KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Okulda yemek vermek yasak öğrenciler sefertası taşıyacak

İstanbul'da tam gün eğitim yapan okullarda öğle yemeği verilmesi yasaklandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul yöneticilerine emir vererek etüt ve beslenme ilköğretim okulları hariç, diğer okullarda bundan sonra öğle yemeği verilmeyeceğini söyledi.

Okulda yemek vermek yasak öğrenciler sefertası taşıyacak
21 EKİM 2007 PAZAR 22:28
0
1126
0
AA aa
Yasağa uymayan okul müdürleri hakkında soruşturma açılacak. Öğle yemeği uygulamasının zaten kanun ve yönetmeliklerde olmadığını ifade eden Ata Özer, "Okul müdürleri bu işten rant sağlıyor. Ayrıca çocukların zehirlenme riski var." dedi. Uygulamaya özellikle çalışan ailelerin çocuklarının gittiği tam gün eğitim yapan okullardaki öğrenci velileri ile yemekten rant sağlamakla suçlanan okul yöneticileri tepkili. Özer okullarda yöneticilerin menfaat temin etmek amacıyla yemek çıkardığını ileri sürerek "Bakanlığın yemek tarifesi 1 lira 900 kuruş. Okullarda 4 liradan 6,5 liraya kadar yemek veriliyor. Yemek verenler menfaatleri için çıkarıyor. Verilen yemekten farz edelim çocuk zehirlendi, öldü. Bunun hakkını kim savunacak? Burada okul müdürleri yemek fabrikaları ile anlaşarak rant sağlıyorlardı." dedi. Özer, "Bundan sonra yemek verirlerse sonucuna da katlanırlar." diyerek yöneticilere gözdağı verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu kararı en fazla çalışan aileleri etkileyecek. 2 çocuğu tam gün eğitim yapan bir okula giden öğrenci velisi Esen Kobat, "Ben ve eşim çalışıyoruz. Her gün okula nasıl sefer tası hazırlayalım?" diyerek tepki gösterdi. Kobat şöyle konuştu: "Her gün hazırlanan yiyeceklerin yeterli olup olmayacağını bilmiyoruz. Çocuklar belki dengeli beslenemeyecek. Ayrıca kantine yığılma olacak. Kantinlerin mekânının küçük olduğunu düşünürseniz bir anda yemek saatinde yüzlerce çocuk yığılacak. Evi okula yakın olmayan ailelerin çocukları ne yapacak? Bu kararla perişan olacağız. Karara okul yöneticileri de tepki gösteriyor. İsmini açıklamayan bir okul müdürü, rant iddialarına şöyle cevap verdi: "Okul yöneticilerini rant sağlamakla suçlamak insafsızlık olur. Müdürlüğün yasaklamadığı etüt ve beslenme okullarında da aylık 110 YTL yemek parası alınıyor. Bu da Ata Özer'in söylediği 1,9 YTL değil. Bütün yöneticileri töhmet altında bırakmak doğru değil." diyor.

Zaman

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın