KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Olay savcıdan başbuğ'a suç duyurusu

Yazdığı kitaplar ve derin devletle ilgili sözleir ile gündem olan olay eski savcı Gültekin Avcı, Genelkurmay Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay savcıdan başbuğ`a suç duyurusu
17 KASIM 2008 PAZARTESİ 18:04
0
1022
0
AA aa
Eski Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Avcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında 28 Şubat sürecinin arkasında olduğunu belirtmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Haber 7'ye açıklama yapan Avcı, Başbuğ'un demokratik düzene yapılan müdahaleye alenen destek verdiğini söyledi.

Görevdeyken yazdığı kitaplar ve derin devlete karşı sert açıklamalarıyla olay olan Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın görevden alınmasından sonra istifa eden Gültekin Avcı, Org. Başbuğ'un  illegal askeri müdahalelere tarafgirlik ve övücülük yaptığını öne sürerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanu'nun 215. maddesine göre cezalandırmasını talep etti.

Avcı Org. İlker Başbuğ'un, Genelkurmay Başkanlığı görevine geldikten sonra 16 ve 17 Eylül 2008'de basın mensupları ile yaptığı toplantıda sarf ettiği sözlerden dolayı yargılanmasını istiyor. Başbuğ'un medyaya da yansıyan, “… Dolayısıyla biz elbette 28 Şubat düşüncesinin, çizgisinin arkasındayız. Bunda bir tereddüt yok. 28 Şubat sürecinde bazı uygulamalarda hatalar olmuş mudur? O ayrı bir konu.” sözleri ile post modern darbe sürecine sahip çıktığını belirten Avcı, Anayasa'da Başbakan'a bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı'nın, sivil toplumu ilgilendiren sosyal ve siyasal konulara müdahale, aktivite gösterme gibi bir yetki ve görevi bulunmadığına dikkat çekti.


Anayasanın 2. maddesinde Türkiye'nin demokratik yapısı açıkça vurgulandığını belirten Gültekin Avcı şöyle konuştu: “28 Şubat süreci de demokratik geleneğin lanetlediği, milletin yüz çevirdiği, hukuk ve demokrasinin katledildiği bir süreçtir. Zira Cumhuriyetin yapısının demokratik olduğu Anayasada belirtilmişken, komitacı ve illegal askeri işgüzarlıklarla, ‘koruma ve kollama sendromunun getirdiği durumdan vazife çıkarma patolojisiyle' hukuku ve demokrasiyi kesintiye uğratmak, seçilmiş bir siyasal iktidarı tasfiye etmek ciddi bir suçtur. Zira demokratik hukuk sistemi kendisini koruyacak hukuki mevzuatı ve ilgili norm ve kuruluşları tesis etmiş durumdadır.”

11 yıl önce yaşanan 28 Şubat hadisesinin, yürürlükten kaldırılan 765 sayılı TCK.147 ve şu an yürürlükte bulunan 5237 sayılı TCK. 311 ve 312. maddelere göre açıkça suç olduğuna belirten Avcı, 28 Şubat askeri müdahalesini gerçekleştirenlerin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması gerektiğini savundu.

(Haber 7)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
09.02.2026
14:03
Bingöl`de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 zanlı yakalandı.
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın