KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Olacağı buydu!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde yaptırılan ve Bingöl Belediyesi'ne devredilen arıtma tesisi harabeye döndü. İlginç olan ise, belediye yetkililerinin devir işlemlerinden habersiz olmaları

Olacağı buydu!
07 KASIM 2007 ÇARŞAMBA 09:57
0
1009
0
AA aa
Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremin ardından TOKİ Başkanlığı'nca Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde inşa edilen konutların kanalizasyon atıklarının arıtılması için yaptırılan arıtma tesisi, ilgisizlikten harabeye döndü.
Duvarlarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce oluklar açılan arıtma tesisinin içerisindeki manzara ise şaşkınlık verici.  Kapıları kilitli tesisin yan duvarlarında açılan oluktan içeri giren Kent Haber ekibi, elektrik panolarının talan edildiği, motorların darbelerle hasar gördüğü, cihazların zarar verilerek ortalığa atıldığı tesisin iç manzarasını görüntüledi.
Hiçbir işlevi bulunmayan tesisin gelen atıkları arıtmadığı, atıkların doğrudan Gayt Deresi'ne aktığını görüntüleyen BingolOnline/Kent Haber ekibi, durumu çevre sakinleriyle görüştü.
Çevreye yayılan kokulardan ciddi rahatsızlıklar duyduklarını belirten TOKİ sakinleri, durumu iletmek için muhatap bulamamaktan yakındı. Kış aylarında aşırı etkisi görülmeyen kokuların yaz aylarında balkona çıkmaya fırsat tanımadığını vurgulayan TOKİ sakinleri: “Ya gerekli tadilatı yapıp tesisi işler hale getirsinler yâda yıksınlar. Bunca emeğe yazık! Devletin milyarlarını yiyenler sorunu sahiplenmediği gibi, halka sırtını çeviriyor. Öyle ki, büyüklerimizden de tek bir ses çıkmıyor. Bu kadar sorumsuzluk olamaz. Bu memlekette hiçbir yetkili yok, hiç mi muhatap alacağımız ilgili yok!” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.
Tesis alanındaki görüntüleme işlemlerinin ardından çevre sakinlerinin görüşlerini alan Kent Haber ekibi, durumu TOKİ Uygulama Birimi yetkilileri ile görüştü.
Arıtma tesisinin koruma ve muhafaza işini daha önceden Bingöl Belediyesi'ne devrettiklerini belirten yetkililer, tesisle bir ilgilerinin bulunmadığını, sorumluluğun tamamen belediyede olduğunu ifade ettiler.
TOKİ yetkililerinin bu söylemleri üzerine bu kez belediye yetkilileri ile görüşüldü.
Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Keskin ise, arıtma tesisinin Bingöl Belediyesine devredildiğini doğruladı. Arıtma tesisine yeni bir alan tahsisi için Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne müracaat ettiklerini belirten Keskin; “Arıtma tesisi, Bingöl Belediyesine devredildi ancak tesisin bulunduğu alandan mahalleye rahatsızlık verdiği için yeni yer arayışına girdik. Konu ile ilgili İl Çevre Orman Müdürlüğüne yazılı olarak müracaat ettik. Yazımıza cevap gelmediği için bir çalışma yapmadık. Tesise verilen hasardan bilgimiz yok. İlgili arkadaşlarımız konuyu araştıracaklar ve gerekli önlemleri de alacağız” dedi.
Devir işlemlerinden habersiz olan Belediye, yeni yer arayışına devam ederken koruma ve muhafazayı yapamadığı için tesis harabeye döndü. Belediyenin, bu zararı nasıl karşılayacağı ise bilinmiyor.
 

 

 

 

 


BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın