KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Olay savcıdan başbuğ'a suç duyurusu

Yazdığı kitaplar ve derin devletle ilgili sözleir ile gündem olan olay eski savcı Gültekin Avcı, Genelkurmay Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay savcıdan başbuğ`a suç duyurusu
17 KASIM 2008 PAZARTESİ 18:04
0
899
0
AA aa
Eski Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Avcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında 28 Şubat sürecinin arkasında olduğunu belirtmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Haber 7'ye açıklama yapan Avcı, Başbuğ'un demokratik düzene yapılan müdahaleye alenen destek verdiğini söyledi.

Görevdeyken yazdığı kitaplar ve derin devlete karşı sert açıklamalarıyla olay olan Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın görevden alınmasından sonra istifa eden Gültekin Avcı, Org. Başbuğ'un  illegal askeri müdahalelere tarafgirlik ve övücülük yaptığını öne sürerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanu'nun 215. maddesine göre cezalandırmasını talep etti.

Avcı Org. İlker Başbuğ'un, Genelkurmay Başkanlığı görevine geldikten sonra 16 ve 17 Eylül 2008'de basın mensupları ile yaptığı toplantıda sarf ettiği sözlerden dolayı yargılanmasını istiyor. Başbuğ'un medyaya da yansıyan, “… Dolayısıyla biz elbette 28 Şubat düşüncesinin, çizgisinin arkasındayız. Bunda bir tereddüt yok. 28 Şubat sürecinde bazı uygulamalarda hatalar olmuş mudur? O ayrı bir konu.” sözleri ile post modern darbe sürecine sahip çıktığını belirten Avcı, Anayasa'da Başbakan'a bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı'nın, sivil toplumu ilgilendiren sosyal ve siyasal konulara müdahale, aktivite gösterme gibi bir yetki ve görevi bulunmadığına dikkat çekti.


Anayasanın 2. maddesinde Türkiye'nin demokratik yapısı açıkça vurgulandığını belirten Gültekin Avcı şöyle konuştu: “28 Şubat süreci de demokratik geleneğin lanetlediği, milletin yüz çevirdiği, hukuk ve demokrasinin katledildiği bir süreçtir. Zira Cumhuriyetin yapısının demokratik olduğu Anayasada belirtilmişken, komitacı ve illegal askeri işgüzarlıklarla, ‘koruma ve kollama sendromunun getirdiği durumdan vazife çıkarma patolojisiyle' hukuku ve demokrasiyi kesintiye uğratmak, seçilmiş bir siyasal iktidarı tasfiye etmek ciddi bir suçtur. Zira demokratik hukuk sistemi kendisini koruyacak hukuki mevzuatı ve ilgili norm ve kuruluşları tesis etmiş durumdadır.”

11 yıl önce yaşanan 28 Şubat hadisesinin, yürürlükten kaldırılan 765 sayılı TCK.147 ve şu an yürürlükte bulunan 5237 sayılı TCK. 311 ve 312. maddelere göre açıkça suç olduğuna belirten Avcı, 28 Şubat askeri müdahalesini gerçekleştirenlerin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması gerektiğini savundu.

(Haber 7)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın