KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Okul öncesinde ücretli öğretmen tepkisi

Bingöl Anne ve Çocuk Eğitimi Derneği (BAÇED) Başkanı Abdülgani Tezer, Anasınıflarında sınıf öğretmenliği ve diğer branş mezunlarının 60 saatlik seminer alması kaydı ile ücretli öğretmen görevlendirilmelerinin yapıldığını ve okul öncesi eğitim formatı için pedagojik yetkinlik gerektirdiğini belirterek, tepki gösterdi.

Okul öncesinde ücretli öğretmen tepkisi
10 EKİM 2011 PAZARTESİ 21:45
0
2384
0
AA aa

“14/10/2009 tarih, B,08.0.OOG,0.07.02.02-020/ 2975 sayılı ve “Ücretli öğretmen görevlendirilmesi” konulu resmi yazıda anasınıflarında sınıf öğretmenliği ve diğer branş mezunlarının 60 saatlik seminer alması kaydı ile görevlendirileceğine” dair ibare bulunduğunu belirten Tezer, Okul öncesi eğitim formatının diğer eğitim formatlarından farklı ve ayrı bir pedagojik yetkinlik gerektirdiğini söyledi.

“BU UYGULAMA EĞİTİM NİTELİĞİNİ DÜŞÜRÜR”

Söz konusu lisansa sahip olabilmek için eğitim fakültesinde 4 yıl okul öncesi öğretmenliği bölümünün okunması gerektiğine dikkat çeken Tezer, Aksi halde okul öncesi öğretmenliği mezunu olmayan eğitimcilerin anasınıflarında görevlendirilmesinin okul öncesi eğitimde niteliği düşüreceğini ve öğretmenlik mesleğinin toplumdaki değerini de zedeleyeceğini kaydetti. Farklı branş mezunu eğitimcilerin 60 saatlik seminerler ile gerekli okul öncesi eğitim öğretmenliği donanımına sahip olamayacağını ifade eden Tezer, “ 60 saatlik seminerler ile sınıf öğretmenlerinin okul öncesi öğretmeni olamayacağı gibi farklı branştaki öğretmenlerinin de okul öncesi eğitimde; eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmaları bu çağdaki çocukların sosyal, psikolojik, zihinsel, kişilik gelişimini ve hatta tüm yaşamını olumsuz etkileyeceği uzmanlarca ön görülmüştür. Hal böyleyken geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın uzman olmayan ellerde eğitim alması, onların, bilgi, beceri ve tutumlarını olumsuz yönde etkilediği gibi etkilemeye devam edeceği aşikârdır.”dedi. Tezer, ayrıca okul öncesi eğitim alan velilerin ilgili eğitimi kurumundan konuyla ilgili bilgi almalarını tavsiye etti.
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın