KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ekim 2026 Cumartesi

Okul, bürokratik engeller nedeniyle yapılamıyor

Sağlık Meslek Lisesi'nde eğitime prefabrik dersliklerde devam edildiğini belirten Dursun, Sağlık Bakanlığı tasarrufunda olan arsanın Milli Eğitim'e devri gerçekleştirilemediğinden yeni okul binasının yapılamadığını vurguladı

Okul, bürokratik engeller nedeniyle yapılamıyor
15 MAYIS 2007 SALI 10:21
0
1464
0
AA aa
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun, depremde ağır hasar gördüğü için yıktırılan Bingöl 60. Yıl Sağlık Meslek Lisesi'ne yeni bina yapılamayışının bürokratik engellerden kaynaklandığını ileri sürdü.
Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremde derslik kısımlarının ağır hasar gördüğü Sağlık Meslek Lisesi binasının yıktırıldığını ve eğitimin sürdürülebilmesi için Pfizer ilaç firması tarafından geçici olarak 6 sınıftan oluşan prefabrik derslik yapıldığını aktaran Dursun, yeni binanın yapılması için yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyledi.
Bingöl Sağlık Meslek Lisesi'nin, 15.03.2006 tarihinde 5450 sayılı yasa ile Sağlık Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına devredildiğini kaydeden Dursun; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okula yeni bina yapımı için girişimleri devam ediyor ancak okulun arsa alanı Sağlık Bakanlığı tasarrufunda bulunuyor. Bu arsanın Milli Eğitim Bakanlığı'na devri yapılamadığından girişimler sonuçsuz kaldı. Okulun bu halini görmezden gelen ve arsayı kullanmadığı halde vermek istemeyen Sağlık Bakanlığını göreve, tüm ilimiz yetkililerini ise duyarlılığa ve bu acil ihtiyacın giderilmesi konusunda yardımcı olmaya davet ediyoruz” dedi.
Dursun, orta hasarlı olan ve 1996 yılından bu yana kullanılamayan pansiyon binası ile spor salonu hakkında da bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadığını sözlerine ekledi.

BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın