KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2025 Salı
°C

Okullar dezenfekte ediliyor

Çalışmaların tamamlandığı Serkan Ayaz İlköğretim Okulu'nda okul binası yıkandı, ilaçlandı ve eğitime hazır hale getirildi. Okul Müdürü Önalan, öğrenci ve velilerin de bilgilendirildiğini belirtti.

Okullar dezenfekte ediliyor
31 EKİM 2009 CUMARTESİ 03:42
0
1450
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye'de hızla yayılan domuz gribi nedeniyle 30 Ekim Cuma günü Türkiye genelinde tüm eğitim kurumlarını tatil etti. Bakanlık, valiliklere gönderdiği genelgeyle okulların tatil edildiğini bildirdi ve tatil sürecinde tüm eğitim kurumlarının dezenfekte edilmesini istedi.

Bu kapsam Bingöl'de hummalı bir çalışma başlatıldı. Okullar, kendi imkânlarıyla temizlik işlemlerini gerçekleştirdiler. Bunlardan biri de Bingöl merkez Serkan Ayaz İlköğretim Okulu idi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çarşamba günü öğleden sonra başlayan tatille birlikte harekete geçen Serkan Ayaz İlköğretim Okulu idaresi, ilk olarak okul binasını yıkattı. Akabinde Tarım İl Müdürlüğü'nden ilaç pompası alan okul idaresi, kendi imkan ve personelleriyle dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Serkan Ayaz İlköğretim Okulu Müdürü Zeki Önalan: “Çarşamba günü öğleden sonra başlayan çalışmalarımız, Cuma günü öğleden sonra tamamlanmıştır. Bu kapsamda okulun tamamı yıkanmış ve belirtilen ölçeklerdeki ilaçlama işlemleri yapılmıştır. Öğrencilerin sıkça temas ettikleri masa, sıra, tahta, dolap ve merdiven korkulukları özellikle çokça temizlenmiştir. Tuvaletler en iyi şekilde yıkanmış ve sıvı sabunlar konulmuştur. Şuan için tüm işlemlerimiz bitmiş, okulumuz eğitime hazır hale getirilmiştir” dedi.

Bin 140 öğrenci, 48 öğretmen ve 12 personelin bulunduğu 18 derslikli Serkan Ayaz İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin ve velilerin bilgilendirildiğini anlatan Okul Müdürü Önalan, domuz gribine karşı yapılan çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu da, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgenin ardından bütün okullarda dezenfekte çalışması yapıldığını söyledi.

Dezenfekte çalışmalarında Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği çamaşır suyu ile yapıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, “Bütün okulları Bakanlığın istediği şekilde dezenfekte etmekteyiz. Dezenfektede Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği çamaşır suyunu kullandık. Tüm okullarımızda hijyenik şekilde eğitime devam edilecek” diye konuştu.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
16:11
Bingöl`de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Bingöl'de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Yeni açılan poliklinikler; kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, felç sonrası hareket kayıpları, ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon süreçleri ve spor yaralanmaları gibi çok sayıda fiziksel sorunun tanı ve tedavisinde önemli bir rol üstlenecek.
13.05.2025
15:50
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı!
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı!
Yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanılması ile ilgili şüpheli şahıslara toplam 56 Bin TL idari para cezası uygulandı.
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
13.05.2025
14:37
Hakkında hapis cezası vardı! Polis yakaladı
Hakkında hapis cezası vardı! Polis yakaladı
Bingöl'de hakkında 6 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
13.05.2025
14:36
MEB Daire Başkanları Bingöl`de…
MEB Daire Başkanları Bingöl'de…
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Bingöl'de temaslarda bulundu. Toplantıların ve ziyaretlerin, halk eğitimi faaliyetlerinin niteliğini artırmaya, yereldeki uygulamaların güçlendirilmesine ve eğitim politikalarının daha etkin uygulanmasına katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.
13.05.2025
00:33
Ankara BİNYAR`da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Ankara BİNYAR'da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Dernek faaliyetlerinin yalnızca yönetim kurulu üyeleriyle sınırlı olmadığını belirterek tüm Bingöllülerin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Başkan Yakup Zazaoğlu: 'Bu dernek hepimizin. Tüm hemşerilerimiz derneğimizin doğal üyesidir. Yeni dönemde projelerimizi daha da çeşitlendirecek, Bingöl kültürünü ve dayanışmasını Ankara'da daha görünür hale getireceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın