KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Şubat 2026 Salı
°C

Öğretmenlik yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır

Bingöl Valisi Kadir Ekinci; Öğretmenlik mesleği insani ve ahlaki değerlerle harcımızı karan ve yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır. Öğretmenlerimiz tarih boyunca ahlaki sınırları korumanın, milli ve manevi değerlerin taşıyıcısı olmuşlardır dedi.

Öğretmenlik yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır
23 KASIM 2018 CUMA 20:23
3
2178
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ekinci mesajında; “ Her İnsan Müstakil Bir Alemdir ideali ile insanımıza ve tarihimize yön veren öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Her anı ve adımı ayrı bir fedakarlık isteyen bu kutsal görevi ifa eden öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ait olduğumuz kültür ve medeniyet havzası bilgiyi, ufuk, imkan ve gelecek olarak görür ve ‘bilenlerle bilmeyenlerin bir olmadığını' öğretir. Onun için toplumsal hafızamız ve pratiğimiz daima, bilmediklerimizi öğretenlere en yüksek değeri vermiş, onları her zaman muazzez ve mükerrem bilmiştir. Öğretmenlik mesleği insani ve ahlaki değerlerle harcımızı karan ve yarınlarımızı özenle işleyen bir sanattır. Öğretmenlerimiz tarih boyunca, akletmenin, fıtrata münasip davranmanın, ahlaki sınırları korumanın, milli ve manevi değerlerin taşıyıcısı olmuşlardır. Bugün ülkemizin her köşesinde kitap, kalem, düşünme, sorumlu olma, üretme, faydalı olma gibi ilkeleri seslendiren özveri sahibi öğretmenlerimizin emekleri vardır. Medeniyetimizin yarınları olan çocuklarımızın ve gençlerimizin fikren, vicdanen ve ahlaken iyi yetişmesi, kendilerini ibadet duygusu ile öğrencilerine adamış bilginin taşıyıcısı ve sözcüsü öğretmenlerimizden geçmektedir. İnsana emek vermek, bilinç ve endişe sahibi kimlikler yetiştirmek medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etmeye dönük son derece önemli bir görevdir. Öğretmenlerimizin hak, adalet, bilgelik gibi yüce değerlerle teçhiz ettiği fikri ve vicdanı hür gençliğimiz mutlu ve müreffeh istikbalimiz demektir. Bu duygularla; yurdumuzun dört bir yanında ‘yeni bir insan, yeni bir toplum' inancı ve hedefi ile çalışan tüm öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur temenni ediyor, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.02.2026
00:07
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolu Ekinyolu mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı.
24.02.2026
00:06
'İslam Düşmanlığınızı Laiklikle Örtemezsiniz'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, bazı meslek odaları ve sendikaların yayımladığı bildiriye sert tepki gösterdi. Kava, 'Laiklik adı altında milletin inancına düşmanlık ediliyor' dedi.
24.02.2026
00:05
'Muhtarlık Makamı Siyasetin Değil Halkın Hizmetindedir'
Bingöl'de muhtarlık kurumunun işleyişine ilişkin değerlendirmesinde, muhtarların asli görevinin halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 'Muhtarlık makamı siyasilerin kölesi değil, milletin hizmetkârı olmalıdır' dedi.
24.02.2026
00:03
Bingöl`de Atık Yağlar Sabuna Dönüşüyor
Bingöl'de Atık Yağlar Sabuna Dönüşüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi öğrencileri, atık yağları sıvı sabuna dönüştürerek hem çevre bilinci kazanıyor hem de okulun temizlik giderlerine katkı sağlıyor.
24.02.2026
00:01
Sülbüs Dağı`nda zorlu kış tırmanışı
Sülbüs Dağı'nda zorlu kış tırmanışı
Dağcılar bir araya gelerek Sülbüs Dağına zorlu kış tırmanışı gerçekleştirdi. Yoğun kar örtüsü ve sert hava koşulları altında ilerleyen sporcular, planlı ve disiplinli bir şekilde hareket ederek zirveye ulaştı.
23.02.2026
03:42
'Kuaförler güzellik salonu gibi çalışamaz ama göz yumuluyor'
Bingöl'de Güzellik Salonu İşletmecisi Necla Gülek, bayan kuaförlerinin yetki alanı dışına çıkarak hizmet verdiğini belirtti ve defalarca yaptığı şikayetlerden dönüş alamadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın