KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Öğretmenlik yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır

Bingöl Valisi Kadir Ekinci; Öğretmenlik mesleği insani ve ahlaki değerlerle harcımızı karan ve yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır. Öğretmenlerimiz tarih boyunca ahlaki sınırları korumanın, milli ve manevi değerlerin taşıyıcısı olmuşlardır dedi.

Öğretmenlik yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır
23 KASIM 2018 CUMA 20:23
3
2387
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ekinci mesajında; “ Her İnsan Müstakil Bir Alemdir ideali ile insanımıza ve tarihimize yön veren öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Her anı ve adımı ayrı bir fedakarlık isteyen bu kutsal görevi ifa eden öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ait olduğumuz kültür ve medeniyet havzası bilgiyi, ufuk, imkan ve gelecek olarak görür ve ‘bilenlerle bilmeyenlerin bir olmadığını' öğretir. Onun için toplumsal hafızamız ve pratiğimiz daima, bilmediklerimizi öğretenlere en yüksek değeri vermiş, onları her zaman muazzez ve mükerrem bilmiştir. Öğretmenlik mesleği insani ve ahlaki değerlerle harcımızı karan ve yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır. Öğretmenlerimiz tarih boyunca, akletmenin, fıtrata münasip davranmanın, ahlaki sınırları korumanın, milli ve manevi değerlerin taşıyıcısı olmuşlardır. Bugün ülkemizin her köşesinde kitap, kalem, düşünme, sorumlu olma, üretme, faydalı olma gibi ilkeleri seslendiren özveri sahibi öğretmenlerimizin emekleri vardır. Medeniyetimizin yarınları olan çocuklarımızın ve gençlerimizin fikren, vicdanen ve ahlaken iyi yetişmesi, kendilerini ibadet duygusu ile öğrencilerine adamış bilginin taşıyıcısı ve sözcüsü öğretmenlerimizden geçmektedir. İnsana emek vermek, bilinç ve endişe sahibi kimlikler yetiştirmek medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etmeye dönük son derece önemli bir görevdir. Öğretmenlerimizin hak, adalet, bilgelik gibi yüce değerlerle teçhiz ettiği fikri ve vicdanı hür gençliğimiz mutlu ve müreffeh istikbalimiz demektir. Bu duygularla; yurdumuzun dört bir yanında ‘yeni bir insan, yeni bir toplum' inancı ve hedefi ile çalışan tüm öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur temenni ediyor, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.07.2026
13:56
Bingöl`de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: `Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir`
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
23.07.2026
13:18
SGK`dan Prim Borçlularına Büyük Kolaylık: Vade 72 Aya Çıktı, Faiz Düştü
SGK'dan Prim Borçlularına Büyük Kolaylık: Vade 72 Aya Çıktı, Faiz Düştü
SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yayımladığı yeni genelgeyle prim borçlarının tecil ve taksitlendirilmesinde önemli kolaylıklar sağlandığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle azami taksit süresi 72 aya çıkarılırken, yıllık tecil faizi yüzde 39'dan yüzde 29'a düşürüldü. İlk taksiti ödeyen borçlular için haciz, icra ve satış işlemleri de durdurulacak.
23.07.2026
12:13
Aday Sürücüler dikkat! Yeni Trafik Düzenlemesi Meclis`ten Geçti!
Aday Sürücüler dikkat! Yeni Trafik Düzenlemesi Meclis'ten Geçti!
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeyle Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli değişikliklere gidildi. İlk kez ehliyet alanlar ile yeniden sürücü belgesi alanlar 2 yıl boyunca aday sürücü sayılacak. Bu süreçte belirli trafik kurallarını üç kez ihlal edenlerin ehliyetleri doğrudan iptal edilecek.
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın