KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Okulöncesi eğitim kurumlarına kadrosuz usta öğretici alınacak

Kız meslek lisesi mezunları bu alımlardan yararlanamayacak. Alınacak usta öğreticiler, lisan ve önlisans mezunlarından oluşacak.

Okulöncesi eğitim kurumlarına kadrosuz usta öğretici alınacak
25 TEMMUZ 2009 CUMARTESİ 07:46
0
1977
0
AA aa
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, 2009–2010 eğitim-öğretim yılında Bingöl genelinde okul öncesi kurumlarında kadrosuz usta öğretici görevlendirileceği, başvuruların 24 Temmuz–04 Eylül 2009 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şahsen yapılması gerektiği belirtildi.

Eğitim-Sen'in kız meslek lisesinden mezun olanların, öğretmen görev yetki ve sorumluluğu çerçevesinde bağımsız sınıflarda öğretmenlik yapamayacağına ilişkin olarak açtığı dava, Danıştay 2. Dairesi tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde karara bağlandı.  Bu nedenle kız meslek lisesi mezunlarının bu yıl çalıştırılamaması üzerine bu yıl Bingöl genelinde okul öncesi eğitim kurumlarında kadrosuz usta öğretici olarak görev yapacak olanlar lisan yada önlisans mezunlarından oluşacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, alınacak usta öğreticilerde aranacak şartlar ve başvuru şartları şöyle sıralandı.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Okul öncesi eğitim kurumlarında kadrosuz usta öğretici olarak görevlendirilecek adaylarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Değişik 48/A maddesinde belirtilen şartların yanında aşağıda belirtilen şartları taşıyan adaylardan,

a) Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunu olup, yüksek lisans belgesi/diploması olanların,

b) Üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Lisans mezunlarının,

c) Üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü ön lisans mezunlarının (Ön lisans mezunu olduğunu belgeleyenlerin başvurusu kabul edilecektir),

d) Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü ön lisans mezunlarının, başvuruları kabul edilecektir.

MÜRACAATÇILARDAN İSTENİLEN BELGELER

1. Dilekçe (İl Milli Eğitim Müdürlüğü atama bölümünden temin edilecektir.)

2. Mezuniyet Belgesinin tasdikli örneği

3. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Okul Öncesi Bölümlerinin 3. ve 4.sınıf öğrencisi olanlardan ön lisans eğitimi aldıklarına dair tasdikli belge

4. Nüfus Cüzdanın tasdikli Örneği

5. Sabıka Sorgulama Belgesi

6. 2 Adet Vesikalık Fotoğraf

7. Mezun adaylar için 2008 veya 2009 Yılı KPSS sınav sonuç Belgesi

8. Kadrosuz usta öğreticilik görevini yapabileceğine ilişkin Sağlık Raporu (Sağlık Ocaklarından alınacaktır.)

b) Adayların yukarıda belirtilen belgelerle şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta yoluyla ve faksla gönderilen evraklar dikkate alınmayarak bunlar hakkında herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

c) Müracaat Tarihleri: 24 Temmuz 2009 ile 04 Eylül 2009 tarihleri arası İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şubesi'ne kabul edilecektir.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın