KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Okulun sorunları çözüme kavuşacak

Üniversite öncü oldu Vali: &';Gerekli hizmet gidecek” dedi İl Milli Eğitim Müdürlüğü, duyarsız ve sessiz kaldı

Okulun sorunları çözüme kavuşacak
23 MAYIS 2011 PAZARTESİ 09:03
0
2578
0
AA aa

Nisan ayında gazetemizin “editörden” adlı köşesinde yer alan “Bu okul da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı” adlı yazıda özellikle lojman sorununu dile getirdiğimiz Yenidal Paşmadak (Murat üstü) İlköğretim Okulu'nun sorunlarını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görmemezlikten gelirken; Bingöl Üniversitesi Köprü Kulübü, okulun ihtiyaçlarını duyurmak ve gidermek için seferber oldu. Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, gerekli girişimleri başlattı ve “o okula gerekli hizmet gidecek” dedi.

 
Köprü Kulübü, 40 kişilik heyetle okulu ziyaret etti
Gazetemizde yer alan haber üzerine, öğretim görevlisi ve danışman Mevlüde Kan başkanlığında bizimle irtibata geçen Bingöl Üniversitesi Köprü Kulübü, “Oku, Okut Kampanyası” çerçevesinde “Bahçemiz Kafe”nin katkılarıyla topladıkları kitaplar, giyecekler, kitaplıklar, içeceklerle Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz'ın da katılımıyla 40 kişilik heyetle Yenidal Paşamadak İlköğretim Okulu'nu ziyaret ettiler. Köprü Kulübü Başkanı Osman Arslan'ın da yer aldığı ziyarette, Halıcılık ve Kilimcilik Bölümü öğrencilerinin yanı sıra, sosyoloji bölümü öğrencileri de yer aldı.
 
Hayırseverler duyarlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyarsız ve tepkili
Köprü Kulübü öğrencileri, Yenidal Paşmadak İlköğretim Okulu'na yapacağı ziyaret için İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu'yu da davet ettiklerini, ancak anlamadıkları bir tepkiyle karşılaştıklarını belirtirken, Bingöl'de görüştükleri hayırsever işadamlarının kendilerine çok olumlu yaklaştıklarını söylediler. İşadamlarının, bir lojman yapımına karar verildiği takdirde, her türlü malzeme desteğinde bulunacaklarını belirten kulüp üyeleri “eğer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir karar alırsa, o işadamlarının da malzeme desteği için hemen devreye gireceklerini ve gerekli malzeme desteğinde bulunacaklarını” vurguladılar.
 
Vali devreye girdi
Okul ziyareti sonrası Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer'i ziyaret eden “Köprü Kulübü”, okulun sorunlarını anlattılar. Vali, Güvençer duyarlılık göstererek, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın'ı aradı ve gerekli olan hizmetin gitmesi için gerekli talimatları verdi. Vali Güvençer, “O okula gerekli hizmet gidecek” diyerek, duyarlılığını gösterdi.
 
Okula dört mezradan öğrenci geliyor
Yendial Paşmadak İlköğretim Okulu'na burada ki öğrencilerin yanı sıra Kavaklıdere Mezrası'ndan, Beşevler Mezrası'ndan ve Massala'dan öğrenciler geliyor. Dört mezraya hizmet veren bu okulda öğretmenin kalacak yeri de yok, birden fazla dersliği de yok, fiziki olarak eğitim-öğretime de müsait değil. 1987 yılındaki şartlara göre yapılan bu okulda, bugüne kadar odunluk bile yapılmazken, iletişim çağında yaşadığımız bir dönemde, eğitimde fırsat eşitliğinden söz etmenin gereksiz olduğuna âdete bir kanıt gibi.
 
Öğretmen Murat Yılmaz duygulandı, köylüler misafirperverlik gösterdi.
Yapılan ziyarette en çok sevinen öğrenciler olurken, okulun öğretmeni Murat Yılmaz'ın duygulandığı gözden kaçmadı. Öğretmen Yılmaz, her gün kalmak için yaklaşık 3 km uzakta bulunan Murat Köyü'ne gidiyor. Köylüler, gelen tüm misafirlere yemek ısmarladı, çay ikram etti, köyü gezdirdi, okulun sorunlarını anlattılar. Son olarak misafirler, öğrenciler el ele, kol kola halay çektiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
Kitaplık getirdiler, yüzlerce kitabı buraya dizdiler.
Köprü Kulübü öğrencileri getirdikleri kitaplığa, topladıkları yüzlerce eseri dizdiler. Test kitaplarını öğretmene teslim ettiler, öğrencilere kalem ve defter dağıttılar. Ayrıca yanlarında getirdikleri giyecek ve içecekleri de dağıtılması için okula bıraktılar.
 
 
Haber: İlhan Bingöl
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın