Okullar için hazırlıklar başladı. Okul hazırlıklarında velilerin en önemli gider kalemini kırtasiye harcamaları oluşturuyor. Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin verilerine göre geçen sene 300 TL'ye hazırlanan okul çantası 2022'de 600 TL'ye hazırlanıyor.
2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Velilerin harcama kalemlerinin başında kırtasiye ürünleri geliyor. Kırtasiye maliyetlerinde geçen yıl ile bu yıl arasındaki fark Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin verileriyle ortaya çıktı. 2021 yılında ortalama 300 TL'ye hazırlana bir okul çantası bu yıl 600 TL'nin üzerine çıktı.
Sputniknews'ten Osman Nuri Cerit'in haberine göre derneğin verilerine göre okul malzemelerinin 2021-2022 fiyatları şu şekilde oldu:
Tüm Kırtasiyeciler Derneği Genel Sekreteri İrem Özkal “Tercihlere ve alınan ürünlere göre fiyatlar değişiyor. Ama yeni okula başlayan bir öğrencinin çantası ortalama olarak 600 ila 850 TL'ye hazırlanabiliyor. Geçen seneki rakamlara oranla elbette bu sene bir artış var. Ama bu kırtasiye sektöründen kaynaklanan bir artış değil. Kırtasiye mağazalarımızdan velilerimiz kendileri de araştırma yaparak CE sertifikalı, güvenilir ürünler arasından bütçelerine en uygun fiyatla ürünlere ulaşabilirler. Kırtasiye ürünleri, eğitimin bir parçasıdır” değerlendirmesini yaptı.
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın