KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

''Olası Bir Depreme Karşı Hazırlıklıyız''

Bingöl Sivil Savunma İl Müdürü Hasan Ketenalp, ilde meydana gelebilecek olası bir depreme karşı hazırlıklı olduklarını, her türlü araç ve gereçle donatılmış 2 adet araç ile 60–70 kişilik eğitilmiş personelin hazırda bekletildiğini ifade etti.

``Olası Bir Depreme Karşı Hazırlıklıyız``
07 ARALIK 2007 CUMA 09:57
0
1269
0
AA aa
Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde bulunan ve 1. derece deprem bölgesi olan Bingöl'de sivil savunma ekiplerinin olası bir depreme karşı hazır oldukları belirtildi. Her türlü olası afetlere özellikle depreme karşı hazır olduklarını belirten İl Sivil Savunma Müdürü Ketenalp, en son teknoloji ve modern cihazlar ile afet konularında eğitilmiş ekiple teyakkuzda bekletildiğini söyledi. Geçmişte olan yıkıcı depremden ders çıkartılarak hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Ketenalp, bu kapsamda çeşitli kurumlarda çalışan personellerden oluşan 60–70 kişilik arama-kurtarma timi oluşturduklarını ifade etti. Bu personellerin sık sık eğitime alındığını belirten Ketenalp; "Oluşturduğumuz bu ekipler özellikle deprem konularında eğitiliyor ve bu eğitimleri devamlı güncel tutmaya gayret gösteriyoruz. Tabii ki bunlarla yetinmemek lazım. Bu konuda halkın duyarlı olması gerekiyor. Özellikle öğrencilerimizin deprem konusunda bilgi sahibi olmaları bizim önceliklerimiz arasındadır. Öğrencilerimizin eğitiminde iyi bir noktaya ulaştığımızı tahmin ediyorum. Ancak her mahallede oluşturmaya çalıştığımız 'Mahalle Ekipleri' bazında yeterli derecede başarıya ulaşmış değiliz. Bunu da halkın dünü çabuk unutmasına bağlıyoruz. Temennimiz eğitim konusunda halkın bizi zorlaması, deprem eğitimi ile ilgili bilgi alınması için mücadele etmesidir. Halktan en büyük isteğimiz sık sık düzenlediğimiz konferans ve eğitici toplantılarımıza iştirak etmeleridir. Unutulmamalıdır ki öğrenecekleri her kelime, her hareket bir can kurtarmaya vesile olabilir" şeklinde konuştu.
Alınan tüm önlem ve hazırlıklara rağmen imkânların yeterli olmadığını da ifade eden Hasan Ketenalp, bu konuda komşu illerle koordinasyon içinde olduklarını belirtti. Olası bir depremde, 1. derecede hangi illerden yardım alınacağının da belirlenip planlandığını ifade eden Ketenalp, "Bunlar sivil savunma birliklerinin kurulduğu ve depremde zarar görmeyecek komşu illerdir. Bu illerden yeteri kadar tam donanımlı arama kurtarma ekipleri çağrılarak ihtiyaçların karşılanması sağlanacaktır" dedi.
Ülke genelindeki sivil savunma birliklerinin 1999 Marmara depreminin ardından büyük aşama ve yenilikler kaydettiğini de vurgulayan Ketenalp, bu kapsamda her ilde 10, 20 ve 30 kişilik arama kurtarma teknisyeni kadrolarının oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.
 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın