KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Okulun müdür işçisi

Bingöl'de bir köy okuluna müdür olarak atanan Saim Çakar, tatilini bırakıp geldiği okulda bir işçi gibi çalışarak hem boya badana hem de dekorasyon çalışması yaparak örnek oluyor.

Okulun müdür işçisi
23 AĞUSTOS 2019 CUMA 17:06
21
5627
5
AA aa

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına sayısı günler kala, okullardaki eksiklikleri tespit edilerek imkânlar ölçüsünde giderilmeye başlandı. Daha önce 4 yıl müdür olarak görev yaptığı Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu'nda çeşitli sosyal ve kültürel projelere öncülük eden Saim Çakar, Güveçli Köyü İlk ve Ortaokulu'na yeni eğitim öğretim yılı öncesinde atandı. Müdür Çakar, rol model olarak aldığı annesi ve ilkokul öğretmenin kendisine öğrettiklerini, atandığı yeni okulda da uygulayarak örnek bir çalışma sergiliyor. Okulun merdivenlerinden sınıf boyasına, masa ve sıraların tamirinden renkli çizimlere kadar yapan Çakar, bir işçi gibi çalışıyor.

Sınıfların 22 yıllık masa ve sıralarını tamir edip boyadıklarını aktaran Saim Çakar, "Göreve başlar başlamaz okulumuzun bir profiliniz çizdik, analizler yaptık. Notlarımızı aldıktan sonra okulumuzdaki çalışmalarımıza geçtik. Öğrencilerimizin kendilerini mutlu hissettikleri ortam oluşturmaya başladık. Sınıflarımızı, öğrencilerimizin beğenebileceği renklerle boyadık. 22 yıllık masa, sıraları boyadık ve yeniledik. Minik yürekli birinci sınıflarımızın kocaman mutluluklarına ortak olmak için parke yaptık. Bunun hem maliyetini hem de işçiliğini biz üstlendik. Yeter ki çocuklarımız okula geldiğinde, evlerindeki benzer ortamı burada da hissetsinler diye yaptık” dedi.

Tatilini yarıda kesti

Yaz tatilini yarıda bırakıp okulda çalışmaya başlayan Çakar, “1 Temmuz itibariyle yeni okulumda göreve başladım. Normalde okul idarecilerinin yaz aylarında 1 aylık gibi tatil hakları var. Hatta ben 1 haftalık tatil planlaması yapmıştım ama tatilimi yarıda keserek, çocuklara hizmet etmenin daha iyi olacağını düşündüm, mutluluğuna ortak olmak istedim” şeklinde konuştu.

Güney: "Bizi çok memnun etti"

Kent genelindeki okulları inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ise, “Okullarımızın 2019-2020 eğitim öğretim yılına hazır olup olmadığına bakmak için çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz. Güveçli İlk ve Ortaokuluna geldik ve okulumuzun hazır olması bizi çok memnun etti. Okulumuzun eğitim öğretime hazırlanmasında okul müdürünün ve değerli ekibin katkıları olmuş. Bizi çok memnun etti” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49145)
26 Ağustos 2019 Pazartesi 16:14
Budur işte abiciğim ya, eline yüreğine sağlık, merkezde de az da olsa böyle müdür arkadaşlarımız var. çok teşekkür ediyoruz, eywallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49140)
26 Ağustos 2019 Pazartesi 12:38
neden bir okul müdürü böyle bir fedakarlık yapsın ki.. il milli eğitim müdürlüğü neden var? madem okulların böyle bir ihtiyacı neden birinin fedakarlık yapmasını bekleyelim neden.... neden....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49118)
25 Ağustos 2019 Pazar 14:03
Canla başla özverili bir şekilde okula hizmet edin genç öğretmenimiz tebrik eder başarılarının devamını dilerim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49110)
25 Ağustos 2019 Pazar 02:22
Diğer Okul Müdürlerine de örnek olur ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49100)
24 Ağustos 2019 Cumartesi 18:36
Öğretmenim ellerinize sağlık.bu ülkenin sizin gibi güzide evlatlara ihtiyacı var.sağolun var olun.
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın