KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Okul kantinlerine sıkı denetim

Vergi levhası ve yazar kasası bulunmayan kantin işletmecilerine 139 YTL para cezası kesilirken, bazı şartları yerine getirmeyen kantin işletmecileri de uyarıldı.

Okul kantinlerine sıkı denetim
31 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 10:05
0
994
0
AA aa
Geçtiğimiz günlerde Murat İlköğretim Okulu'nda yedikleri simitlerin ardından rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan 19 öğrenciye ‘gıda zehirlenmesi' teşhisi konulmasıyla harekete geçen ekipler, okul kantinlerini sıkı markaja aldılar.
Belediye, sağlık müdürlüğü, tarım müdürlüğü, defterdarlık, ticaret ve sanayi başkanlığı ile esnaf ve sanatkârlar odalar birliği başkanlığı temsilcilerinden oluşan ekip, dün sabah saatlerinde okulları dolaştı. Kantinlerdeki ürünlerin son kullanım tarihlerini ve muhafaza yerlerini inceleyen denetim ekipleri, kullanma tarihleri geçen ya da hijyenik ortamlarda satılmayan ürünlere el koydu.
Gerekli şartları yerine getirmeyen kantin işletmecilerine uyarıda bulunan ekipler, vergi levhası ve yazar kasası bulunmayan kantin işletmecilerine de 139 YTL para cezası kesti.
Yenişehir, Yeşilyurt, Mirzan ve Yenimahalle semtlerindeki okulları denetleyen ekiplerin, denetimlerine Düzağaç bölgesindeki okullarda devam edeceği öğrenildi.
Ayrıca, öğrencilerin zehirlenmesine sebep olan simitlerin üretildiği imalathanede denetim yapıldığı, alınan numunelerin Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderildiği ve gelen sonuca göre işlem yapılacağı bildirildi.
 




BingolOnline / Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın