KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Okulların halka açılması çağrısı

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ataoğlu: “Okul yöneticilerine düşen okulu sahiplenme duygusunu öğrencilere ve halka vermektir. Artık dönem okulları koruma değil halkın kullanımına açma ve sosyal, kültürel, mesleki kurslar açma dönemidir” dedi.

Okulların halka açılması çağrısı
17 TEMMUZ 2012 SALI 16:32
0
1795
0
AA aa

Hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve katılımın arttırılması için toplantı düzenlendi.

‘Hayat Boyu Öğrenme'den Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıya şube müdürleri, merkez ve ilçe halk eğitim merkez müdürleri katıldı.

‘Hayat Boyu Öğrenme' Faaliyetleri Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasında konuşan Ataoğlu: “Hayat Boyu Öğrenme beşikten mezara kadar devam eden bir dönem bu dönemde örgün eğitimin dışında da öğrenme devam etmektedir. Merkez ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürleri olarak İl, İlçe ve köylerde Hayat Boyu Öğrenmenin insan yaşamındaki yeri ve önemi anlatılacak, Halk Eğitim Merkezi Yöneticileri ve çalışanları mesailerini Halk Eğitim Merkezi Müdürlü binasında geçirmeyecek, halka gidecek okula gidecek, öğrenciye gidecek. Hayat Boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranının arttırılması için ne gerekiyorsa yapılacak. Türkiye'de hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranı 2015 yılına gelindiğinde hedefi yüzde 8 düzeyine ulaşmaktır. Bingöl olarak bu hedefe ilk ulaşan iller arasında olacağız. Her kesinden gelen talep edilen ve ihtiyaç duyulan kurslar açılacaktır. Her yaş, gelir, eğitim düzeyindeki halkımıza Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından kültürel, sosyal, meslek ve okuma-yazma kursları açılacaktır. Hayat boyu öğrenme faaliyetleri yaparken dezavantajlı vatandaşlarımıza daha fazla hizmet edeceğiz” dedi.

‘Okullarla işbirliği içerisinde yaz tatili döneminde öğrencilere resim, müzik, halk oyunları, drama ve spora yönelik kurslar açılacaktır' diyen Ataoğlu: “Ailenin çocuklarının okul başarılarının arttırılmasında önemli rolü vardır. 0-18 yaş grubu çocuğu olan ailelere, annelere Aile Eğitimi Kursu düzenlenecektir. Okullar bir hayat boyu öğrenme merkezleri olacak okulların derslikleri kütüphanelere, Bilişim Teknolojileri sınıfları, spor alanları eğitim-öğretim saatleri dışında hafta sonları ve yaz tatillerinde yine öğrenciler başta olmak üzere halkımıza açılacaktır. Öğrenciler mahalleli, Kamu Kurum ve Kuruluşlar yerel yönetimler okullardan yararlanacaktır. HEM Müdürlükleri okullarla işbirliği içerisinde olacak talep edilen ve ihtiyaç duyulan kurslar açılacaktır. Yıllarca doğu bloku ülkeleri anlayışıyla okulların derslikleri spor alanları kütüphanenin kullanımı eğitim- öğretim saati dışında bırakın halkımıza öğrencilere bile kapatılmıştır, okul etrafında yükselen duvarlar demir parmaklıklar görüldü böyle yapıldı da ne oldu yenilenen dünyada gün geldi kullanılmayan alanlar malzemeler hiç kullanılmaz oldu kullanılan malzemeler elbette kullanılmaz hale gelecektir. Devletimiz bu konuda her türlü harcamayı yapmaktadır. Okul yöneticilerine düşen okulu sahiplenme duygusunu öğrencilere ve halka vermektir. Artık dönem okulları koruma değil halkın kullanımına açma ve sosyal, kültürel, mesleki kurslar açma dönemidir” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın