KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2026 Salı
°C

Okul ve cami susuz kaldı

Bingöl'ün Karlıova ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan 300 haneli Bin 800 nüfuslu Kargapazarı Köyü’ndeki 400 öğrencili okulun ve köy camisinin suyu dondu.

Okul ve cami susuz kaldı
16 OCAK 2014 PERŞEMBE 07:43
0
4788
0
AA aa

Karlıova ilçesinde aşırı soğuklardan dolayı hava sıcaklığının eksi yirmi dereceyi bulmasından dolayı hem okul suyu hem de cami suyu şebekesi dondu. Köylüler mağdur olduklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi.

Kargapazarı Köyü'nde bulunan 400 öğrencili Kargapazarı İlköğretim Okulu ve köy camisinin su şebekesinin yaklaşık bir haftadan beri donduğu için öğrenciler büyük zorluklar yaşıyor. Okulda suların olmamasından dolayı kaloriferler taşıma su ile çalıştırılırken çocuklar susuzluktan dolayı ihtiyaçlarını gideremediği belirtildi.

Büyük sıkıntıların yaşandığı köy okulunda eğitim gören öğrenci velileri gece gündüz donan suyun açılması için büyük uğraş verdiklerini belirtirken konu hakkında Orhan Avcı adlı öğrenci velisi: “Böyle giderse çocuklarımızı artık okula gönderemeyeceğiz. Zaten köyde grip salgını var. Bundan dolayı çok rahat bir şekilde çocuklarımız gribe yakalanacak” dedi.

Öğrenci ve öğrenci velileri kendilerine yardımcı olunması için yetkilileri sorunun kısa sürede giderilmesi çağrısında bulundular.

Kendi imkânlarıyla kazıdıkları yerden su çıkartan köylüler, yine kendi imkânlarıyla su borlarını ateşle ısıtıp suyun akması için uğraş verdiklerini belirterek: “Camimizin de suları dondu. Camiye gidip abdest alamıyoruz” diyerek yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.06.2026
23:39
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi`ne Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye'nin dört bir yanından muhtarlar Bingöl'de buluşacak. İçişleri Bakanlığı himayelerinde düzenlenecek Muhtarlar Zirvesi ve Bahar Şenliği'nde yerel yönetimlerin sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik vizyon masaya yatırılacak. Programda ayrıca sevilen sanatçılar Celal Karatüre ve Yakup Koçak sahne alarak konser verecek.
02.06.2026
23:08
Bingöl`de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Bingöl'de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan 'Bingöl CBS Tabanlı Bina Ölçekli Risk Envanteri Projesi' ile kentteki yapı stokunun mevcut durumu bilimsel verilerle ortaya konulacak. Proje kapsamında belirlenen mahallelerdeki binaların özellikleri tek tek kayıt altına alınarak deprem riskine karşı kırılganlık düzeyleri analiz edilecek.
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu;
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
02.06.2026
12:26
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras kalan ev, arsa ve tarlaların satışında önemli değişiklikler yolda. Adalet Bakanlığının hazırlıklarını sürdürdüğü 12. Yargı Paketi kapsamında, ortaklığın giderilmesi davalarında uygulanacak yeni sistemle birlikte aile mülkiyetinin korunması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın