KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

Okuma alışkanlığı kazandırılmalı

Engin; “Başarı Ellerimizde projesi ile öğrencinin başarısız olma sebeplerine baktığımızda kitap okumama, düzenli ders çalışmama gibi sebepler karşımıza çıkıyor. Bu nedenle çocuklarımıza mutlaka okuma alışkanlığı kazandırmalıyız.”

Okuma alışkanlığı kazandırılmalı
09 ARALIK 2016 CUMA 01:04
0
1200
0
AA aa

İl Millî Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Merkez ve ilçelerdeki tüm Ortaokul Müdürleri ile 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav analizi ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

Valilik toplantıda salonunda düzenlenen programda konuşan Engin, “Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürümüz Kadri Engin; “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonrasında hem ortak sınav sorularının değerlendirilmesi, hem nisan ayında yapılacak olan 2. dönem ortak sınavlara ön hazırlık olacak bu değerlendirme ve sınav analiz toplantısının hepimize faydalı olacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen Ortak Sınavlarda yaşadığımız tecrübeler, olumlu ve olumsuz yönleri paylaşarak başarımızı daha ileri seviyeye götürmek için siz okul Müdürlerimizle fikir alışverişinde bulunarak sorunları ve çözüm önerilerini belirlemek, okul başarı karnelerimizi görmek amacıyla bir araya geldik. Okuduğunu anlama, analiz, sentez yeteneğini kazanan öğrencilerimiz diğer derslerden de mutlaka başarılı olacaktır. Çocuklarımıza mutlaka sözlük kullanma alışkanlığı kazandıralım zira bir metni anlamayan, yorumlayamayan öğrencinin Türkçe, İngilizce ve Din derslerinde sıkıntı yaşamasına sebebiyet veriyor. Bu bağlamda veriler, sayısal dokümanlar üzerinden yola çıktığımızda belirttiğim hususun dikkate değer olduğunu düşünüyorum” dedi.

Okul müdürleri ve öğretmenlerin fikirlerine ve çözüm önerilerine çok değer verdiğini belirten Engin, şunları söyledi: “Başarıyı artırmak için hep birlikte özveriyle çalışarak, temel becerileri edinememiş çocuklarımıza gerekirse ilave çalışmalar yaparak, örneğin okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandırdığımız takdirde akademik başarıya ve hedeflerimize daha çabuk ulaşabiliriz.”

Engin, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce il genelindeki eğitimin aksayan yönlerini tespit etmek, başarı düzeyinin incelenmesi, sorunlu alanlara yönelik çözümlerin üretilmesi amacıyla hazırlanan ‘Başarı Ellerimizde projesi' ile öğrencinin başarısız olma sebeplerine baktığımızda kitap okumama, düzenli ders çalışmama gibi sebepler karşımıza çıkıyor. Bu nedenle çocuklarımıza mutlaka okuma alışkanlığı kazandırmalıyız.” diye konuştu.

İkinci TEOG sınavlarının Nisan ayında yapılacağını hatırlatan Engin, “Siz değerli yönetici arkadaşlarımızdan ikinci dönem yapılacak TEOG sınavlarında daha çok gayret bekliyorum.” dedi.

Engin'in konuşmalarının akabinde Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Seven tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav analizi ile ilgili sunum yapıldı.

Toplantı katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasıyla sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
18.03.2026
02:33
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl'de meydana gelen tek taraflı trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil yoldan çıktı. Kazada 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
18.03.2026
02:32
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı`nda görev değişimi
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nda görev değişimi
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
18.03.2026
02:30
Kebude:
Kebude: 'Çanakkale ruhu asla sönmeyecektir'
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun birlik, direniş ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın