KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Okullar dezenfekte ediliyor

Çalışmaların tamamlandığı Serkan Ayaz İlköğretim Okulu'nda okul binası yıkandı, ilaçlandı ve eğitime hazır hale getirildi. Okul Müdürü Önalan, öğrenci ve velilerin de bilgilendirildiğini belirtti.

Okullar dezenfekte ediliyor
31 EKİM 2009 CUMARTESİ 03:42
0
1659
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye'de hızla yayılan domuz gribi nedeniyle 30 Ekim Cuma günü Türkiye genelinde tüm eğitim kurumlarını tatil etti. Bakanlık, valiliklere gönderdiği genelgeyle okulların tatil edildiğini bildirdi ve tatil sürecinde tüm eğitim kurumlarının dezenfekte edilmesini istedi.

Bu kapsam Bingöl'de hummalı bir çalışma başlatıldı. Okullar, kendi imkânlarıyla temizlik işlemlerini gerçekleştirdiler. Bunlardan biri de Bingöl merkez Serkan Ayaz İlköğretim Okulu idi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çarşamba günü öğleden sonra başlayan tatille birlikte harekete geçen Serkan Ayaz İlköğretim Okulu idaresi, ilk olarak okul binasını yıkattı. Akabinde Tarım İl Müdürlüğü'nden ilaç pompası alan okul idaresi, kendi imkan ve personelleriyle dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Serkan Ayaz İlköğretim Okulu Müdürü Zeki Önalan: “Çarşamba günü öğleden sonra başlayan çalışmalarımız, Cuma günü öğleden sonra tamamlanmıştır. Bu kapsamda okulun tamamı yıkanmış ve belirtilen ölçeklerdeki ilaçlama işlemleri yapılmıştır. Öğrencilerin sıkça temas ettikleri masa, sıra, tahta, dolap ve merdiven korkulukları özellikle çokça temizlenmiştir. Tuvaletler en iyi şekilde yıkanmış ve sıvı sabunlar konulmuştur. Şuan için tüm işlemlerimiz bitmiş, okulumuz eğitime hazır hale getirilmiştir” dedi.

Bin 140 öğrenci, 48 öğretmen ve 12 personelin bulunduğu 18 derslikli Serkan Ayaz İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin ve velilerin bilgilendirildiğini anlatan Okul Müdürü Önalan, domuz gribine karşı yapılan çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu da, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgenin ardından bütün okullarda dezenfekte çalışması yapıldığını söyledi.

Dezenfekte çalışmalarında Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği çamaşır suyu ile yapıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, “Bütün okulları Bakanlığın istediği şekilde dezenfekte etmekteyiz. Dezenfektede Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği çamaşır suyunu kullandık. Tüm okullarımızda hijyenik şekilde eğitime devam edilecek” diye konuştu.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın