KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2025 Perşembe
°C

Okullara 'Zorbalık' Uyarısı!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü: 'Popüler olan ve ülkemizde de sosyal medya paylaşımları ile yayılmaya başlayan 'Tripping Jump Challenge -Hadi Gel Zıplayalım Meydan Okuması' isimli bir zorbalık eyleminde şaka adı altında bir grup öğrencinin başka bir öğrenciye zarar verme ihtimali söz konusudur.'

Okullara `Zorbalık` Uyarısı!
20 ŞUBAT 2020 PERŞEMBE 17:33
1
2551
1
AA aa

Ülke genelinde birçok okulda öğrenciler tarafından popüler olma yolunda ilerleyen bir oyun, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu oyunun öğrenciler tarafından popüler olmasından dolayı idarecilerin dikkatli olması gerektiği belirtilen açıklamada; “Öğrencilerin fiziksel, bilişsel ve psikososyal alanlarda bir bütün olarak gelişimlerini desteklemek ve eğitimlerini güvenli bir okul ikliminde sağlamak Bakanlığımızın öncelikli görevlerindendir. Son dönemde dünyanın pek çok ülkesinde, öğrenciler arasında bazı fiziksel ve duygusal zorbalık davranışlarının ortaya çıktığı görülmektedir. Çeşitli ülkelerden videolar çekilerek sosyal medya kanalları ile “viral“ bir şekilde yayılmaktadır. Çocuk ve gençlerin şaka veya espri gibi gördükleri bu fiziksel müdahaleler sosyal medya terminolojisinde “challenge” olarak adlandırılmakta olup ciddi bedensel ve ruhsal zararlar verme potansiyeli olan kaba, incitici davranışlardır. Popüler olan ve ülkemizde de sosyal medya paylaşımları ile yayılmaya başlayan “Tripping Jump Challenge -Hadi Gel Zıplayalım Meydan Okuması” isimli bir zorbalık eyleminde şaka adı altında bir grup öğrencinin başka bir öğrenciye zarar verme ihtimali söz konusudur. Videolarda yer alan bu zorbalıkta, öğrencilerin yaralanma hatta ölme riski ile karşı karşıya kaldığı görülmektedir. Videoların sosyal medyada paylaşılması ile birlikte yayılma hızı da artmaktadır. Gençlerimiz; interneti aktif bir şekilde kullanmasından dolayı bu gibi olaylarda risk altında bulunmaktadır. Bahsi geçen şaka ya da oyun tarzındaki zorbalık olayları tekil birer eylemden ziyade “akran zorbalığı” sorununun tezahürlerinden biri olarak ele alınmalıdır. Önleme çalışmaları da akran zorbalığı üst başlığı altında ele alınarak tüm okul güvenliği ve şiddetten arındırılmış okul kavramı çerçevesinde yapılandırılmalıdır. Bu nedenle öğrencilerin okul içinde ve sosyal medyada birbirlerine zarar verme potansiyeli olan bu gibi davranışlarda bulunma riskine karşı dikkatli bir şekilde takip edilmeleri ve bu konuda öğretmen, öğrenci ve velilere gerekli bilgilendirilmenin yapılması hususunda” şeklinde ifadeler yer aldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55980)
23 Şubat 2020 Pazar 13:10
bingölde ilk öğretim okullarında Bile zorbalık şidet var bunu yapan öğrenciler eğitimciler değil bir veli olarak Bingölde öğrenci yetiştirmek çok zor 8-10 yaşındaki çocuklar ağıza alınmayacak küfürler ediyorlar birbirilerine bu durumda eğitimcilerden çok velilere daha çok sorumluluk düşüyor bana göre evdeki küfürleri onlarda okulda arkadaşlarına ediyor iyi bir nesil yetiştirmek çok zor Allah tüm çocuklarımızı ıslah Etsin vatana millete hayırlı evlat etsin.
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın