KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2025 Pazar
°C

Okullar sağlıkta yarışıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul’ projesi kapsamında Bingöl Merkez ve ilçelerde bulunan tüm okullar ‘Beyaz Bayrak’ almak için birbiriyle yarışıyor. Bu yıl yapılan denetimleri eksiksiz atlayan 13 okul, ‘Beyaz Bayrak’ ile ödüllendirildi.

Okullar sağlıkta yarışıyor
18 ARALIK 2014 PERŞEMBE 05:50
0
2311
0
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle oluşturulan denetim komisyonunca yapılan incelemeler sonucunda ‘Beyaz Bayrak' ödülünü almaya hak kazanan okullar için Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi'nde program düzenlendi.

Programa, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ve Emniyet Müdür Vekili Süleyman Pamuk ile okul müdürleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Sarı, okulların sadece öğretimden ibaret yerler olmadığını ifade ederek: “Okullarımız, topluma rol model olacak, topluma kişilik kazandıracak, toplumun geleceğini şekillendirecek yerlerdir” dedi.

Komisyon tarafından yapılan incelemelerde 100 soru üzerinden 90 puan alan okulların ‘Beyaz Bayrak' almaya hak kazandığını ifade eden Sarı, şöyle devam etti: “Bu bayrak ilelebet durmuyor sonraki denetimlerde eksiklikler tespit edildiğinde bayrak geri alınıyor ve süreç devam ediyor. Amacımız, anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde, milli ve manevi değerlere sahip, elinden ve dilinden zarar vermeyen bir eğitim anlayışı içerisinde bir nesil yetiştirmektir.”

Sarı'dan sonra kısa bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ise, proje ile sağlıklı nesillerin yetiştiğini kaydederek: “Geçen yıl 6 okulumuz Beyaz Bayrak aldı. Bu yıl sayı 13'e çıktı. Temennimiz bütün okullarımızın ‘Beyaz Bayrak' sahibi olmasıdır. İnşallah sağlıklı nesiller bu okullarda yetişir” dedi.

VALİ TAŞYAPAN: “OKULLARIMIZI YARIŞTIRIYORUZ”

Programda son olarak konuşan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ise, proje ile okulların yarıştırıldığını ifade ederek: “Daha önce turizm sektöründe ‘Mavi Bayrak' vardı. ‘Mavi Bayrak' demek, gönül rahatlığı içerisinde temizliğinden, hizmet kalitesinden emin olduğumuz turizm tesisleri anlamına geliyordu. Şimdi ‘Beyaz Bayrak' uygulamasına geçtik. ‘Beyaz Bayrak'lar ile okullarımızı yarıştırıyoruz. Okullarımız her türlü eğitimin verildiği yerler olmalıdır” dedi.

Temizlik eğitiminin, çocuklara küçük yaşta kazandırılması gerektiğini kaydeden Taşyapan, şöyle devam etti: “Bunu okul yuvasında kazandıramazsak, daha sonraki yıllarda bunları kazandırmakta zorlanırız. Dolayısıyla okullarımız hem eğitim öğretimdeki kalitesi hem de çevresiyle, temizliğiyle, okulun tertip düzeniyle her şeyiyle uyum içerisinde bir mekân oluşturma gayretiyle de öne çıkma zorundalar. Çocuklarımız ne kadar güzel ortamlarda eğitim alırlarsa, bu yuvaları o kadar çok seveceklerdir. Çok şükür okullarımız fiziki görünümleriyle, bahçeleriyle çok güzel pozisyonlar kazanıyorlar bunlarla çok gurur duyuyoruz. Okulların içlerini güzelleştirmek ise hepimizin ortak çabalarıyla olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ‘Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan 13 okula plaket, başarı belgesi ve ‘Beyaz Bayrak' verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın