KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Okullarda iyileştirme çalışmaları sürüyor

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, okullarda fiziki iyileştirmenin yanında akademik anlamda da iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Okullarda iyileştirme çalışmaları sürüyor
12 ARALIK 2022 PAZARTESİ 19:02
2
1000
2
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, yaptığı açıklamada, öğrencilerin daha nezih bir ortamda eğitim öğretim görmeleri adına yaz tatili döneminde il genelinde merkez ve köy okullarında bakım ve onarım çalışmalarının yapılarak yeni eğitim yılına başladıklarını söyledi.

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda fiziki iyileştirmelerin yanında akademik anlamda da çalışmalara başladıklarını belirten Yücel, il ve ilçe merkezlerinde 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik motivasyon seminerlerinin verilmeye başlandığını kaydetti.

12. sınıf öğrencilerine yönelik Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlık sürecinde yapılan motivasyon çalışmaları kapsamında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Buğrahan tarafından öğrencilere sınav kaygısını yenme teknikleri hakkında seminer verildiğini belirten Yücel, “Müdür yardımcımız tarafından sınava hazırlanan öğrencilerimize, hedef belirleme, zamanı verimli kullanma ve etkili ders çalışma başlıklarında eğitimler veriliyor. Seminerde, öğrencilerin olumsuz düşüncelerinden arınıp öncelikli olarak kendine olan inancı ve çalışma azmini pekiştirmeleri yönünde bilgilendirmeler yapılıyor.

Öğrencilere yönelik motivasyon seminerlerinde sınavlarda başarılı olmanın püf noktaları ve başarıyı düşürücü faktörler hakkında bilgiler aktarıldığını belirten Yücel, şunları söyledi: “Eğitimde kaybedecek zamanımız yok. Bilim, teknoloji, kültür, sportif, akademik ve bir çok alanda başarılar elde eden çocuklarımız için ne yapsak azdır. Dolayısıyla ilimizin her köşesindeki çocuklarımıza belli imkânları ulaştırarak, fırsat eşitliği getirmeye çalışıyoruz. Fırsatı getirmek bizden, değerlendirmek çocuklarımızdan.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96868)
14 Aralık 2022 Çarşamba 08:13
.... bahce alanlarinda dogru durust oturacak yerler yok ne cocuklar icin nede nede orda bekliyecek olan insanlar icin, yesil alan desen sifir cunku her tarafi tas yapmislar. Guvenlik zaten yok desek yeridir cunku cocuklar disari cikinca kimisi disari cikiyor, kimisi duvarlarin ustunde yani akliniza gelen ne varsa yapiliyor cunku okul alaninda cogu zaman pekde takip eden kimse etmiyor. Fiziken deyince once bu sorunlarda baslayin. MEB olarak okullara yeteri kadar odenek ayirirsaniz gercekten egitim icin ugrasan ogretmenlerimiz var ve bunlari duyuyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96867)
14 Aralık 2022 Çarşamba 08:09
Bingoldeki bircok okulda fiziken iyilestirmeler yapilmasi gerektigini simdimi farkediyorlar, bircok okulun icine girdiginde sanki hastanaye giriyormussun algisi var, ozellikle ilkokullarda bina icleri karanlik ve inanin egitim yeri olduguna inanamiyorsunuz. okul icleri daha canli ve egitim yeri oldugunu belli etmesi lazim, bircok okulda toplanti konferans salonlari yok varsada cok duzensiz, kantin alanlari cok kotu durumda yani yiyecegini al defol git havasi tasiyor, okul dis alanlari hakeza oyle, top sahasi olan yerler berbat durumda, cocuklar beton uzerinde oynuyor, tel orguler parcalanmis.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın