KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Okul çevresinde sigara satan büfelerde gereken önlemler alınacak

Emniyet, okul idarecileri ve muhtarlar tarafından gerçekleştirilen toplantıdan Caferlere başta Metin-2 oyunu olmak üzere şiddet, kumar, cinsel, içerikli oyunlarını oynatan cafelere ceza i yaptırımı uygulanacağı bildirildi. Toplantıda ayrıca okul çevrelerinde öğrencilere açık sigara satan büfelerin uyarılacığı belirtildi.

Okul çevresinde sigara satan büfelerde gereken önlemler alınacak
22 NİSAN 2010 PERŞEMBE 09:30
0
2930
0
AA aa
Emniyet, okul idarecileri ve muhtarlar tarafından gerçekleştirilen toplantıdan Caferlere başta Metin-2 oyunu olmak üzere şiddet, kumar, cinsel, içerikli oyunlarını oynatan cafelere ceza i yaptırımı uygulanacağı bildirildi. Toplantıda ayrıca okul çevrelerinde öğrencilere açık sigara satan büfelerin uyarılacığı belirtildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan ve şube müdürleri, okul müdürleri ve mahalle muhtarları ile Bingöl Polis evinde öğrencilerin olumsuz olarak tespit edilecek durum ve davranışlarının önüne geçebilmek amacıyla yapılan toplantının konuları, sorunlar ve önerileri açıklandı.
Okul giriş ve çıkışlarında Trafik lambalarının, alt geçitlerinin veya üst geçitlerinin yapılması gerektiği ve Recep Tayyip Erdoğan mahallesinde ekmek büfelerinde açık sigara satıldığı, bununla ilgili olarak okul müdürlerinin okul bahçesinde sigara içen çocuğu uyarması ile birlikte sigaranın hangi büfeden alındığı öğrenilebileceği ve okul çevresinde güvenlik tedbirlerinin alınması vurgulandı

Hulusi Bey ilköğretim okulunun yetkilileri, ile yapılan görüşmelerde okula çıkan yolda refüj yapılması halinde trafik kazalarının önlenebileceğini dile getirmiştir.
Genel olarak okul müdürlerine internet cafe hakkında bilgi verildi,12 yaşından küçüklerin anne ve babası olmadan giremeyeceği, Okul kıyafetiyle 15 küçüklerin internet salonlarına giremediği ve 15 yaşından küçüklere de internet Caferlere girmeleri halinde ceza uygulandığı, Ruhsatsız faaliyet gösteren Caferlere ceza i müeyyide uygulandığı, şiddet, kumar, cinsel, içerikli oyunların çocukların üzerindeki etkileri ve Metin-2 oyunundaki şiddet (asma, kesme, insan eti yeme v.b) içerikli olması ve hackerler tarafından özendirici şekilde bu tür oyunların başlatıldığı fizyolojik ve biyoloji raporu alınmıştır. Gerekli onaylar alındıktan sonra internet cafelere ceza yaptırımı uygulanacaktır.10 yaşından küçük çocuklar mendil satarak ve tartıcılık yaparak internet cafe ye gitmek için para kazandığı Çocuk Şube Müdürlüğünce tespit edilmiştir.

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu çevresinde sabah ve yatsı saatlerinde cami yanında bulunan boş inşaatta bir mekân takımından gençlerin ve çocukların olduğu ve boş inşaatın içinde yatıp kalktıkları cami cemaatini rahatsız ettikleri belirtilmiştir.

Kredi ve Yurt Kurumu çevresinde madde bağımlısı gençlerin olduğu bununla ilgili olarak motorize ekiplerin güvenliğini sağladığı ve cadde, sokaklara ışıklandırma yapılması gerektiği söylenmiştir. Kredi ve Yurt Kurumunun önündeki spor aletlerinin çevre yoluna yakın olması nedeni ile güvenliği olmadığı görüşülmüştür. Kredi ve Yurt Kurumunda kalan öğrencilerine sözlü olarak tacizde bulunulduğu ve rahatsız edici durumların olduğu söylenmiştir. Konu ile ilgili nedenlerden biri eğitim eksikliği ve aile yapısının eksik olmasından kaynaklandığı anlatılmıştır.

İhbarların suçlarla mücadeledeki önemi anlatıldı ve vatandaş bilgilendirildi.

Kaleönü mahalle sakini ile yapılan görüşmede sanayi bölgesinde küçük yaşta tamircide çırak olarak çalışan çocukların mahalle aralarında arabaları kontrol yapmak için hız yaptıkları ve çevreye rahatsızlık verdikleri anlaşılmıştır.

75. Yüzyıl İlköğretim Okulu müdürü ile yapılan görüşmede okul servislerini kullananların kim olduğu ve şoförlerinin sürekli değiştiği ayrıca 15 kişilik öğrenci servisine 25 kişi bindirildiği sabah saatlerinde çocuklara arabesk şarkı dinletildiği şeklinde bilgi vermiştir.

Polisin vatandaşın yoğun olduğu yerlerde güvenlik tedbiri aldığı,

Polisin görevleri başta can ve mal güvenliği açısından önleyici tedbirler almak, suç araştırması ve soruşturması yapmak (adli),pasaport, ehliyet, ruhsat vermek (idari)  olarak anlatılmıştır.


Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın