KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Okul yöneticiliğinde torpil iddiası

Eğitim yöneticiliğine ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, Mart ayında çıkarılan kanunla pek çok yöneticinin görev süresinin hiçbir dayanak gösterilmeden sona erdirildiğini bildirdi.

Okul yöneticiliğinde torpil iddiası
12 ARALIK 2014 CUMA 08:03
0
1892
3
AA aa

AK Parti İktidarının 12 yılda eğitim yöneticiliğini 20'den fazla değiştirdiği ifade edilen açıklamada: “AKP atamalarında istediği kadrolaşmayı sağlayamayınca, Mart ayında çıkardığı kanunla 4 yılını dolduran tüm idarecileri görevden aldıktan sonra, işine gelenleri, siyasi ve bir sendika içindeki bir klikten referansı bulananları görevine devam ettirmiş, siyasilerin ve adı geçen klikin hedefe koyduğu pek çok değerli yöneticinin ise görev süresi hiçbir dayanak gösterilmeksizin sona erdirilmiştir. Öyle vahim bir tabloyla karşı karşıyayız ki, Milli Eğitim Müdürlüğü değerlendirme sonucunda görev sürelerini uzatmadığı okul yöneticilerinin formlarını ilgili idarecilere (mahkemelere) göstermeye cesaret edemediği gibi, mahkeme açan idarecilerin mahkemelerine, mahkemelerce istenmesine rağmen ek-1 formlarını göndermekten de korkmuştur” denildi.

“EK1 FORMLARI NEDEN GÖNDERİLMİYOR”

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne seslenilen açıklamada, şu ifade yer verildi: “Yaptığınız işe bu kadar güveniyorsanız eğer kendinize ve sözüm ona adaletinize inanıyorsanız Ek-1 formlarını neden ilgililere göstermiyorsunuz? Neden korkuyorsunuz? Milli Güvenlik belgelerinin bile açıklandığı bir devirde siz neden korkuyorsunuz? Yoksa çeşitli illerde basına yansıdığı gibi siz de formlarda tahribat mı yaptınız? Ama korkunun ecele faydası yok o formları açıklayacaksınız. Ve nasıl haksız hukuksuz bir değerlendirme yaptığınızı tüm eğitim camiası ve Bingöl halkı görecek. Yılların idarecilerinin elenerek boşaltılan yerlere sözüm ona sınav, yani mülakatla idareci seçildi. Evlere şenlik bir mülakat. Nerdeyse bir ay önceden kimin hangi okula atanacağının ve kaç puan alacağının belli olduğu bir mülakat. Yönetici olacak isimlerin Bir sendikanın merkezine ve AKP il başkalığına yazdırıldığı bir idareci belirleme süreci. Bütün bu kadrolaşma süreci tamamlandıktan sonra MEB müsteşarı kalkmış bundan sonra Okul idareciliğini genel idare sınıfına alacağız. Merkezi sınavla okul yöneticiliğini seçeceğiz. Demezler mi sen insanlarla dalga mı geçiyorsun? Milli Eğitim Müdürlüğü Kalkmış değerler eğitiminden bahsediyor. Hangi değer, karanlık odalarda başkaları tarafından alınan adaletsiz kararları uygulamak hangi değerle bağdaşıyor, açıklayın da bu değeri bu ay okullarda işleyelim, hak yemek, hukuku çiğnemek ne zamandan beri değer olmuş da haberimiz yok. Mülakatta elediğiniz pek çok idareci adayı merkezi sınavlarda en üst sıralarda yer alırken yaptığınız mülakatta bu adayların hiç birinin üst sıralarda yer almaması acaba tesadüf mü? Bilinmelidir ki; bu tür yaklaşımlar eğitimi ve en önemlisi toplumu yıpratır ve hukuksuzluğa sürükler. Yaptığımız değerlendirmede şu an eğitim camiasında çalıştığı alanda mutlu olan birey sayısının geçen yıllara çok açık bir farkla düştüğü görülmüştür. Merkezi idarenin dayatması ve yerelin çıkarlar üzerinden yaptığı hesaplar mutlaka emek üretenler tarafından cezalandırılacaktır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Derman (@Misafir_18130)
12 Aralık 2014 Cuma 18:43
Olayın aslını bilmeden yargılamak doğru olmaz.Ancak bir haksızlık ve de hukuksuzluk yapılmış sa mutlaka ortaya çıkarılmalı.Bu hiç kimsinin itirazı olamaz.Ancak eğitimde Bingöl'ün perişan hali ortada.Fiziki tüm şartlar mevcut iken başarısızlığın sebebini hiç araştıran var mı?Bir Bingöl'lü olarak şahsen üzülüyorum.Başarısızlıkta tüm eğitim camiasının kusuru yok mu? Kimse kendisini sorgulamıyor.Esas neden başarısızlığa kimsenin sahip çıkmaması.Öğrenciler okullardan dağılırken merak edenler bir baksın bakalım.Bir tek nedeni söyleyeceğim.O da gönül.
yuhh size (@Misafir_18128)
12 Aralık 2014 Cuma 15:02
siz ne diyorsunuz bu ülkede akpliysen paşasın ağasın adamın varsa yeter haa olurda onlardan farklı düşünüyorsan o zamn tasfiye olursun bitersin nazilerin yahudilere yaptıkları gibi bişe bu hatta daha ağırı naziler sadece yahudileri yok etti akpliler ise kendi görüşünde olmayan herkesi
sekoo 12 (@Misafir_18126)
12 Aralık 2014 Cuma 12:44
bir vatandaş olarak akp nin yapmış olduğu uygulama yanlış buluyorum. görevini yerine getiren ve yaptığınız sınavlarda başarılı öğretmenlerin mülakat yapılmadan puana dayalı olması ona göre okullara müdür olarak atanmasını en doğru olarak buluyorum... yürütmeyi durdurma kararı çıkmasına rağmen uygulanmıyor. benim bu hükümete hiç bir inancım olamaz sizlere asla güvenmiyorum eğitim birsen üye öğretmenlerin çoğunluğu sendikadanmaleseef ülkemizde torpil devam ediyor bu eğitime vurulmuş büyük darbedir... gelecek nesillerinin önüne geçmek demektir...
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın