaki sınırları korumanın, milli ve manevi değerlerin taşıyıcısı olmuşlardır. Bugün ülkemizin her köşesinde kitap, kalem, düşünme, sorumlu olma, üretme, faydalı olma gibi ilkeleri seslendiren özveri sahibi öğretmenlerimizin emekleri vardır. Medeniyetimizin yarınları olan çocuklarımızın ve gençlerimizin fikren, vicdanen ve ahlaken iyi yetişmesi, kendilerini ibadet duygusu ile öğrencilerine adamış bilginin taşıyıcısı ve sözcüsü öğretmenlerimizden geçmektedir. İnsana emek vermek, bilinç ve endişe sahibi kimlikler yetiştirmek medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etmeye dönük son derece önemli bir görevdir. Öğretmenlerimizin hak, adalet, bilgelik gibi yüce değerlerle teçhiz ettiği fikri ve vicdanı hür gençliğimiz mutlu ve müreffeh istikbalimiz demektir. Bu duygularla; yurdumuzun dört bir yanında ‘yeni bir insan, yeni bir toplum' inancı ve hedefi ile çalışan tüm öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur temenni ediyor, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
04.04.2026
00:49
Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam yapıldı
Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam yapıldı
EPDK, elektrik ve doğalgaza fiyat artışı yapıldığını duyurdu. Yüzde 25'lik zam, bugün itibariyle geçerli olacak.
03.04.2026
04:36
ÖTV`siz araç düzenlemesi Meclis`ten geçti
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz`in `Bingöl Dağları Dumandır` eseri TRT repertuarında
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın