KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Okul öncesi eğitimde okul sayısı 2 misli arttı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bakanlığın yürüttüğü etkili politikalarla 2001-2002 eğitim öğretim yılında 11 bin 287 olan okul öncesi eğitim kurumu sayısının bugün 26 bin 681'e çıktığını söyledi.

Okul öncesi eğitimde okul sayısı 2 misli arttı
29 TEMMUZ 2010 PERŞEMBE 09:27
0
1763
0
AA aa

Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Çubukçu, Karaman Belediyesi Sergi Salonundaki ''Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğraflar'' sergisi açılışını gerçekleştirmesinin ardından memleketi Karaman'ın Ayrancı ilçesine geçerek yeni yaptırılan Yunus Emre Anaokulunun açılış törenine katıldı.

Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, okul öncesi dönemin, hayatın temelini oluşturduğunu, insanlığın geleceğinin, yeni yetişecek kuşaklara bağlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Doğup büyüdüğüm ve hayatımın en önemli anılarının geçtiği bu beldede sizlerle bir arada olmak benim için çok büyük bir mutluluk kaynağı. Çok büyük önem verdiğim okul öncesi eğitime ilişkin doğup büyüdüğüm topraklarda bir anaokulu hizmeti açmanın onurunu hayatım boyunca hep gururla taşıyacağım. Her yeni doğan çocuğun sağlıklı olması kendi değerinin farkında olması ve bu değeri kendi yararına olduğu kadar insanlığın yararına da kullanabilmesi ona sağlanacak eğitim imkanları ve verilecek eğitimim içeriğiyle çok yakından ilgilidir. Bu dönemin en önemli özelliği gelişimin çok hızlı olmasıdır. Okul öncesi eğitim 0-5 yaş grubu çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini destekleyen, onların toplumun kültürel değerleri doğrultusunda yönlendiren ve temel eğitim bütünlüğü içerisinde ilköğretime hazırlayan eğitim sürecidir.''

Hükümetin iş başına geldiği 2002 yılından bu yana okul öncesi eğitimle ilgili önemli çalışmalara imza atıldığını anlatan Çubukçu, 9. kalkınma planında okul öncesi eğitimim yaygınlaştırılması ve okullaşma oranının yüzde 60 olmasının hedeflendiğini bildirdi.

-OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU SAYISI 26 BİN 681'E YÜKSELDİ-

Bu hedef kapsamanında bakanlığın yürüttüğü etkili politikalarla 2001-2002 eğitim öğretim yılında 11 bin 287 olan okul öncesi eğitim kurumu sayısının bugün 26 bin 681'e çıktığını kaydeden Çubukçu, ''2009-2010 eğitim öğretim yılında 45 bin 703 derslikte eğitim verilmiştir. Okul öncesi eğitim alan çocuk sayısı 289 bin 118 iken bu sayı 980 bin 654'e yükselmiştir. 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibariyle 60-72 ay yaş gurubunda kademeli olarak yüzde 100 okullaşma oranı hedeflenmektedir'' dedi.

Çubukçu, açılışını yapacakları Yunus Emre Anaokulunda çocukların, Yunus Emre gibi hoş görülü, insancıl, dünyaya geniş bir vizyonla bakabilen, insan hakları ve demokrasiye saygılı, araştıran, sorgulayan, üretken bireyler olarak yetiştirileceğine inandığını bildirdi.

Çubukçu, daha sonra 3 derslikten oluşan ve 75 çocuğun eğitim göreceği ana okulunun açılışını gerçekleştirdi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın