KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Okul ve cami susuz kaldı

Bingöl'ün Karlıova ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan 300 haneli Bin 800 nüfuslu Kargapazarı Köyü’ndeki 400 öğrencili okulun ve köy camisinin suyu dondu.

Okul ve cami susuz kaldı
16 OCAK 2014 PERŞEMBE 07:43
0
4560
0
AA aa

Karlıova ilçesinde aşırı soğuklardan dolayı hava sıcaklığının eksi yirmi dereceyi bulmasından dolayı hem okul suyu hem de cami suyu şebekesi dondu. Köylüler mağdur olduklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi.

Kargapazarı Köyü'nde bulunan 400 öğrencili Kargapazarı İlköğretim Okulu ve köy camisinin su şebekesinin yaklaşık bir haftadan beri donduğu için öğrenciler büyük zorluklar yaşıyor. Okulda suların olmamasından dolayı kaloriferler taşıma su ile çalıştırılırken çocuklar susuzluktan dolayı ihtiyaçlarını gideremediği belirtildi.

Büyük sıkıntıların yaşandığı köy okulunda eğitim gören öğrenci velileri gece gündüz donan suyun açılması için büyük uğraş verdiklerini belirtirken konu hakkında Orhan Avcı adlı öğrenci velisi: “Böyle giderse çocuklarımızı artık okula gönderemeyeceğiz. Zaten köyde grip salgını var. Bundan dolayı çok rahat bir şekilde çocuklarımız gribe yakalanacak” dedi.

Öğrenci ve öğrenci velileri kendilerine yardımcı olunması için yetkilileri sorunun kısa sürede giderilmesi çağrısında bulundular.

Kendi imkânlarıyla kazıdıkları yerden su çıkartan köylüler, yine kendi imkânlarıyla su borlarını ateşle ısıtıp suyun akması için uğraş verdiklerini belirterek: “Camimizin de suları dondu. Camiye gidip abdest alamıyoruz” diyerek yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın