KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Okul dışı öğrenme ortamları projesi

MEB'in 'Okul Dışı Öğrenme Ortamları' Projesi kapsamında oluşturulan çalışma ekibi ve gönüllü öğretmenler grubu ile koordinasyon sağlamak ve eğitim/öğretim programı kapsamında yer alan konu ve kazanımlar doğrultusunda Bingöl Üniversitesini ziyaret etti.

Okul dışı öğrenme ortamları projesi
23 MAYIS 2019 PERŞEMBE 20:58
2
4204
2
AA aa

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde ilimizdeki okullarda görev yapan çeşitli branşlardan 30 kişilik öğretmen ekibi, MEB'in okul dışı öğrenme ortamlarının tespiti çalışmaları kapsamında ilde bulunan çeşitli okullarda, endüstriyel kuruluşlarda ve üniversitede incelemeler yapmak üzere bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Okul Dışı Öğrenme Ortamları projesi öğretmen ekibi ayrıca Bingöl Fatih İlkokulunda bulunan Biyoloji Müzesi, İMKB Bingöl Anadolu Lisesi'nde bulunan “İl Eğitim Tarihi Müzesi”, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi'nin bünyesinde kurulan “Bilim Evi” ile BİLSEM'i ziyaret ederek buralarda incelemelerde bulundu.

Endüstriyel Kuruluşlar kapsamında İŞGEM ve Tekstilkent'e gidildi. İŞGEM'i ziyaret eden öğretmen ekibi, İŞGEM Genel Müdürü Sedat Çiftçi ile beraber merkezde bulunan çeşitli firmaları gezerek sunulan hizmetler hakkında bilgi aldı.

Bingöl Üniversitesinde incelemelerde bulundu. Daire Başkanı Müslüm Ayyıldız'ın karşıladığı öğretmenler Selahaddin Eyyubi Kütüphanesi, Merkez Laboratuvarlarını, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu ziyaret etti. Öğretmen ekibi daha sonra Çapakçur Vadisinde bulunan Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı Uygulama Bahçesine gitti. Uygulama bahçesindeki seraları gezen öğretmenlere Merkez Müdürü Doç. Dr. Nusret Özbay tarafından bilgilendirme yapıldı.

MEB'in "2023 Eğitim Vizyonunda Temel Eğitim Temasında yer alan Yenilikçi Uygulamalara İmkan Sağlanacak" şeklindeki 2. Hedefin 2. Eyleminde; "Okulların, bölgelerindeki bilim merkezleri, müzeler, sanat merkezleri, teknoparklar ve üniversitelerle iş birlikleri artırılacaktır." denilmekte ve Ortaöğretim Temasında yer alan "Akademik Bilginin Beceriye Dönüşmesi Sağlanacak" şeklindeki 2. Hedefin 3. Eyleminde ise; "Doğal, tarihi ve kültürel mekanlar ile bilim-sanat merkezleri ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamlarının, müfredatlarda yer alan kazanımlar doğrultusunda daha etkili kullanılması sağlanacaktır." denilmektedir.

Bu kapsamda; her ildeki; müzeler, bilim merkezleri, sanat merkezleri, tarihi ve kültürel mekanlar, kütüphaneler, doğal sit alanları ve ören yerleri, ziyarete açık endüstriyel kuruluşlar ile üniversiteler gibi yerlerin okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim eğitim/öğretim programlarıyla ilişkilendirilmesi ve bu yolla üretilecek öğretmen kılavuz kitapları sayesinde bu alanların "Okul Dışı Öğrenme Ortamı" olarak daha etkin kullanılması; doğal, tarihi ve kültürel ortamların gelecek nesiller tarafından tanınması ve gözetilmesi, ayrıca öğretim programlarındaki kazanımların yaparak ve yaşayarak öğrenilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Buna göre; eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği; müzeler, bilim merkezleri, sanat merkezleri, tarihi ve kültürel mekanlar, kütüphaneler, doğal sit alanları ve ören yerleri, teknoparklar, ziyarete açık endüstriyel kuruluşlar ile üniversiteler gibi yerlerin "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Dışı Öğrenme Ortamları Kılavuzu" doğrultusunda belirlenerek gerekli çalışmalar yapılacak ve “Okulum Bingöl” adlı bir okul dışı öğrenme ortamları kılavuz kitabı oluşturulacaktır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44634)
24 Mayıs 2019 Cuma 15:39
hayat komedi olmuş müdürler figür...peh peh peh
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44631)
24 Mayıs 2019 Cuma 15:11
ne yapıyoor bu insanlar vallahi bilmiyorum
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın