KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Okul önünde uyuşturucu

Manisa'da, okul önlerinde veya yakın yerlerdeki parklarda çöp kutularının altına sakladıkları esrar ve uyuşturucu hapları öğrencilere sattıkları iddia edilen sekiz kişi polisin operasyonu sonucu yakalanarak, gözaltına alındı.

Okul önünde uyuşturucu
26 EYLÜL 2007 ÇARŞAMBA 09:04
0
1071
0
AA aa
Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil ekipler, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul önlerindeki denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde, Nurlupınar Mahallesi'ndeki bir parkta ve okul önlerinde, dörder kişilik iki grubun öğrencilere uyuşturucu hap ve esrar sattıkları belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, T.E. (22), Ö.E. (23), S.D. (21), B.G. (21), H.Ç. (20), Y.Ö. (20) ve Y.B. (17) ve Y.Ö. (17) gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların, üzerleri, ev ve işyerleri ile parklardaki gizli yerlerinde yapılan aramalarda, satışa hazır, 332 ‘fişek' diye tabir edilen paketlenmiş esrar, 34 paket halinde toplam 2 kilo 120 gram esrar, 26'sı ecstacy, 10'u akineton toplam 36 hap ele geçirildi.
İfadelerine başvurulan zanlılardan, T.E., Ö.E., S.D. ve B.G.'nin, dikkat çekmemek için öğrenci gibi giyinip, uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri okul çantası içinde sakladıkları belirlendi. Zanlıların, fişek tabir edilen paketlerdeki uyuşturucuyu tanesi 7 YTL, 50 - 100 gramlık paketler halinde hazırlanan esrarı 50 ile 100 YTL, uyarıcı hapları ise 5 ile 10 YTL arasından sattıkları öğrenildi. H.Ç., Y.Ö. Y.B. ve Y.Ö.'nün ise, uyuşturucu hap ve esrarı, okulların yakınında bulunan parklardaki çöp kutularının altındaki parke taşlarını sökerek, altına sakladıkları anlaşıldı. Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, öğrencilere yönelik suç çetelerinin önüne geçmek için çabaladıklarını belirterek, “Okul önlerinde uyuşturucu sattıkları belirlenen sekiz kişiyi ekiplerimiz takip ederek, yakaladı. Okul önlerinde uyuşturucu satmak isteyenlere göz açtırmayacağız. Okul çevrelerindeki önlemlerimiz devam edecek. Öğrencileri alan suç şebekelerinin, bu işin sonu olmadığını bilmelerini istiyorum. Öğrencilerimizi de bu tür kişilerden uzak durmalarını istiyoruz” dedi.


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın