KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Okullarda bu noktaya nasıl gelindi?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde görüntülenen ve pek çok yerde benzeri yaşanan olayları yorumladı ve bu noktaya nasıl gelindiğini anlattı

Okullarda bu noktaya nasıl gelindi?
09 EKİM 2006 PAZARTESİ 10:23
0
1100
0
AA aa
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, (91,8 ) İstanbul'un Sesi radyosuna konuk oldu.  İstanbul da Sabah adlı haber ve aktüalite programına katılan özer, Haydarpaşa Anadolu Lisesi ve Türkiye'de birçok okulda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalar yaptı.

Okullarda neden bu noktaya gelindiğini, çocukları bu noktaya sürükleyen ana sebepleri ve bundan sonra neler yapılacağı hakkında bilgiler veren Özer sözlerine şöyle devam etti;  “Çocukları bu ortama sürükleyen ana sebepler, eğitim ortamında şiddetin azaltılması ve önlenmesi konusunda okul ve aile işbirliğinin geliştirilmemesi, şiddetin önlenmesine yönelik bir okul ekibinin oluşturulmaması, karar verme sürecinde aile ile işbirliği yapılmaması ve eğitim ortamıyla aile ve çevre işbirliğinin güçlendirilmemesi başlıca sebepler.” dedi.

Hem okul müdürü hem de öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldığını da belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, “bu çocuklar bizim çocuklarımız. Çocuklar hata yapar, suç işlerler. Ancak onları hataya iten, suça teşvik eden sebeplerin en ince noktasına kadar araştırılması gerekiyor. Tabiî ki ortaya çıkan görüntüler göz önüne çıkan olaylar hiç kimseyi memnun etmedi. Bu çocuklar bu davranışları hangi ortamda ne sebeple yapmışlar, buna okul müdürü ve öğretmenler nasıl göz yummuş, bunların hepsinin anlaşılması için olay öğrenildiği anda okula 2 müfettiş gönderdik ve incelemeleri başlattık.”

Çocuklar cezalandırılacak mı?

“Çocuklar okuldan mezun olan öğrenciler ve sivil toplum örgütlerinin arasına katıldıklarından dolayı bizim ortaöğretim disiplin yönetmeliğimize göre bu çocuklara herhangi bir cezai uygulamada bulunmamız söz konusu değil. Ancak bu konuda hatası günahı olan her kim varsa yönetmeliğimiz ve kanunlar çerçevesinde olaylar neticelendiğinde karşılığını bulacak. Şuanda çocuklara ceza vermemiz kesinlikle mümkün değil. Bir eğitimci olarak eski bir okul müdürü olarak bence çocukları dövmekle, okuldan atmakla, yasaklamalarla hiçbir yere varamayız. Bu ortamı bu hale getiren en büyük sebeplerden biride çocuklara sevgi gösterilmemesi, yaklaşılmaması ve arada uçurumlar denebilecek mesafeler bırakılması bu yüzden çocuklar bu tarz işlere yöneltiyor.”

Okullarda kültürel ve sportif faaliyetlere yer verilmediğini, öğrencilere sanatsal anlatmada beceri kazandırlmadığını söyleyen Özer, “Perşembe'nin gelişi Çarşambadan belli olur. Göreve ilk geldiğimde okullara girişlerin bir öğrenci gibi olması gerektiğini, kılık kıyafetin düzenli kurallara uygun olmasını, sınıflarda tertip ve düzenin sağlanmasını, okulda bulunan araç ve gereçlerin çocuklara sunulmasını, her türlü kültürel faaliyetlerin çocuklara hizmetine açılmasını, spor kulüplerinin kurulmasını tiyatro ve sanatsal becerilerin çocuklara aşılanması hakkında beyanatlarda bulundum. Okullarımızda maalesef kültürel faaliyetlere ve sportif faaliyetlere yer verilmiyor. Çocuklar deşarj olamayınca okul içinde nahoş gözükecek hareketler sergiliyorlar.” dedi.

Öğretmenler ve idareciler odalarından çıksın!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Ata Özer, “Okul müdürü ve öğretmenlerden ricam sadece koltuklarında ve öğretmenler odasında oturmasınlar, çocukların arasına dağılsınlar. Bu olaylar okul idarecilerinin kendi odalarına kapanmalarından kaynaklanan olaylardır. Görüntülerde öğretmen öğrencilerle arasındaki mesafeyi tamamen sıfır denilecek şekilde kapatmış. Öğrenci öğretmen ilişkisinde mesafe olacak fakat sevgi ve saygı çerçevesinde. Adı çocuk olan eğitim ve öğretim için bize teslim edilmiş bu gençleri arada mesafe bırakmadan yaklaşırsak ortaya bu durumlar çıkar. Sadece Haydarpaşa Anadolu Lisesi değil birçok okulda bu tarz olaylar var. Atılan, dövülen, sövülen, notla korkutulan çocuk istemiyoruz. Çocuklarda öğretmenlerine saygı duysun. Saygı ve sevgi ilk olarak ailede başlıyor. Okul, Aile ve Çevre işbirliği kurulması sonucunda bu durumlar ortadan kalkacaktır” diyerek sözlerine son verdi.

(Haber7)


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2025
14:40
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Dolandırıcılık ve Göçmen Kaçakçılığı suçlarından 4 yıl 10 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
05.05.2025
14:39
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Yılda sadece 20 gün açan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için korunan çiçeği koparmanın cezası ise 577 bin lira.
05.05.2025
14:38
Bingöl`de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı.
04.05.2025
15:08
Genç Muratspor yarıfinalde
Genç Muratspor yarıfinalde
Play-Off Çeyrek Final maçında Solhanspor'u penaltılarda eleyen Ayral Grup Genç Muratspor, yarı finale yükseldi. Gözler, finalde….
04.05.2025
14:48
Yılmaz`dan ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Yılmaz'dan 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
KİSİAD yeni dernek binası açılışındaki konuşmasında terör örgütlerinin silahlarını bırakmasını ve illegal faaliyetlerini durdurmasını beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte köklü bir şekilde bu sorun ülkemizin gündeminden kalkacak. Terörsüz Türkiye'de hem demokrasi hem kalkınma yeni bir atmosfere kavuşacak. Çok daha hızlı ve çok daha etkili bir şekilde standartlarımızı yükseltmiş olacağız' dedi.
04.05.2025
14:47
Bingöl`de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Bingöl'de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın oğlu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığında unutulmaz bir gün geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın