KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2024 Pazartesi
°C

Öğretmenlikte yeni dönem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti MKYK toplantısında yaptığı sunumda, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yeni dönem öğretmenlik şartlarıyla ilgili detayları anlattı.

Öğretmenlikte yeni dönem
25 MAYIS 2024 CUMARTESİ 17:13
11
1820
8
AA aa

Yakın zamanda Meclis'e sunulması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yeni dönem öğretmenlik şartlarıyla ilgili detaylar belli oldu. Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre Bakan Tekin AK Parti MKYK toplantısında bir sunum yaptı . Bu sunumda öne çıkan başlıklar özetle şöyle:

* Öğretmen adayları mesleğe başlamadan önce başarıyla bitirmesi gereken Milli Eğitim Akademisi'nde, bir yıl eğitim görecek. Bu eğitimlerde öğretmenlik meslek bilgisi, müfredatla sınırlı özel alan bilgisi ve branş ayrımı olmaksızın tüm öğretmenlere dil, tarih ve kültür konularında eğitim verilecek.

ÖĞRETMENLİĞE ATAMA AKADEMİ EĞİTİMİ BAŞARI PUANI İLE YAPILACAK

* Milli Eğitim Akademisi'ne giriş KPSS puanı ile öğretmenliğe atama Akademi eğitimi başarı puanı ile yapılacak.

* Adaylar teorik derslerde yazılı sınavla; uygulamalı derslerde uygulama yaptığı okulda danışman öğretmen ve akademi eğitim personeli tarafından ayrı ayrı değerlendirilecek. İki değerlendirmenin ortalamasına göre geçme notu alacak.

23 BİN TL ÖDEME

*Akademiye alınan öğretmen adaylarına yaklaşık 23 bin TL aylık ödeme yapılacak.

* Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak; hayâsızca hareketler, müstehcenlik gibi suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkûm olanlar öğretmen olamayacak, görevde olup bu suçlardan mahkum olanların ceza türü ve süresine bakılmaksızın öğretmenlik mesleği sona erecek.

*Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda asgari ve azami çalışma süresi 3-12 yıl olarak belirlendi.

* Akademi, görev başındaki öğretmenler için beşer yıllık dönemi kapsayan branş bazlı eğitimler oluşturulacak.

*Milli Şuur Komisyonu, Türkiye'ye Yönelik Asılsız İddialar Komisyonu, Örtük Program Komisyonu, Millî Kalkınma Hamleleri Komisyonu, Kültür ve Gönül Coğrafyamız Komisyonu, Akdeniz ve Adalar Komisyonu kurulacak.

İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109753)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 08:42
İş kur'a personel alın devlet millet biraz hayrını görür. Boşu boşuna öğretmen atayıpta maaş vermeyin. Kendine hayrı olmayan bir kesim çoluk çocuğa ne verebilir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109734)
26 Mayıs 2024 Pazar 17:21
Bekçi 48 bin maaş dün onaylandı ve lise mezunu :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109776)
28 Mayıs 2024 Salı 11:58
@Misafir Kullanıcı Eleştiri değil. Sadece görünün MAL'a klavuz istenilmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109771)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 18:54
@Misafir Kullanıcı Bu öğretmen düşmanlığı neden? Her şeyiniz düzgün de ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109767)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 16:34
@Misafir Kullanıcı Zoruna giden birşey olmuş ama içinden çıkaramıyacağın birşey içine kaçmış senin. Komutan logar uzaktan bir cisim yanaşıyora benzemiş. Çamur niye atayım ki. zaten çamura batmış bir haldesin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109764)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 15:46
@Misafir Kullanıcı Senin gibilerini hediye ettik topluma, az mı? Bak, eleştiriyi öğrenmişsin işte! Ama yanlış öğrenmişsin maal'esef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109752)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 08:41
@Misafir Kullanıcı Öğretmen misin bilmiyorum ama. O bekçi dediğin kesim en azından işini yapıyor. Sen öğretmen müsveddesi sen ne yapıyorsun. Topluma kaç insan hediye ettiniz.
Önceki yorumları göster (1)
15.06.2024
17:00
Bingöl`de düğün konvoyları yasaklandı
Bingöl'de düğün konvoyları yasaklandı
Belirtilen kuralları ihlal edenler hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 14. Maddesi hükümleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. Maddesi hükümleri ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
15.06.2024
16:59
Bingöl Valiliği uyardı! Hapis cezası var
Bingöl Valiliği uyardı! Hapis cezası var
Valilik açıklamasında; 'Önemsiz tür ve miktarda patlayıcı maddeyi satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında, kullanış amacı gözetilerek, bir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur' vurgusunda bulunuldu.
15.06.2024
16:58
Bingöl`de bayram ulaşımı iki gün ücretsiz
Bingöl'de bayram ulaşımı iki gün ücretsiz
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki günü şehir içi toplu taşımanın ücretsiz sağlanacağını duyurdu.
15.06.2024
16:57
Çocuklarımızdan elinizi çekin!
Çocuklarımızdan elinizi çekin!
LGBT Propagandası ve Dayatması tehlikesine dikkat çeken Büyük Aile Platformu (BAP); 'Milletimizin birliğine, değerlerine savaş açanlara karşı da hep birlikte karşı duracağız. Marjinalliğin normalleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Küresel emperyalist lobilerin LGBT propaganda ve dayatması üzerinden yürüttüğü kültür terörüne geçit vermeyeceğiz' açıklamasında bulundu.
15.06.2024
16:56
MEB`den ‘özel eğitim` için sınırlama kararı!
MEB'den 'özel eğitim' için sınırlama kararı!
Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılmasına yönelik flaş bir karar aldı. Yeni dönemde bu merkezlerin sayıları ve buralardan eğitim alan öğrencilerle ilgili çok sayıda değişiklik geliyor. İşte ayrıntılar…
15.06.2024
16:54
Komandoların Bingöl halayına büyük beğeni
Komandoların Bingöl halayına büyük beğeni
Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 185'inci yıldönümü nedeniyle Bingöl'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programda Bingöl İl Jandarma Komutanlığı komandolarının sergilediği Bingöl yöresi halk oyunları gösterisi izleyenlerden büyük alkış topladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın