KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Okuyan ak partiyi alenen tehdit etti

Yaşar Okuyan "AKP iktidar olamayacak. Erdoğan köşke kesinlikle çıkamayacak' derken tehdit gibi bir cümle kullandı ve "Üst düzey bir siyasetçi suikaste kurban gidebilir" dedi.

Okuyan ak partiyi alenen tehdit etti
05 EKİM 2006 PERŞEMBE 16:16
0
1128
0
AA aa
Hür Parti Genel Başkanı, Eski Anap'lı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Yeni Aktüel Dergisine verdiği demeçte üst düzey bir siyasetçinin suikaste kurban gidebileceğini söyledi.

Kendi Kurduğu Hür Partiyle siyasete devam eden Yaşar Okuyan,  Türkiye'nin Şemdinli olaylarıyla birlikte yeni bir gerilim hattına girerken, ordu ile hükümet arasındaki çatışma da giderek derinleştiğine,  Danıştay'a yönelik saldırı, Atabeyler çetesi,  Sauna çetesi, Genelkurmay başkanlığı seçimi ile gerilimli bir süreç yaşayan Türkiye'de sonbaharla birlikte siyasette yeniden kılıçlar çekilmiş durumda olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin son bir yılda Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler konusunda kritik üç dönemeç yaşadığını savunan Okuyan, " Normalde kritik bir dönemeç olmayan genelkurmay başkanlığı sürecinde, Başbakan ve bazı AKP milletvekilleri Yaşar Büyükanıt hakkında bir çok spekülasyon yaptılar. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye mutlaka genel seçime gitmeli. Türkiye'yi seçime götürmezlerse, Türkiye'de gerilim daha da artar. Türkiye'nin de kendilerinin de başına bela getirirler. Herkes asker gelir endişesi yaşıyor, ancak benim endişem onu bile aşıyor. Öyle olaylar olur ki... Çünkü Türkiye ile oynanan oyunda birçok güç var. Allah korusun çok üst düzey bir siyasetçi bir suikaste kurban gidebilir'' dedi.


''Ankara şu an pimi çekilmiş bir bomba gibidir'' diyen Okuyan, ''Asker de, yüksek yargı da, muhalefet de, sivil toplum örgütleri de, sokaktaki vatandaş da'' bu gerilim hattının içinde dedi. Mevcut iktidarın halkın yüzde 40'ının iradesine yansıttığını söyleyen Okuyan, "Bu hükümet artık kesinlikle düşmez' gibi bir kanaat çok kalın çizgilerle oluştu. Ama bu iktidar, önümüzdeki seçimde kaybedecek. AKP iktidar olamayacak. Tayyib Erdoğan Cumhurbaşkanlığı köşküne kesinlikle çıkamayacak'' şeklinde iddalı konuştu.

haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın